Hammarby - Djurgården
2 - 2

Spelarbetyg: Hammarby IF - Djurgårdens IF
Spelarna jublar efter 0-1.

Djurgården spelar 2-2 i ett svängigt Stockholmsderby. Nedan följer spelarbetygen.

Vasyutin (ut 26)

Spela för kort tid för att betygsättas då han utgick med en skada i den 26:e minuten. Gör inga misstag under den tiden han var på planen.

Witry 2
Tuff match defensivt för Aslak. Hade stora problem att få tag på Ludvigsson. Tappade även sin markering vid Hammarbys 2-2 mål. Offensivt är han bättre men fortfarande inte på den nivån man brukar se Witry spela på.

Une Larsson 2 (ut 45)
Gör det bra med tanke på att han sprang runt skadad andra halvan av första halvlek. Hade bra koll Selmani under första halvlek.

Ekdal 3
Ytterligare en bra match av Ekdal. Han är positionssäker och behandlar bollen tryggt. Fick även spela med en annan mittbackskollega i 45 minuter och visade att även det funkade.

Käck 2
En jobbig match för Käck. Hade stora problem att ta hand om Amoo och förlorade även nickduellen till 2-2 mot den korte nigerianen.

Finndell 4
Många djurgårdare var nog lättande när Hampus var tillbaka i elvan. Den fina inledningen på säsongen fortsätte även idag. Insatsen kröntes även av ett otroligt halvvolley skott till 2-1. Ett mål som borde räckt för seger.

Schuller 3
Stabil insats. Är som vanligt väldigt viktig när det gäller att vinna bollen. Fördelar boll på ett bra sätt.

Eriksson 3
Bra match av kaptenen. Slår flera bra passningar och skapar några lägen. Saknar det sista lilla i några situationer.

Chilufya 3 (ut 82)
Hotar Hammarbys backlinje konstant. Kommer runt på sin kant några gånger men som tyvärr inte leder till några riktigt bra lägen.

Holmberg 3
Äntligen mål för Kalle. Han hade även flera chanser att göra ett andra mål. Jobbade som vanligt bra i presspelet. Hoppas att målet kan ge honom mer självförtroende.

Bärkroth 2 (ut 45)
Gör flera bra aktioner men även osynlig stora stunder. Fick utgå i halvtid. Frågan kvarstår om det var någon skada eller rent taktiskt?

Vaiho 3 (in 26)
Alltid en svår situation att komma in som målvakt. Kan inte göra något åt målen. Gör en väldigt bra räddning när Selmani kommer fri i första halvlek.