Djurgården - IFK Norrköping
1 - 0

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - IFK Norrköping
Spelarna firar efter 1-0 målet.

Djurgården tar en imponerande 1-0 seger i hemmapremiären efter mål av Haris Radetinac. Här är spelarbetygen från dagens match.

Betygsskala
5=Mästerlig
4=Mycket bra
3=Bra
2=Godkänd
1=Dålig

Vasyutin - 3: Står väldigt sysslolös i första halvlek. I andra halvlek får han lite mer och göra framförallt i Norrköpings slutforsering. Räddar det han ska rädda och gör inga misstag.

Witry - 3: Inte på samma nivå som senast. Lite slarv i passningsspelet. Ger bort bollen i första halvlek som ledde till ett farligt läge. Gör däremot en stark insats defensivt och har bra koll på sin kant.

Ekdal - 4: Stark insats. Väldigt följsam i sitt försvarsspel. Gör flera bra brytningar. Han cementerar verkligen sin plats som mittback.

Une Larsson - 3: Stabil prestation av Une. Går inte bort sig och har bra uppspel. Une tillsammans med hela backlinjen har väldigt bra koll på Norrköping under hela matchen.

Käck - 3: Gör en bättre match idag än senast mot Elfsborg. Väldigt stark i försvaret och gör även en okej match offensivt. Saknar fortfarande lite kvalitet i vissa inspel.

Schuller (ut 45) - 3: En av dom bästa spelarna i första halvlek. Gör flera otroligt bra brytningar och fördelar bollarna på ett bra sätt. Fick utgå i halvtid på grund av en skada. Vi får hoppas att det inte är allvarligt då han visat sig vara en väldigt viktig kugge för detta lag.

Finndell - 3: Tillbaka i startelvan efter en känning som stoppade honom i premiären. Visar verkligen att han ska starta. Har en otroligt bra passningsfot och krigar väldigt hårt. Det blir svårt för Andersson, Edwards och Banda att slå sig in på mittfältet.

Eriksson - 3: Bättre match från kaptenen idag. Inblandad i det mesta offensivt för Djurgården. Har bra passningsspel och och kommer även till farliga avslut som skulle kunnat leda till ett mål.

Chilufya (ut 87) - 3: Ytterligare en stark insats från Chilufya. Hotar med sin snabbhet och kommer till flera farliga lägen där något nog borde gått i mål. Är bara ett mål ifrån att komma upp till en 4:a.

Holmberg (ut 81) - 3: Även Kalle gör en bra match. Är väldigt aktiv dom första minuterna och har bra lägen. Är nyttig i presspelet och är en stor anledning att Djurgården kan vinna boll högt upp.

Bärkroth (ut 69) - 3: Är fortfarande i bra form och fortsätter bevisa att han ska ha platsen till vänster. Utmanar och är lika stort hot på sin kant som “Chili” är på andra.

Andersson (in 45) - 2: Gör en stabil insats och är lugn och trygg med bollen. Kan däremot ha svårt att få en startplats än då mittfältet varit väldigt bra.

Radetinac (in 69) - 4: Trotjänaren fick bli matchvinnare med sitt mål i 79:e när han påpassligt petar in Manges skott. Är väldigt aktiv i sitt inhopp och skapar flera lägen. Det finns bra konkurrens på ytter positionerna i dagsläget.

Löfgren (in 81): Spelade för kort för att betygsättas

Asoro (in 87): Spelade för kort för att betygsättas

Håller ni med om betygen eller har ni andra åsikter?