Spelarbetyg: Djurgårdens IF – IFK Göteborg
Inte en lyckad insats för Rasmus Schüller som även utgick skadad

Spelarbetyg: Djurgårdens IF – IFK Göteborg

Djurgården tog emot Göteborg på Tele2 Arena för den sista allsvenska matchen innan EM-uppehållet. Här kommer spelarbetygen från kvällens trötta tillställning.

Betygskala
5=Mästerlig
4=Mycket bra
3=Bra
2=Godkänd
1=Dåliga

Widell Zetterström 3

Bra debut av Widell Zetterström! Pratade mycket med backarna, stabil i de få ageranden han behövde göra. Gör en jätteräddning på Jallows avslut på tilläggstid.

Witry 2
Ingen bra insats av Witry. Följer med i offensiven som vanligt men inläggen sitter sällan på rätt gubbe. Lämnar stora luckor bakom sig i defensiven och när inte heller spelet offensivt fungerar så blir Djurgården sårbara. Ska tilläggas att Witry slog frisparken på tilläggstid som så när resulterade i ett mål för blåränderna.

Ekdal 3
Bra insats återigen av Ekdal. Står för många brytningar och är väl positionerad i försvarsspelet.

Löfgren 2
Stabil insats av Löfgren. Inte lika bra i passningsspelet som Une Larsson utan spelade ofta till det riskfria passningsalternativet men gör det i det stora helt okej. Positionssäker.

Käck 1
Käck har inte riktigt fått det att stämma helt under våren och det fortsatte på inslagen väg under söndagskvällen. Svaga inlägg och dåliga skott vid bra skottlägen. Tappade bollen vid ett farligt tillfälle på tilläggstid som mycket väl kunde ha resulterat i ett baklängesmål. Nja, Käck kan bättre än så här.

Finndell 3
Hampus Finndell håller på att växa ut till en ordentlig kugge i laget. Återigen en bra insats av den unge mittfältstalangen. Levererar en smörpassning till Chilufya i inledningen som kunde ha blivit ett mycket farligt läge som Anestis i göteborgsmålet avvärjde. Till skillnad från sina lagkamrater såg Finndell ut att vara pigg matchen igenom.

Schüller 1 (ut 59)
Underkänt med tanke på vad vi vet vad Schüller kan prestera. Hamnade fel i position ett antal gånger och var slarvig i passningsspelet. Styrde inte spelet heller på samma bländande sätt som tidigare under säsongen. Utgick skadad och undertecknad får anta att detta hämmade den annars så stabile balansspelaren.

Eriksson 2
Vinner många frisparkar och kämpar mycket. Fick inte ytorna att fördela bollar kors och tvärs den här matchen. Skjuter väldigt mycket skott och nära några gånger, men det måste bli ett mål snart för Mange.

Chilufya 2 (ut 64)
Nja, idag var det inte Chilufyas dag. Tog sig förbi sin gubbe några gånger, men plockades bort av Göteborgs försvar för det mesta. Såg ut att vara trött och bidrog inte alls med löpningar eller bra presspel som i tidigare matcher.

Holmberg 1 (ut 64)
Man brukar kunna hylla Kalle Holmberg för hans så viktiga presspel, men idag fanns det inte där alls. Såg liksom resten av laget trött ut och uppehållet kommer nog lägligt. Underkänd.

Bärkroth 2 (ut 83)
Inte heller för Bärkroth stämde det idag. Såg precis som många andra lagkamrater trött ut och bidrog inte på ett bra sätt i presspelet. 

Banda 2 (in 59)
Bidrog knappast med fart och fläkt utan fördelade mest bollar sidledes. Svårt läge för Banda att komma in då medspelarna knappast såg pigga ut. Gör ändå en okej insats.

Radetinac 3 (in 64)
Radetinac har en otrolig kämparanda och även om det under många tillfällen kan se långsamt ut så tar sig Radetinac gång på gång förbi sina motståndare vilket visar på hur skicklig han är. Väldigt nära att bli målskytt i slutsekunderna men missar bollen med inte många centimeter.

Asoro 2 (in 64)
Svår matchbild för Asoro att bidra med sina spetsegenskaper. När han flyttades ut på kanten tog han sig förbi sin spelare en gång i vad som skulle bli ett av många ”nästan-lägen” som blåränderna hade under kvällen. Man ser ändå att det finns något spännande i grunden hos Asoro och det kommer bli bra på sikt. Godkänd.

Kujovic (in 83)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Håller ni med om betygen? Var det för hårda betyg? Förtjänar någon spelare ett högre alternativt lägre betyg? Diskutera gärna i kommentarsfältet, men tänk på att ha en god ton. 
 

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342021-05-23 21:37:07
Author

Fler artiklar om Djurgården