Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Kalmar FF
Kapten ”Mange” Eriksson sjunger segersång med supportrarna.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Kalmar FF

Djurgården studsade tillbaka med en bra insats hemma mot Kalmar på Tele2 Arena under måndagskvällen. Forum 1891 har betygsatt samtliga blåränder efter 3-1-segern.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Tommi Vaiho - 3
Lugnet själv. Har gått från att inleda säsongen som tredjeval till att numera vara given etta i Jacob Widell Zetterströms skadefrånvaro. Kan inte lastas för gästernas reduceringsmål. 

Piotr Johansson - 3
Som alltid pålitlig defensivt. Fyllde på ganska bra offensivt utan att ha den sista skärpan i inspelen. En något mer anonym insats än sin ytterbackskollega. 

Jesper Löfgren - 4
Väldigt stabil matchen igenom med flera kloka beslut såväl defensivt som offensivt. Visade att han tydligt är tvåa i rangordningen bland mittbackar och lär så vara även framöver med insatser som dessa. 

Marcus Danielson - 3
Ett steg i rätt riktning för mittbacken idag. Säker defensivt och lyckades under stora delar av matchen mota bort Kalmars målfarliga anfallare Mileta Rajovic. Skönt för hela backlinjen att den gamla guldkaptenen återigen börjar hitta formen. 

Elias Andersson - 4
Mycket bra insats från 27-åringen som inlett säsongen svajigt. Säkrare än vad han brukar vara defensivt och som alltid ett hot offensivt. Visade mycket kämparvilja vid flera tillfällen med brytningar och vunna dueller. I min bok stod vänsterbacken för sin bästa insats för säsongen i kvällens match! 

Hampus Finndell - 4
En riktig klassinsats från bolltrollaren som fortsätter vara den starkast lysande stjärnan på mittfältet. Ettrig, passningssäker, fantastisk! 

Magnus Eriksson (ut 76) - 3
Solid insats från lagkaptenen. Smörpass till Gustav Wikheim vid 3-0-målet som osade klass. I övrigt inte mycket att anmärka på. Gedigen i sin mittfältsroll! 

Oliver Berg (ut 92) - 4
Fullständigt magisk insats! Har inte riktigt hittat rätt än i sin nya klubb men står idag för en otroligt bra insats. Visade vid 1-0-målet vad han kan göra när han får bollen rättvänd i rätt läge. Sanslös perfektion i den assisten! Enda som saknas nu är målen, men det kommer så småningom. Det är jag fullkomligt övertygad om! 

Victor Edvardsen (ut 68) - 2 
Tillbaka från start igen och gör en klart godkänd insats på högerkanten. Jobbade och slet på bra men fick inte igång poängproduktionen denna match heller. Bör fått med sig åtminstone en assist när han passade Gustav Wikheim i ett fint kombinationsspel i den första halvleken, ett avslut som norrmannen dock inte lyckades med. Kommer få fortsätta kämpa för startplatsen så länge poängen uteblir. Konkurrerar främst med Oskar Fallenius men även evigt unge Haris Radetinac, som aldrig får glömmas att nämnas. 

Joel Asoro - 4
Ett mål mot Häcken och ett mål idag. Nära att tillskrivas även ett andra mål ikväll, men istället bedömdes det som självmål av Kalmar-back. Har senaste året främst fått spela som ytter men har de senaste omgångarna testats som nia igen, vilket han gjort med bravur. Han bidrar med en annan dimension än övriga anfallsalternativ och visade mot både Häcken och Kalmar en hunger som lär göra honom bofast i elvan framöver. Han är tillbaka i stimmet igen, han gör som han vill!

Gustav Wikheim (ut 76) - 3
Äntligen inskriven i målprotokollet igen efter några tunga matcher bakom sig. Hade chans på ännu fler mål under matchens gång men är nog väldigt nöjd ändå. Ett otroligt snyggt mål och det var extremt tydligt att målet betydde mycket för honom då han firade vilt framför hemmaklacken. 

-

Oskar Fallenius (in 68) 
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Besard Sabovic (in 76) 
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Haris Radetinac (in 76) 
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Lucas Bergvall (in 92) 
Spelade för kort tid för att betygsättas.

* * * 

Vilka spelare tycker du var bäst i Djurgården ikväll? Kommentera gärna nedan men tänk på att hålla en god ton. 

Elias Mörkeliasmork8@gmail.comTwitter: @eliasmork12023-05-08 22:30:00
Author

Fler artiklar om Djurgården