Tele2 Arena, 2024-10-06 14:00

Djurgården - Kalmar FF

Spelarbetyg: Djurgårdens IF – Kalmar FF
Besard Sabovic hade det fortsatt tufft på Tele2 Arena under söndagen

Spelarbetyg: Djurgårdens IF – Kalmar FF

En svag första halvlek och en bättre andra, men trots bud på mer så blev det inte mer än en poäng under söndagseftermiddagen. Forum 1891 har i vanlig ordning betygsatt samtliga spelare.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 – Dålig

Oscar Jansson - 2
Rejält skakig i bortamötet mot LASK och orsakade två baklängesmål, men på grund av rådande skadesituation fick Örebro-sonen chans till revansch under söndagseftermiddagen. Svårt att lasta Jansson för Kalmars ledningsmål, som egentligen var på grund av dålig markering och stillastående i defensiven. Har inte särskilt mycket att stå i utöver det.

Adam Ståhl - 2
En av flera som stod på hälarna vid Kalmars 1-0-mål. Fortsätter vara en tillgång i speluppbyggnaden, men det ekade ofta tomt när Kalmar kontrade på Ståhls kant. Bättre idag än i matchen mot LASK i torsdags, men det är fortsatt en Adam som är långt ifrån den fina form han inledde med i Djurgården. En svag tvåa.

Une Larsson - 2
Fick något överraskande chansen från start före Miro Tenho. Inledde starkt och var resolut i defensiven, men var en av de fyra (!) som lät Islamovic trycka dit ettan. Är starkast i Djurgårdens defensiv idag, men det är svårt att ge mer än en tvåa när han är en av flera som gör sig skyldiga till baklängesmålet. Tvåan kan kännas hård, men är åtminstone av det starkare slaget.

Marcus Danielson - 2
Tillbaka i truppen tillika startelvan efter rättstvisten med hans tidigare agentur. Många har spekulerat i om 35-åringens svaga form på senaste beror på just detta, men dagens insats sa varken bu eller bä. Står för fina aktioner men är fortfarande långt ifrån den klasspelare som man vant sig vid.

Keita Kosugi - 2
Hade det aningen svårt inledningsvis och mycket av Kalmars anfallsspel, primärt genom firma Ring/Gojani, skedde på japanens kant. Inledde den andra halvleken på bästa möjliga vis när han pangade dit kvitteringen och sitt första mål i den blårandiga dressen (om än med viss styrning från den tidigare Djurgårdsspelaren Jonathan Ring).

Besard Sabovic - 1
Det har nämnts i flertalet texter från Forum 1891 på senaste, men det är minst sagt märkvärt hur stor skillnad det är på dagens Sabovic kontra den från i våras. Idag förlorar ”Sabo” flera dueller och tappar bollen i helt fel lägen. I matchens sista sekunder vid skottläge fumlade han med bollen och orsakade ännu ett bolltapp. Är starkare än sin mittfältskollega Schüller, men inte med mycket.

Rasmus Schüller (ut 69) - 1
Tappade sin markering vid hörnan som orsakade ledningsmålet. Var rejält skakig i passningsspelet och orsakade ett gäng onödiga bolltapp bara under den första halvleken. Var tyvärr minst lika svag i den andra och fortsatte slå bort bollar i lägen där det fanns betydligt bättre alternativ. Djurgården blev betydligt starkare när finländaren byttes ut.

Santeri Haarala - 3
Ytterst nära att, via Kalmar-försvarare, få in kvitteringen bara minuter efter 0-1. Fick ett jätteläge i den andra halvleken men lyckades inte få iväg ett avslut i tid. Ännu ett drömläge kom i den 83:e matchminuten efter att han kämpat sig loss, men där avslutet var av det absolut svagare slaget. Involverad i det mesta i Djurgårdens offensiv.

Tokmac Nguen (ut 80) - 3
Mest känd som en pålitlig målgörare, men visar att han besitter kvaliteter med passningsfoten också. Hittade fram till Hümmet med en fin genomskärare efter drygt åtta minuter på klockan. Lika långt in i andra var det Santeri Haarala som bjöds på ett fint läge efter en delikat passning från norrmannen. Byttes något förvånande med tio minuter kvar när Djurgården jagade ett mål som mest, men tveklöst en av de bättre i Djurgården i dag.

Gustav Wikheim - 2
Fick ett drömläge med halvtimmen spelad men valde att gå på kraft och sköt således högt över. Hade fina aktioner och ville mycket, men fick desto mindre uträttat. Bättre än vad han brukar vara i de allsvenska matcherna, men gör sig inte förtjänt av mer än en tvåa likt många andra i dagens betygsättning.

Deniz Hümmet (ut 69) - 2
Hade ett fint läge efter att ha blivit serverad en fin boll i djupet från Tokmac Nguen, men lyckades inte kapitalisera på möjligheten. Försöker som springa i djupet, men fick sällan bollarna som han önskade utöver det tidigare benämnda. Byttes ut med drygt 20 minuter kvar till förmån för Tobias Gulliksen. Gör ingen dålig match i sig, men får nästintill inget att jobba med.

---                          

Tobias Gulliksen (in 69) - 3
Gjorde en mycket fin insats i matchen mot LASK men mot de flestas förvåning inledde han på bänken. Fick ett bra läge som dock räddades retande enkelt av Kalmars slips. I den 91:a minuten fick han, från ingenstans, iväg ett monsterskott som träffade stolpen som hade kunnat bli årets mål om den hade gått två centimeter till vänster. Lyckas med mycket under sina dryga trettio minuter på plan och visar att han är en spelare att lita på när det behövs energi på planen. En stark trea.

Magnus Eriksson (in 69) - 2
Fortsätter att stärka sina blårandiga aktier och mycket av spelet kommer via Erikssons hjärna när han är på planen. Visar att han just nu är i betydligt bättre form än startande Schüller och bör få förtroendet från start fler gånger enligt undertecknad. Står inte för några jätteaktioner, men känslan är att Djurgården får ett helt annat spel som är gynnsamt när ”Mange” spelar.

August Priske (in 80)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

***

Vad tycker du om dagens betyg? Kommentera gärna, men tänk på att hålla en god ton!

 

Victor Christophevictor.christophe@jarnkaminerna.seTwitter: ViChristophe2024-10-06 16:19:00
Author

Fler artiklar om Djurgården