Spelarbetyg: Djurgårdens IF – IFK Norrköping
Det tog mindre än en minut från att Banda blev inbytt till att han var målskytt

Spelarbetyg: Djurgårdens IF – IFK Norrköping

Djurgårdens IF tog emot ett IFK Norrköping pressat att vinna på Tele2 Arena på påskafton. Efter en svängig tillställning tog Blåränderna hem alla tre poäng efter att inhoppande Asoro avgjort i slutminuterna. Här är Forum1891:s spelarbetyg från matchen.

Betygsskala
5 – Mästerlig
4 – Mycket bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Dålig

Widell Zetterström 3

Bra insats av Widell Zetterström! Kunde inte klandras för gästernas ledningsmål. Stod för flertalet högklassiga räddningar! Har helt okej spel med fötterna under matchens gång.

Johansson 2
Började som högerback men i samband med att Löfgren byttes ut fick han spela som mittback. Fyllde på offensivt men samspelet med Wikheim fungerade inte som önskat. Varnades efter att ha huggit på en boll som målvakten redan hade infångat. Gör det helt okej i det stora hela idag och är godkänd, men inte mer än så.

Löfgren 1 (ut 67)
Svag insats av Löfgren idag. Fick inte samspelet med Ekdal att fungera och hade stora problem med Christoffer Nyman under hans tid på planen. Såg inte bekväm ut med bollen vid sina fötter och hade det generellt jobbigt under matchen. Nej, Löfgren kan bättre än så här.

Ekdal 1
Kan vara bland de svagare insatserna i djurgårdströjan av ”Hjaldini”. Hade stora problem med Nyman precis som sin mittbackskollega. Fick oturligt nog en helt feldömd straff emot sig när han satte en perfekt glidtackling utanför straffområdet. Slarvade en hel del med uppspelen och med bollen vid fötterna idag. Stod och tänkte på annat i samband med gästernas ledningsmål. Kanske är hårt med en etta, men det här var inte en bra insats av Ekdal idag.

Cornic 2
Började matchen som vänsterback där han gjorde det helt okej. Var bra i defensiven men hade det lite tyngre offensivt även om han absolut kom upp i banan för att bidra emellanåt. Blev högerback när Löfgren byttes ut. Godkänd insats!

Finndell 2
Stark tvåa, svag trea beroende på hur man vill se på det. Var bra i kombinationsspelet, gjorde det bra i presspelet och bidrog med offensiva löpningar. Men återigen brände han lägena som han tog sig till. Slarvade en del i passningsspelet och med boll idag. Godkänd insats i det stora hela.

Schüller 2 (ut 67)
Blandade och gav. Slarvade en del med bollen och var dålig i passningsspelet. Däremot vann han en del bollar på mitten. Godkänd, men inte mer än så.

Eriksson 2 (ut 90)
Kämpade och slet i vanlig ordning. Inledde till vänster på mittfältet, men såg ut att skifta till höger i den andra halvleken. Bra inlägg på de fasta situationerna stod han för, men stack inte ut i övrigt i spelet. Har haft det tuffare i inledningen av den här säsongen än vad han hade det förra säsongen. Varnades i slutet av den första halvleken.

Wikheim 1 (ut 58)
Den stora överraskningen i startelvan då undertecknad trodde att Radetinac eller Asoro skulle få starta. Men det var Wikheim som fick chansen. Om han tog den? Icke. Saknar kemi med lagkamraterna helt. Har en tendens att se loj ut i det defensiva arbetet. Kan absolut bli bra på sikt, men under den här matchen fick han det inte alls att funka.

Edvardsen 3
Brände en möjlighet tidigt i matchen då han höll tillbaka försvararen med hjälp av sin styrka men sköt över. Jobbade hårt i presspelet. Varnades i den andra halvleken efter en tuff satsning. Nickade fram till Asoros avgörande mål med en briljant skarv. Bra insats av Edvardsen, men han kan göra det ännu bättre än så här.

Haksabanovic 2 (ut 90)
Brände ett jätteläge i den första halvleken när hans avslut från nära håll räddades av Jansson. Fick inte riktigt till det idag men det ska sägas att han var hårt uppvaktad av Peking-försvaret. Borde ha fått betydligt fler frisparkar än vad han fick. Var lurig för Norrköpings försvar emellanåt men blev sällan något av hans försök. Godkänd insats av ”Haksa” men liksom många andra kan han bättre än vad han visade idag.

Asoro 3 (in 58)
Vilket inhopp av Asoro! Var ett rejält energitillskott när han kom in och bidrog med enorm speed och vilja. Avgjorde matchen när han kombinerade ihop med Edvardsen med fem minuter kvar av ordinarie tid. Varnades i samband med firandet av målet. Oklart varför, men det var mycket som var oklart med domarens insats idag. Bra inhopp, får han chansen från start hädanefter?

Banda 3 (in 67)
Det tog mindre än en minut från att Banda byttes in till att han kvitterat matchen, två touch på bollen var allt som krävdes. Bidrog med en fin vänsterfot, offensiva löpningar och energi i det defensiva arbetet. Bra inhopp av Banda.

Andersson 2 (in 67)
Fick spela på den ovana positionen vänsterback. Men han gjorde det oväntat bra och snuddar på en trea i betyg. Fin passningsfot och säker i det defensiva arbetet. Bra Elias!

Radetinac (in 90)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Hien (in 90)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Håller ni med om betygen? Diskutera gärna i kommentarsfältet, men tänk på att hålla en god ton.

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342022-04-16 21:45:00
Author

Fler artiklar om Djurgården