Tele2 Arena, 2021-10-23 15:00

Djurgården - Kalmar FF
3 - 2

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Kalmar FF
Jesper Löfgren fick ännu en gång spela som ytterback. Den här gången gör han det mycket bättre än senast och belönas med en trea i betyg.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Kalmar FF

Djurgården tog emot Kalmar FF hemma på Tele2 arena. En händelserik match som slutade 3-2 till hemmalaget. Här är våra spelarbetyg.

Betygsskala
5=Mästerlig
4=Mycket bra
3=Bra
2=Godkänd
1=Dåliga

Widell Zetterström 3

Går från klarhet till klarhet för varje match som går. Gör en otrolig fotparad på ett skott från väldigt nära håll och börjar bli en av ligans bästa målvakter.

Löfgren 3
Gör en riktigt bra match med tanke på att han spelar på fel position. Är stabil bakåt, men visar även på offensiv kvalite med bland annat en fin pass till ett friläge.

Une Larsson 3
Är som vanligt stabil och gör det han ska. 

Ekdal 4
Likt sin mittbackskollega är han bra defensivt. Men utöver det gör han återigen ett mål. 

Radetinac 2 (ut 65)
Är tillbaka i spel efter sjukdom och får spela som vänsterback. Han gör ingen särskilt bra match, men under omständigheterna är det en okej insats av publikfavoriten.

Finndell 2
Då Schuller fortsatt är avstängd får Finndell fortsätta spela som defensiv mittfältare. Gör en mycket bättre match idag och slår inte bort lika många enkla passningar.

Banda 3
Gör ett av årets snyggaste mål i hela Allsvenskan, som tillslut också blev avgörande för vinsten. Förutom målet har han flera fina aktioner, bland annat en riktigt fin tunnel och några snygga passningar.

Eriksson 3
Poängkungen fyller på kontot med ännu en assist. I övrigt krigar han på bra och slår flertalet fina passningar. Kan dock kännas lite väl ivrig att slå den avgörande passningen ibland.

Chilufya 3 (ut 94)
Hans bästa match på länge. Inte bara att han gör mål, utan även att han hela tiden försöker hota backlinjen med sin snabbhet och fina teknik.

Holmberg 2 (ut 80)
Gör en relativt bra match i spelet och vinner flera gånger boll offensivt. Spelar även fram Chilufya till ett riktigt bra skottläge. Men tyvärr är han iskall framför mål och bränner ännu ett friläge.

Bärkroth 3 (ut 65)
Hotar backlinjen med sin snabbhet och teknik. Men trots att han gör en snygg assist känns han dock lite väl slarvig i de avgörande momenten.

Asoro 3 (in 65)
Kommer in med mycket energi och vilja. Tar massor av löpningar i djupled, men jobbar även hem bra i försvaret.

Nyholm 3 (in 65)
Får hoppa in som vänsterback efter en tids skadefrånvaro. Visar på fina kvaliteter och det känns inte helt omöjligt att han startar redan nästa match.

Cornic (in 80)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Hien (in 94)
Spelade för kort tid för att betygsättas.



 

Filip Karlquistfilipkarlquist@gmail.com2021-10-23 19:45:00
Author

Fler artiklar om Djurgården