Spelarbetyg: Djurgårdens IF - IF Elfsborg
Glada medspelare efter Hjalmar Ekdal nickat in matchens ledningsmål.

Djurgården spelade allsvenskt igen under måndagskvällen när Elfsborg kom på besök på Tele2 Arena. Blåränderna vann med 2-1 efter en mycket bra första halvlek och en något skakigare avslutning på matchen. Här är Forum 1891:s spelarbetyg från kvällens match.

Jacob Widell Zetterström - 2
En mycket stabilare insats än sist. Räddade det han ska och kan inte klandras för Jacob Ondrejkas otroliga pärla till frispark. Som vanligt pigg med att sätta igång bollen snabbt om än med lite sämre precision än vanligt. Godkänd.

Piotr Johansson - 3
En bra match från högerbacken som fortsatte att fylla på på kanten. Stabil i försvarsspelet och räddaee upp medspelarnas misstag ett par gånger med säkra brytningar.

Marcus Danielson - 2
Bästa matchen sedan återkomsten för mittbacken. Var följsam i försvarsspelet och nickade bort de bollar han ska. Idag fick man även se ett par offensiva räder á la 2019, det bådar gott för framtiden! Slår dock bort alldeles för många passningar i farliga lägen. Hade kunnat sluta i baklängesmål ett par gånger, något Marcus Danielson nog är väldigt tacksam över att det inte gjorde den här gången.

Hjalmar Ekdal - 3
Nickade elegant in 1-0-målet och gjorde efter det en solid insats. Fina offensiva räder och en bra passningsfot. Vek ner sig lite sista kvarten, liksom hela laget gjorde. Men överlag en bra insats.

Elias Andersson - 3
Fin match från den nyblivne vänsterbacken. Grym i passningsspelet och precisionen i inlägget till Hampus Finndells 2-0-mål var inte att leka med. Har verkligen tagit för sig mer och mer för varje match han fått spela i sin nya position och med tiden börjar även försvarsspelet sitta riktigt bra, något han hade lite problem med tidigare i somras. I dagens match följde han med bra
offensivt matchen igenomom.

Hampus Finndell (ut 61) - 3
Frisk fläkt på mittfältet i en mittfältstrio som återigen visar sig vara en av seriens absolut bästa. Stabil i passningsspelet och 2-0-målet var ett resultat av att han gång på gång fyllde på bra i boxen. Gjorde det bra under de dryga 60 minuter han fick på planen och det går att påstå att Djurgårdens spel gick ner sig efter att 22-åringen byttes ut.

Rasmus Schüller (ut 79) - 3
Jobbade som vanligt på bra i det tysta och idag var inget undantag. Satte passningarna och städade på bra som defensivt ankare. Byttes ut innan Elfsborgs reduceringsmål och kan således inte klandras för matchens lite skakiga sista minuter. Kanske var det en trygg Rasmus Schüller som saknades på planen när laget skulle stänga matchen?

Magnus Eriksson - 4
Slog en mycket fin frispark till Hjalmar Ekdals 1-0-mål. Red vidare på formen han haft senaste månaderna. Han var sådär snuskigt bra som bara han kan vara. Vann dueller, vann frisparkar, var säker i passningsspelet och var på domaren i alla situationer som gick att vara det på. Bar verkligen laget på sina axlar och är en sådan spelare man älskar att ha i sitt egna lag men hatar att möta. En riktig lagkapten!

Joel Asoro - 3
Vann bollen ett flertal gånger i viktiga lägen och använde återigen sin fart på ett eminent sätt. Lyckades inte riktigt ta sig förbi sina motståndare i de avgörande momenten den här matchen men gjorde en insats som på många plan är mer än godkänd.

Victor Edvardsen (ut 61) - 2
En ganska anonym insats från anfallaren. Gjorde det inte på något sätt dåligt men kunde ha blivit mer inkluderad i spelet. Hade någon enstaka målchans men var som tidigare nämnt mindre delaktig i spelet än vanligt.

Gustav Wikheim (ut 87)  - 3
En jättefin insats från norrmannen. Finurlig flera gånger om och hade bud på både en och två poäng. Hade stort övertag på sin motståndare Simon Strand under inte minst den första halvleken men även under stora delar av den andra. Har på senaste tiden verkligen växt i den blårandiga kostymen efter några kämpiga första månader i klubben. Snuddar på en fyra.

Besard Sabovic (in 61) - 2
Kom in och gjorde det bra till en början. Satte passningarna och fyllde på bra såväl offensivt som defensivt. Men under de sista 15-20 minuterna av matchen kom Elfsborg alldeles för enkelt igenom via Djurgårdens mittfält. Det är svårt att lasta Besard Sabovic för det men det går att konstatera att det var något tryggare innan delar av mittfältet byttes ut.

Haris Radetinac (in 61) - 2
Gjorde det han skulle när han hoppade in. Trygg med bollen och sådär ettrig som han brukar vara.

Emmanuel Banda (in 79)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jesper Löfgren (in 87)

***

Hur går dina tankar kring matchen? Tycker du att någon spelare borde betygsatts annorlunda? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton.

Elias Mörkeliasmork8@gmail.comTwitter: @eliasmork12022-08-29 22:30:00