Spelarbetyg: Djurgårdens IF - IFK Göteborg
Pierre Neurath Bengtsson var tillbaka i startelvan och stod för en bra insats.

Djurgården går på landslagsuppehåll som serieledare efter en 3-0-vinst mot IFK Göteborg. Även om Blåvitt började matchen bra blev kvällens drabbning aldrig någon pulshöjare. Här är Forum 1891:s spelarbetyg från söndagens match.

Jacob Widell Zetterström - 3
Sattes inte på några större prov men tog det det han skulle. Kändes säker på sig själv.

Piotr Johansson - 3
En bra insats. Kom med upp bra i anfallen och kom till flertalet långskott. Likaså vann han sina dueller defensivt och var säker med boll.

Marcus Danielson - 3
Släppte till ett farligt läge för Eman Markovic tidigt i matchen där han kunde ha gjort det bättre. Utöver det gjorde han mycket bra och avväpnade det mesta som kom i hans väg. Hade behövt producera mer offensivt för ett högre betyg.

Jesper Löfgren - 2
Gjorde det mesta bra men såg lite skakig ut i vissa dueller. Misslyckades med att rensa en långboll som blev till ett farligt läge i första halvlek. Stod för en stabil andra halvlek men stack inte ut på samma sätt som vissa av hans lagkamrater. Stark tvåa.

Pierre Neurath Bengtsson - 3
Var bra i offensiven och fick in bollen i straffområdet ett flertal gånger. Fint passningsspel till Magnus Eriksson vid 1-0. Relativt anonym under andra halvlek när tempot dalade.

Hampus Finndell (ut 83) - 3
Flöt omkring, bytte kant och fördelade boll väl hela matchen igenom. Tog sig med upp i varje anfall och låg bredvid Victor Edvardsen när bollarna kom in i straffområdet. Tog sig till två farliga avslut som Warner Hahn fick sträcka ut rejält på. Den andra kom i 71:a minuten efter att Hampus Finndell själv drivit upp bollen från mittplan.

Rasmus Schüller - 3
Hade en fin brytning i 32:a minuten. Utöver det agerade han som så ofta i det tysta, men överglänses något av de andra på mittfältet.

Magnus Eriksson (ut 74) - 3
Kapten Eriksson satte tempot och var delaktig i det mesta. Det var han som valde när Djurgården skulle skruva upp i första halvlek och likaså när de skruvade ner i andra.
Fick fram bollen fint till Victor Edvardsen vid 1-0 samt innan första straffen.

Joel Asoro (ut 74) - 3
Hade en relativt tyst första halvlek men fixade straff när han blev puttad av Carl Johansson. Stod för fina positionsbyten med Victor Edvardsen vilka drog upphypade Johan Bångsbo ur position. Spelade sedan upp sig något i andra halvlek då han tog sig till några avslut.

Victor Edvardsen (ut 89) - 5
Otroligt skönt med en rejäl islossning för Djurgårdens egna göteborgare. Började med att spela in Hampus Finndell till ett bra läge tidigt i matchen. Satte sedan 1-0 vid vänstra stolproten efter fint spel från Pierre Neurath Bengtsson och Magnus Eriksson. Som nämnt ovan drev han ofta ut till höger, vilket också var fallet innan första straffen. “Mange” slog en fin långboll som Victor Edvardsen tog ner och spelade in på Joel Asoro. Straffen satte Edvardsen klockrent upp i nättaket. För att avsluta sitt första hattrick i Djurgårdströjan lurade han Warner Hahn åt fel håll på en feldömd straff då Johan Bångsbo fått bollen i magen.

Haris Radetinac - 3
Var som vanligt stark i närkamperna men försvann sedan något. Får en trea då han rutinerat tacklade in Carl Johansson i Joel Asoro så att Joakim Ostling dömde straff.

Amadou Doumbouya (in 74)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Emmanuel Banda (in 74)

Besard Sabovic (in 83)

Albion Ademi (in 89)

* * *

Hur går dina tankar kring matchen? Tycker du att någon spelare borde betygsatts annorlunda? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton.