Tele2 Arena, 2022-08-14 15:00

Djurgården - Kalmar FF
3 - 2

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Kalmar FF
Emmanuel Banda var ännu en gång i poängprotokollet efter Djurgårdens hemmavinst mot Kalmar FF.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Kalmar FF

Djurgården gick segrande ur en underhållande match i Stockholm mot Kalmar FF. Forum 1891 var på plats och har recenserat hemmalagets spelare.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström – 2
Kan inte klandras för något av målen. Gör en i övrigt godkänd insats. 

Marcus Danielson – 2
Hemvändaren var trygg i defensiven men bidrog allt för lite offensivt för att nå ett högre betyg i sin högerbacksroll.

Isak Hien – 3
Mittbacken drev fram spelet, fördelade bollen i sidled och var en klippa i defensiven. Blir däremot tillsammans med resterande försvarsspelare allt för passiva i matchens slutskede. 

Hjalmar Ekdal – 3 
Gjorde en bra insats matchen igenom och bjöd på en fin offensiv räd, där han var sånär att frispela Joel Asoro. 

Elias Andersson (ut 80) – 3
Han tillförde en extra dimension i sin spelfördelande vänsterbacksroll. Han sökte sig ofta mot mitten med sin vänsterfot, som den naturliga innermittfältaren han är och skapade oreda. Föll något ur matchbilden under andra halvlek. 

Besard Sabovic – 3
Såg något vilsen ut inledningsvis med ett par felriktade passningar och tappade bollar på egen planhalva. Han revanscherade sig fint i andra halvlek och bjöd på flera högklassiga aktioner. En väl genomförd debut. 

Magnus Eriksson (ut 66) – 3 
Stabil insats av lagkaptenen som fick kryddas med en välriktad assist till Gustav Wikheim.

Emmanuel Banda (ut 90) – 4
Banda är en av lagets poängstarkaste spelare och var även idag framme med poängsinnet. Han var även starkt bidragande i defensiven och vann många andrabollar. Har blommat ut ordentligt till en mångsidig mittfältare under säsongen. Visst måste Bosse krita på en förlängning?

Gustav Wikheim – 5
Vilken insats! Var inblandad i alla målen fram till att han blev utbytt. Placerade iskallt in ledningsmålet tidigt i matchen efter en perfekt tajmad löpning mellan Kalmars mittbackspar. Wikheim dubblade sedan sin målskörd i första halvlekens slutskede efter en vacker assist slagen av Emmanuel Banda. “Gurra” slog sedan assisten till matchens tredje mål efter att ha snurrat bort sin markering. 

Kalle Holmberg (ut 65) – 2 
Anfallaren spelade sin första allsvenska match från start sedan december 2021 och det syntes inledningsvis. Han spelade upp sig allt eftersom att matchen fortgick och agerade som en nyttig uppspelspunkt under andra halvlek. 

Joel Asoro (ut 66) – 3
Spelade sedvanligt med ett högt självförtroende och gjorde i stort sett vad han ville ute på högerkanten. Han saknade däremot länge slutprodukt innan han blev serverad på ett silverfat av matchens lirare Gustav Wikheim. Det anfallet saknade inte slutprodukt och hans första mål för dagen var ett faktum. Kort därefter klev han av planen. En bra insats av Joel Asoro!

Jesper Löfgren (in 65) – 2 
Blev alldeles för enkelt bortgjord vid Kalmars första reduceringsmål. Gjorde i övrigt ett godkänt inhopp. 

Victor Edvardsen (in 66) – 2 
Bidrog med ett djupledshot som drog isär Kalmars lagdelar. Agerade även föredömligt i presspelet och var viktig i defensiven. Fick inte till det tillräckligt i offensiven för att nå högre betyg. 

Haris Radetinac (in 66) – 3
Klev in som som vänsterback och stängde sin kant, var stark i duellspelet och löpte som vanligt i otroliga mängder. Evigt unga Haris Radetinac!

Amadou Doumbouya (in 80)
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Piotr Johansson (in 90)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

***

Håller ni med om betygen? Förtjänar någon spelare ett högre/lägre betyg? Diskutera gärna i kommentarsfältet, men tänk på att hålla en god ton!

William Remes2022-08-14 22:39:00
Author

Fler artiklar om Djurgården