Spelarbetyg: Djurgårdens IF – IFK Värnamo
Lyckliga miner på plan efter en mycket bra insats från samtliga spelare.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF – IFK Värnamo

Djurgården tog emot småländska Värnamo på Tele2 Arena i vad som blev en enkel storseger för Blåränderna. Här är Forum1891:s spelarbetyg från lördagskvällens drabbning.

Betygsskala 
5 - Mästerlig 
4 - Mycket bra 
3 - Bra 
2 - Godkänd 
1 - Dålig 

Jacob Widell Zetterström - 3
Sattes sällan på prov, men vid de få tillfällena han tvingades agera så gjorde han det med bravur. Visade upp ett bra spel med fötterna. Bra insats av JWZ!

Piotr Johansson - 3 (ut 84)
Stabil i defensiven och fyllde på med offensiva löpningar i mängder. Stod för en viktig block i den första halvleken. Bra insats av Johansson som har en stigande formkurva!

Isak Hien - 4
Utvecklingskurvan fortsätter att peka spikrakt uppåt. Återigen var han en av planens bästa spelare. Vann som vanligt i princip varenda duell och stod för flertalet viktiga brytningar. Bjöd på en fin sekvens i den första halvleken när han först stod för en fin brytning när en Värnamospelare var på väg igenom för att därefter stå för en kylig dribbling till publikens stora jubel. Stod även för många fina spelvändningar. Magnifik!

Hjalmar Ekdal - 4 (ut 74)
Även Ekdal stod för en mycket mittbacksinsats. Bra i närkampsspelet och i positioneringen. Drev upp med bollen i planen flertalet gånger på klassiskt Ekdal-manér. Mycket bra insats av ”Hjaldini”.

Elias Andersson - 4
Startade matchen som vänsterback när tränarparet valde att vila den ordinarie Pierre Neurath Bengtsson. Gjorde en mycket bra match sett ur ett offensivt perspektiv. Stod för två assists, den första var ett fint inlägg till Radetinac ledningsmål och den andra var en djupledsboll till Edvardsen som avslutade målskyttet. Precis som Hien så stod Andersson för flertalet fina spelvändningar och krossbollar som drog isär motståndet. Mycket bra insats!

Emmanuel Banda - 3 (ut 60)
Fick återigen chansen från start och som han tog den. 1 + 1 idag för Banda som assisterade till Erikssons 2 – 0-mål och i inledningen av den andra halvleken placerade in 3 – 0 strax utanför straffområdet. Imponerande poängskörd för en spelare som sällan startar matcherna.

Hampus Finndell - 2
Finndell har varit en av Blårändernas absolut bästa spelare under den här säsongen, men under den första halvleken slarvade han en hel del i passningsspelet och gick inte riktigt att känna igen. Kanske var det den ovana balansrollen som gjorde det, men Finndell var långt ifrån planens bästa djurgårdsspelare idag. Höjde sig avsevärt i den andra halvleken. Godkänd, men Finndell kan bättre än så här.

Magnus Eriksson - 4 (ut 74)
Lagkapten Eriksson gjorde sin 100:e allsvenska match för Djurgården i mötet med Sundsvall för några veckor sen och hyllades inför avspark. Han tackade för hyllningarna genom att göra två mål under kvällen, ett med vardera fot. Säsongens bästa insats av den så älskade lagkaptenen, som förutom målen bidrog med mycket slit och ett bra passningsspel.

Haris Radetinac - 3
Inledde målskyttet med en perfekt placerad nick. Var mycket aktiv och kunde med bättre skärpa hos lagkamraterna säkerligen fått med sig fler poäng från dagens match. Bra insats av den evigt unge Haris Radetinac!

Victor Edvardsen - 3
Edvardsen noterades för ett mål och en assist idag, men frågan är inte om han borde gjorde mycket fler mål än så? Såg till och med ut att få gå mållös ifrån matchen men på tilläggstid rundade han målvakten och rullade in 5 – 0. Löpte mycket och jobbade hårt i presspelet. Assisterade till Bandas 3 – 0-mål i inledningen av den andra halvleken. Bra insats av Edvardsen!

Gustav Wikheim - 2 (ut 60)
Var mycket aktiv i den första halvleken och hade ett stort övertag på sin kant. Samarbetade väl med Elias Andersson. Skapade många ”nästan-lägen” men lämnade till slut planen poänglös. Godkänd insats av norrmannen.

Pierre Neurath Bengtsson - 3 (in 60)
Vilades av tränarna men kom in efter en timmes spel och gjorde ett bra inhopp. Hade mycket energi och bidrog med offensiva löpningar i mängder. Stod för flertalet fina inspel och kunde mycket väl fått med sig en assist med bättre skärpa framför från medspelarna. Bra inhopp av Neurath Bengtsson!

Joel Asoro - 3 (in 60)
En helt annan spelare jämfört med fjolåret. Bidrog med enormt mycket fart och energi när han äntrade planen. Stod för en assist när han spelade in bollen snett inåt bakåt till kapten Erikssons andra mål för kvällen. Bra inhopp av Asoro!

Jesper Löfgren (in 74)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Amadou Doumbouya (in 74)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Leo Cornic (in 84)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Håller ni med om betygen? Förtjänar någon spelare ett högre/lägre betyg? Diskutera gärna i kommentarsfältet, men tänk på att hålla en god ton!

 

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342022-07-16 22:58:05
Author

Fler artiklar om Djurgården