2 - 1

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - IF  Brommapojkarna
Djurgården stod för en svag insats i gruppspelets sista omgång, fem dagar innan tungviktsmötet mot polska Lech Poznan.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - IF Brommapojkarna

Djurgården besegrade gästande IF Brommapojkarna med 2-1 i gruppspelets sista omgång och är nu klart för kvartsfinal i Svenska Cupen. Forum 1891 var på plats och har betygsatt de blårandiga spelarnas insatser.

Jacob Widell Zetterström - 2
Chanslös vid 0-1 målet, stod i övrigt för ett par fina räddningar.

Piotr Johansson  - 1
Förväntingarna på Djurgårdens löpstarka högerback är högt ställda och idag var inte Piotrs bästa dag på jobbet. Uträttade i stort sett ingenting offensivt och var nära att ge bort ett mål under andra halvlek.

Carlos Moros Gracia - 2
Inledde matchen med en rad vågade passningar som gav bort bollinnehavet till bortalaget. Hamnade dessutom efter flera gånger när snabbheten inte räcker till, svag tvåa.

Marcus Danielson (ut 61) - 2
Var resolut i närkampsspelet och vann sina nickdueller. Fanns mer att önska i det offensiva spelet, där han har bevisade kvaliteter.

Elias Andersson - 2
En blygsam insats från landslagsmannen som inte gjorde ett större avtryck i matchen. Godkänd.

Rasmus Schüller - 2
Tryggheten själv med bollen och missade knappt en passning under 90 minuter. Blev dock allt för defensiv i den ovana rollen som “åtta”, vilket stagnerade hemmalagets offensiv. Är avstängd inför åttondelsfinalen i Conference League på torsdag.

Hampus Finndell (ut 61) - 1
Inledde matchen i nygamla rollen som defensiv mittfältare. Han verkade inte trygg i positionsbytet och stod frekvent för felpass och defensiva missar på innermittfältet. Mittfältaren har inte hittat rätt under försäsongen och fjolårets formtoppar känns långt borta. Blir en utmaning för Djurgårdens tränarpar att välja vem som ersätter avstängde Rasmus Schüller till den stundande Europa-åttondelen mot polska Lech Poznan.

Magnus Eriksson - 3
Gjorde två vackra mål med vänsterfoten, varav ett drömmål. Blev annars inte speciellt delaktig i det offensiva spelet när han utgick från höger på innermittfältet. Trots det, bäst på plan i hemmalaget.

Joel Asoro (ut 83) - 2
Stod för ett par fina aktioner tidigt i matchen och hade ett tydligt övertag på högerkanten. Yttern föll däremot ur matchbilden allt eftersom att matchklockan tickade framåt och utdelningen i sista aktionen uteblev gång på gång.

Victor Edvardsen - 2
Gjorde ett föredömligt grovjobb i defensiven och stod för ett par fina inspel till straffområdet under första halvlek, men var i stort sett osynlig under andra halvlek.

Gustav Wikheim (ut 72) - 2
Norrmannen har haft en lysande försäsong och visade idag återigen prov på spelglädje och högt självförtroende, har däremot mer att ge i straffområdet än vad som visades idag.

---

Besard Sabovic (in 61) - 2
Stod för ett piggt inhopp och vann bollen flera gånger högt upp i planen. Formkurvan pekar fortsatt uppåt efter en rad fina insatser under försäsongen. Startar han på torsdag?

Jesper Löfgren (in 61) - 3
Gjorde det han skulle göra, bra i det defensiva spelet och stängde matchen. Sätter fortsatt press på konkurrenssituationen i mittlåset.