Tele2 Arena, 2021-09-12 15:00

Djurgården - Hammarby
4 - 1

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Hammarby IF
Magnus Eriksson gjorde ett mål och två assist i derbyt mot Hammarby, vilket resulterade i en femma i betyg.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Hammarby IF

Djurgården tog emot Hammarby på ett Tele2 med bara djurgårdssupportrar. Blårändernas derbyresultat är som bekant svagt, men idag lyckades de vinna med hela 4-1.

Betygsskala
5=Mästerlig
4=Mycket bra
3=Bra
2=Godkänd
1=Dåliga

Widell Zetterström 3
Gör flera fina räddningar och känns väldigt stabil och trygg mellan stolparna. Kan inte klandras för deras mål.

Nyholm 2 (ut 70)
Vikarierar som högerback och det ser stundtals trevande ut. Han tappar sin markering på deras mål och har det tufft med bolltutchen då och då. Men för att spela på fel position gör han det helt okej.

Une Larsson 3
Är bra i närkamperna och gör flera fina brytningar. Inte minst glidtacklingen på Ludwigsson i första halvlek, som stoppar ett eventuellt friläge.

Ekdal 3
Inleder matchen lite svajigt genom att halka ett par tillfällen samt tillåter Hammarbys anfallare stöta in 1-0 lite för enkelt. Men när han nickar in ledningsmålet släpper det för honom och han spelar lika bra som vi har blivit vana att se honom.

Käck 3
Gör en bra insats idag och Hammarby har svårt att ta sig runt på hans kant. Han är bra i uppspelsfasen men hans inlägg känns fortsatt för ofarliga.

Schüller 3
I inledningen av matchen ser han ut att inte vara vän med bollen, då han gör flera enkla bolltapp i farliga lägen. Men likt resten av truppen så släpper det också för honom när Ekdal gör ledningsmålet. Då vinner han boll som han brukar och spelar ett enkelt och säkert spel.

Finndell 3 (ut 77)
Inför matchen var det osäkert om Hampus ens skulle kunna komma till spel. Men det var inget som märktes då han gjorde en riktigt bra insats. Han värderar när han ska sätta bollen i djupled och inte på ett väldigt bra sätt. Dessutom sliter han på från minut ett fram tills att han byts ut.

Eriksson 5
Han har gjort flera fantastiska insatser i Djurgårdströjan. Men det här var nog hans bästa. Först och främst vågar han kliva fram och ta en straff i det pressade läget som Djurgården var i. Och oavsett att han gör mål på returen av sin egna straff så är det riktigt starkt. Men sen står han även för två otroligt fina assister. Men det som imponerar mest är hur han hela tiden vill ha boll och nästan alltid gör rätt saker när han väl får bollen.

Chilufya 4 (ut 88)
I nästan varje match kan man se vilken potential han har, men tyvärr brukar det inte finnas någon slutprodukt. Men idag lossnade det helt för “Chili”. Han såg spelsugen ut redan från minut ett och varje gång han fick bollen kändes det farligt. Efter halvtimmen spelad lyckades han fixa fram en solklart straff och sedan gjorde han även matchens sista mål efter en snygg soloprestation. En stark fyra.

Asoro 3 (ut 70)
Idag lossnade det även för Joel. Som vanligt visar han prov på fin teknik och snabba fötter. Men idag lyckades han även vinna många nickdueller och vara bra i det övriga spelet. Toppar även insatsen med sitt första Allsvenska mål för Djurgården

Radetinac 3
Har ett övertag på sin back hela matchen. Utmanar hela tiden och slår flera fina inlägg. Ett riktigt bra insats.

Löfgren 2 (in 70)
Kommer in och nickar undan många bollar men utmanas inte allt för mycket av Hammarbys anfallare.

Bärkroth 2 (in 70)
Kommer in när vi redan leder och får inte allt för mycket boll men kämpar på bra.

Banda 2 (in 77)
Har sina bästa kvaliteter offensivt, men när han byts in ligger vi för det mesta på försvar. Men sliter även han på bra och gör inga misstag.

Ademi (in 88)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Filip Karlquistfilipkarlquist@gmail.com2021-09-12 19:00:00
Author

Fler artiklar om Djurgården