Tele2 Arena, 2022-02-21 19:10

Djurgården - Brage
1 - 0

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - IK Brage
Nyförvärvet, Victor Edvardsen, avgjorde matchen med sitt 1-0-mål. Målet kom efter att han flyttas ut på en kant och assisten gjordes av anfallspartnern Kalle Holmberg.

Djurgårdens IF mötte IK Brage i den första tävlingsmatchen för säsongen. Matchen slutade 1-0 till hemmalaget och målet gjordes av nyförvärvet Victor Edvardsen. Här är Forum1891:s spelarbetyg.

Widell Zetterström 3

Gör en superräddning efter en nick från två meters avstånd. Har i övrigt inte allt för mycket att göra.

Johansson 2
Gör en stabil insats utan att glänsa på något sätt.

Löfgren 2
Slarvar en del både i försvaret och i passningsspelet. I övrigt en okej prestation.

Ekdal 4
Stoppar en del kontringar. Men framförallt följer han med bra i offensiven och det känns farligt varje gång han springer med upp. Bland annat släpper han ett inspel mellan benen på sig själv, som leder till ett fritt skottläge för Holmberg på bara ett par meters avstånd.

Bengtsson 3
Levererar några riktigt fina inlägg med sin vänsterfot och är generellt sett säker i sitt passningsspel.

Schüller 4
Hans bollvinster är en stor anledning till varför Djurgården kan trycka ner bortalaget under så långa perioder. Är dessutom säker i passningsspelet.

Finndell 2 (ut 74)
Kämpar på väldigt bra och tar många löpningar i offensiv riktning för att öppna upp ytor åt sina medspelare. Är dock lite för slarvig med boll.

Eriksson 3
Slår som vanligt flertalet bra inlägg och djupledspassningar till sina lagkamrater, men det blir flertalet gånger missförstånd och tajmingen sitter inte riktigt. Förhoppningsvis sitter samspelet mer till nästa match.

Radetinac 2 (ut 74)
Slår för många slarviga inspel in i boxen. Gör i övrigt en bra match.

Edvardsen 3
Är helt osynlig fram tills att han flyttas ut på vänsterkanten. Men han är värvad för att göra mål och när han tillslut avgör matchen med sitt 1-0-mål är hans övriga insats glömd.

Wikheim 2 (ut 56)
Visar upp fina kvaliteter i sin teknik och sina snabba steg på små ytor. Ska eventuellt ha en straff också i första halvlek. Men framöver kommer det behövas mer av en slutprodukt från norrmannen.