Tele2 Arena, 2022-04-30 15:00

Djurgården - Sirius
4 - 0

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - IK Sirius
Pierre Bengtsson var tillbaka från start när Djurgårdens IF krossade IK Sirus under lördagen. Foto: Elias Olsson

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - IK Sirius

Djurgårdens IF knep tre viktiga poäng och putsade till målskillnaden efter 4-0 mot IK Sirius - efter rejäla bjudningar från bortalaget. Här är Forum 1891:s spelarbetyg.

Betygsskala
5 – Mästerlig
4 – Mycket bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Dålig


Jacob Widell Zetterström - 4 
Djurgårdens stjärnskott bjöd på flera kvalificerade räddningar, skötte uppspelen mycket väl och höll nollan. Jacob har visat god form under allsvenskans inledande omgångar och ser svårpetad ut i nuläget.

Leo Cornic - 3
För andra gången i år fick Cornic chansen från start i en ordinarie ytterbacks frånvaro, denna gång på rätt position. Norrmannen var överallt för Djurgården i offensiven, bjöd på fina instick och löpte något kopiöst. Han hade det dock svårt med bortalagets Laorent Shabani i defensiven, framför allt under första halvlek när Sirius fortfarande var kvar i matchen. Med lite nötande av brytningar och positioneringsspel har Leo förutsättningarna för att nå de högre betygen inom en snar framtid. 

Hjalmar Ekdal - 3 
Har fortfarande en bit kvar upp till fjolårets toppar, men visade god form. Han visade prov på en klokhet i defensiven och samarbetade väl med Isak Hien. Hjalmar var även trygg i passningspelet, utan att på något sätt glänsa. 

Isak Hien - 4 
Det har sagt så många gånger tidigare, men det gör sig värt att säga igen: Vilken otrolig fysik denna karl har. Vann i stort sätt varje duell ute på plan. Isak Hien ser inte ut som en spelare som gör sin blott andra start i allsvenskan, det är bara att kolla på sättet han vågar driva upp bollen på egen hand och ge sig in i dueller högre upp i banan. Mycket bra insats. 

Pierre Bengtsson - 2
Gör en stabil insats, varken mer eller mindre. Upplever att han inte får särkilt mycket utdelning av hans omtalade “inläggsfot”. Pierre gör dock sin första start på tre veckor efter en tids skadefrånvaro, så tålamod krävs. Godkänd.

Hampus Finndell - 4 (ut 73’)
Wow. Hampus var spindeln i nätet under Djurgårdens speluppbyggnad och var mycket nyttig i offensiven. Han fick även (äntligen) utdelning på målkontot efter att han skickligt pricksjutit in hemmalagets första mål för kvällen. Jag tror att en försäljning definitivt hänger i luften om han fortsätter på den inslagna vägen, då han varit Djurgårdens bästa mittfältare så här långt.

Elias Andersson - 3 (ut 82’)
Mittfältaren som så ofta hamnat utanför matchtruppen fick till slut chansen från start i lördags. Elias gör en pigg insats och visade sin fina speluppfattning och silkeslena vänsterfot, något Haksabanovic tackade för då han nickade in 2-0 målet, efter ett perfekt inlägg slaget av just Elias Andersson. En bra insats med assist i matchprotokollet. 

Magnus Eriksson - 2
Det vill sig fortfarande inte riktigt för “Mange”. Han krigade och slet och slog en del vackra framspelningar till den offensiva trion. Men han tappade allt för mycket boll på mittplan, något som hade kunnat stå sig dyrt. Med det sagt var trots allt insatsen ett kliv i rätt riktning för fjolårets mest värdefulla spelare. Lagkaptenen får en stark tvåa. 

Sead Haksabanovic - 3 (ut 65’)
Vänsteryttern gjorde en bra match, han utmanade, skapade oreda och nickade in 2-0 målet. Sead lurade även upp en och annan bortaspelare på läktaren med sina aviga dribblingar, till läktarens stora förtjusning. Han lyckades tyvärr dra ner bolltempot något i flera sekvenser, släppte bollen lite för sent i olika lägen. Med lite bättre värdering och avägning på den sista tredje delen ska det nog snart lossna rejält för “Haksa”.

Victor Edvardsen - 3 (ut 65’)
Krigade på i vanlig ordning och stod på rätt plats vid rätt tillfälle. Det sistnämnda resulterade i 3-0 målet då han brytskjutit in bollen bakom Tommi Vaiho i kassen. Victor gör väldigt mycket rätt men förväntas ändå komma till bättre avslut än hur utfallet blev under lördagen. Men med 1+1 i protokollet är det svårt att ge anfallaren under tre i betyg. En svag trea till Edvardsen. 

Haris Radetinac - 2 (ut 65’)
Har fortfarande inte hittat tillbaka till formen han visade under försäsongen och senhösten. Hade det något svårt att ordentligt komma loss på sin högerkant, då han hämnades av sin brist på hastighet. Gjorde däremot inte bort sig och var godkänd.

Gustav Wikheim - 2 (in 65’)
Blir inbytt när matchen bara ska spelas av. Lyckades inte göra något minnesvärt avtryck men lämnade matchen godkänd. 

Kalle Holmberg - 2 (in 65’)
Gjorde det han var bäst på, styrde den låga pressen föredömligt och avstyrde eventuella genomspel centralt. 

Joel Asoro - 2 (in 65’)
Bjöd på två stycken vackra dribblingsaktioner men lyckades i övrigt inte med något särkilt. 

Emmanuel Banda - (in 73’)
Spelade för kort tid för att bedömas. 

Melker Jonsson - (in 82’)
Spelade för kort tid för att bedömas. 

Kommentera gärna dina tankar om matchen nedan, men tänk på att hålla en god ton!

 

William Remes2022-05-01 21:01:00
Author

Fler artiklar om Djurgården