Tele2 Arena, 2023-04-23 15:00

Djurgården - IFK Göteborg
1 - 0

Spelarbetyg: Djurgårdens IF – IFK Göteborg
Blåränderna firar efter att Hampus Finndell gjort sitt tredje mål för säsongen.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF – IFK Göteborg

Djurgården kunde hålla undan och vinna mot Göteborg med 1-0. Detta efter en tidig ledning via Hampus Finndell som ånyo skrev in sig i målprotokollet.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Tommi Vaiho - 3
Skadeproblematiken på målvaktssidan innebar att trotjänaren fick spela första matchen för DIF på ca 1,5 år. I fjol var han utlånad till Sirus och i år har han fått agera tredjemålvakt så det var spänt att se vad Tommi kunde visa upp i dagens drabbning. En av guldhjältarna från 2019 hade en rätt behaglig afton och agerade lugnt och stabilt när Göteborgs halvchanser dök upp. Gjorde det fint när han efter en halvtimme behövde göra sig stor och motta ett skott från nära håll. Spelet med fötterna såg även det stabilt ut.

Piotr Johansson - 2
Fyllde på och sprang som vanligt mycket och täckte upp på kanten. Slarvade vid något tillfälle när han missbedömde en passning där Vaiho fick komma ut och täcka upp bra. Hade mindre boll än vanligt kändes det som och liksom Andersson på vänsterkanten hade det varit bra om högerbacken kunde erbjuda ännu fler passningsalternativ när DIF anföll på kanterna.

Carlos Moros Gracia - 3
Lyser väl kanske inte av självförtroende direkt och med all respekt för Göteborg så var detta inte en jättevärdemätare, men han kom in bra i matchen och spelade överlag både stabilt och klokt. Varvade med några sämre ingripanden och har ibland märkbart svårt att hitta passningar framåt i banan och väljer allt som oftast att rulla bollen hemåt, vilket förvisso kanske är att föredra om självförtroendet inte riktigt är där och där både han och Jesper Löfgren hoppat fram och tillbaka i elvan.  

Marcus Danielson - 3
Hade god koll på Marcus Berg och kändes rätt nöjd med Göteborgs ”på vinst och förlust-bollar” in mot Djurgårdens straffområde. Placeringssäker som vanligt och hade – vad det verkade – god kommunikation med både Vaiho och övriga i backlinjen.

Elias Andersson - 2
Rätt anonym idag, stod ofta rätt och gjorde en godkänd insats. Hade något skottläge utanför straffområdet men avslutet var för löst för att skapa tillräckligt med oreda. Borde kunna erbjuda fler passningsalternativ offensivt som i fjol.

Hampus Finndell (ut 93) - 3
Gjorde sitt tredje mål för säsongen när han distinkt stänkte in 1-0 efter bara några minuter. Detta efter en hörna som inte kunde rensas bort från Göteborgsförsvaret i allmänhet och Adam Benediktsson i Göteborgsmålet i synnerhet. Duktig igen på att fylla på offensivt och det är ingen slump längre att han lyckas stå rätt i straffområdet, i övrigt fint samarbete med framför allt Magnus Eriksson.

Magnus Eriksson - 3
Hade fint samarbete med det övriga mittfältet, inte minst med Finndell som båda fick spela sittande mittfältare i och med 4-2-3-1-uppställningen. Stod för det mesta för precisa krossar och gjorde det som man kunde förvänta sig i närkampsspelet.  

Oskar Fallenius (Ut 74) - 2
Slutprodukten saknades ibland och var något slarvig i passningsspelet. Var dock snabb på att driva framåt med bollen och kändes skärpt och gedigen i sitt presspel som förmodligen Kim och "Tolle" uppskattade enormt. Bra även på att fullfölja och slutade aldrig att springa och stressade därigenom Göteborg till en del slarv i backlinjen.

Oliver Berg (ut 93) - 3
Fina instick och stod för ett fint passningsspel överlag i sin centrala offensiva mittfältsroll som han hade för dagen. Fick ett jätteläge i mitten på den första halvleken när han först spelade fram Gustav Wikheim och som sen fick fritt läge på returen. Duktig på att hitta ytan mellan backlinje och mittfält och kändes både rörlig och i synk med övriga lagkamrater. Farlig frispark i mitten av tillställningen som kunde fått ett annat öde. Överlag en fin och positiv insats av norrmannen idag men han måste bli mycket mer klinisk och effektiv i avslutslägena. Att Berg ännu inte gjort mål i året allsvenska är ett mysterium och idag borde han gjort absolut minst en kasse vilket drar ner betyget något.

Gustav Wikheim (ut 63) - 3
Teknisk, lurig och påhittig och försökte mycket, men likt övriga offensiva spelare är det för ineffektivt. Hade ett par riktigt bra lägen idag som borde resulterat i åtminstone något mål. Å andra sidan satte han ofta andra spelare i bra lägen och var ytterst delaktig till att lägena uppstod, tröttnade något mot slutet och byttes ut relativt tidigt i den andra halvleken.

Victor Edvardsen - 2
Oddsen var låga idag på att Edvardsen skulle vara minst sagt taggad. Fick dessutom starta som ensam nia och borde ha varit ännu mera revanschsugen med anledningen av petningen sist mot Halmstad. Hetsade och stångade och var viktig i presspelet. Formen är dock fortfarande inte riktigt där och saknade igen skärpan när chanserna uppstod. 

---

Haris Radetinac (in 63) - 2
Första minuterna för i år. Fick inte jättemycket att agera på och kom in i ett läge där spelet såg rätt ryckigt ut. Får något halvläge efter en krossboll från Mange, och serverade Berg mot slutet men var annars inte inblandad i särskilt mycket utöver en fin defensiv aktion när han kom först med huvudet kunde styra undan ett halvfarligt inlägg mot slutet av matchen.

Josel Asoro (in 74) - 2
Syntes inte heller till särskilt mycket. Vred och vände vid en kontring mot slutet när Göteborg försökte trycka på, men hade annars inte mycket att jobba vidare på.

Lucas Bergvall (in 93) 
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Besard Sabovic (in 93)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

* * *

Hur värderar du spelarnas insatser idag? Håller du med Forum 1891 i betygssättningen? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton.

Mattias Olsson2023-04-23 17:52:00
Author

Fler artiklar om Djurgården