Djurgården - IFK Norrköping
2 - 2

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - IFK Norrköping
Det var inte Jacob Widell Zetterströms bästa insats i Djurgårdströjan.

Djurgården och Norrköping spelade lika i en match som DIF förtjänade att vinna. Även om de hade svårt att skapa chanser i första halvlek borde den andra halvlekens chanser ha räckt till för ett mål till. I slutändan var det ett misstag från Jacob Widell Zetterström som gjorde att Djurgården tappade två poäng idag. Här är Forum 1891:s betyg från matchen.

Jacob Widell Zetterström - 1
Den annars så säkre målvakten kostade Djurgården två poäng idag då han gjorde sig skyldig till Norrköpings 0-2-mål. Borde ha stannat kvar i målet och låtit Marcus Danielson ta hand om bollen. Istället glidtacklade han ut bollen till Victor Lind som enkelt skruvade in bollen i öppet mål. Var redan innan 0-2 ute och tabbade sig utanför straffområdet men lyckades den gången ordna upp det med en sen glidtackling. Hade inte mycket att göra i andra halvlek.

Piotr Johansson - 2
En stark tvåa. Var bra defensivt och gjorde det han sig bör. Stack inte ut tillräckligt i offensiven för ett högre betyg.

Jesper Löfgren - 3
Ställdes inte på särskilt mycket prov, men skötte det han utsattes för stabilt. Slog en otroligt fin långboll ut på Gustav Wikheim redan i tredje minuten.

Marcus Danielson - 4
En otroligt fin insats som toppades av med det viktiga kvitteringsmålet. Efter en riktig ballongboll till hörna från Oliver Berg hängde Danielson snyggt in 2-2 med pannan. Utöver målet vann den gamle Djurgårdskaptenen allt och var tryggheten själv i passningsspelet. Klass.

Elias Andersson - 4
Som vanligt var Elias Andersson säker, lugn och elegant i sitt spel. Han slog den fina frisparken som Andi Gudjohnsen skarvade in i eget mål till 1-2. Utöver det bröt han högt, snurrfintade och slog en otrolig djupledsboll till Gustav Wikheim som spelade in bollen till Oskar Fallenius. Den senare missade tyvärr målet. Ett anfall som förtjänade mer.

Besard Sabovic - 4
Stod för en fin insats som kommer ge tränarna ännu mer huvudbry kring vem som ska petas på mittfältet. Var på rätt ställe hela matchen, fördelade bollen smart och bidrog med mer fysik än hans mittfältskonkurrenter vanligtvis gör. Skulle haft en assist på kontot efter en magisk långboll bakom Norrköpings backlinje till Oskar Fallenius i slutet av matchen. Tyvärr stod Oscar Jansson för en jätteräddning på dennes avslut.

Rasmus Schüller (ut 91) - 4
Satte standarden redan i minut två då han bröt boll vid halvplan, klev upp i banan och skapade ett farligt anfall direkt. Bidrog med ovanligt många bra offensiva instick matchen igenom men stack annars ut med sina patenterade tacklingar på framrusande Norrköpingsspelare.

Lucas Bergvall (ut 45) - 2
Hade konstant en otroligt fin första touch, men utöver det var detta 45 slarviga minuter av Bergvall den yngre. Överarbetade på egen planhalva och tappade boll i ett farligt läge redan i sjunde minuten. Tappade markeringen på Marco Lund vid 0-1. Hade det varit match igen nästa vecka hade han nog fått starta på bänken.

Haris Radetinac (ut 45) - 2
Kom till några inspel i boxen men inga som blev särskilt farliga. Byttes tillsammans med Lucas Bergvall ut i halvlek då Djurgården behövde mer närvaro i offensivt straffområde.

Oliver Berg (ut 79) - 3
Var oerhört delaktig hela matchen igenom. Höll i boll på ett bra sätt och fördelade bollen vidare på sätt som visade på en fin smartness. Kom som vanligt ned och överbemannade Norrköping på centralt mittfält vilket hade sina fördelar. Tyvärr bidrog varken Radetinac eller Wikheim med löpningar in i offensiv box, vilket skapade ett tomrum. Det blev bättre när Joel Asoro och Oskar Fallenius byttes in efter paus. Hade behövt ta bättre avslut på de lägen han får för en fyra, men detta är en stark trea. Fick assist efter en väldigt hög slagen hörna som Danielson knoppade in.

Gustav Wikheim (ut 71) - 3
Hade övertag på sin ytterback hela matchen och måste ha varit otroligt jobbig att möta när han vrider in och ut. Tyvärr lämnade sista aktionen (skott eller pass) oftast mer att önska. Borde dock ha fått en assist efter en magnifik löpning längs vänsterkanten och en perfekt pass till Oskar Fallenius. Men denne sköt oförklarligt utanför. Byttes ut skadad och Djurgårdsfamiljen får hoppas att det inte var allt för allvarligt.

---

Joel Asoro (in 45) - 3
Det blev en helt annan fart och hot i djupled med Joel Asoro och Oskar Fallenius på plan. Asoro stod för ett piggt inhopp där han låg på rulle i djupet och skapade oreda. Tog sig skickligt fram i den 53:e minuten och spelade fram Oliver Berg till ett bra läge men denne valde att slå en sämre passning till en Norrköpingsspelare.

Oskar Fallenius (in 45) - 3
Fart och fläkt! Förtjänade ett mål idag. Även om han missade för mycket var detta en bra insats. Borde ha satt dit 3-2 i den 59:e minuten efter ett fint anfall av Andersson och Wikheim, men sköt utanför. Stod sedan för en otroligt fin individuell prestation då han tog sig förbi två motståndare och spelade in bollen i ett farligt läge till Oliver Berg. Han hade sedan två bra kraftfulla avslut på mål under matchens slutskede, men Oscar Jansson gjorde tyvärr två jättefina räddningar.

Victor Edvardsen (in 71) - 2
Syndes inte jättemycket men srod för några okej inspel in i box. I studion efter matchen uttryckte han sig på ett sätt som inte direkt kommer att lugna ner ryktena inför sommarens fönster.

Magnus Eriksson (in 79)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jacob Bergström (in 91)

***

Hur går dina tankar kring matchen? Tycker du att någon spelare borde betygsatts annorlunda? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton.