Spelarbetyg: Djurgårdens IF – Malmö FF

Spelarbetyg: Djurgårdens IF – Malmö FF

Djurgården tog emot de regerande mästarna Malmö FF på Tele2 Arena i en match som hintade om vart pokalen kommer hamna i höst. Nedan kommer spelarbetygen från den spelmässiga utklassningen som bara slutade med 3 – 1 vinst.

Betygsskala 
5=Mästerlig
4=Mycket bra
3=Bra
2=Godkänd
1=Dålig

Vasyutin 3

Gör inga misstag och visar återigen prov på pondus i luftrummet. Står för en enormt viktig utboxning i den första halvleken när Colak höll på att få ett läge. Får knappt göra en räddning under matchen och imponerar ändå. Kunde inte göra något åt målet och känns väldigt hårt att bara ge Vasyutin en trea när han redan hunnit bevisa att han är en målvakt som är värd de högre betygen.

Witry 4
Gjorde sitt tredje mål för säsongen och är precis som resten av laget väldigt bra idag. Deltar precis som alltid i det offensiva spelet men sköter sig även mycket bra defensivt. Kanonstart på säsongen för Aslak Fonn Witry!

Ekdal 4
Efter att ha sett tveksam ut under försäsongen har Ekdal höjt sig några nivåer sedan Allsvenskan drog igång. Ställs väl inte på några större prov defensivt men är bra i passningsspelet och har en egenskap att driva upp bollen i planen som undertecknad är väldigt förtjust i.

Une Larsson 3
Une gör en bra insats. Har sett ut att ha lidit av eftersviterna av covid-19 men börjar sakta men säkert höja sin nivå. Tappade markeringen på Nalic vid målet men gör i övrigt en mycket solid insats.

Käck 3
Bra insats av Käck. Gör det bra i defensiven och slog bra inlägg när han väl följde med upp i offensiven. Klok spelare som värderar när han ska kliva upp i offensiven väl. 

Finndell 3 (ut 87)
Mycket bra i passningsspelet och gör en god arbetsinsats. Överglänstes idag av sina mittfältskollegor, men Finndell kommer få sitt stora genombrott i år.

Schüller 4
Återigen en fantastisk insats av balansspelaren Schüller! Står alltid rätt och styr spelet på ett väldigt bra sätt. Fick ett gult kort efter att ha halkat rakt in i Christiansen i hög fart. Har sagts förr men tåls att sägas igen, vilket fynd av sportchef Bosse Andersson!

Eriksson 5
Fullständigt dominant på mittfältet idag. Står för en väldigt fin assist till Bärkroths 1 – 0 mål, men kunde mycket väl ha fått fler poäng än så idag. Fullkomligt briljant i passningsspelet, där han varierade fina framspelningar och precisa crossbollar. På allt detta gör han som vanligt en stor arbetsinsats i det defensiva och vinner många frisparkar. Mästerlig insats av kapten Eriksson idag!

Chilufya 3 (ut 87)
Tar sig förbi sin gubbe många gånger idag, men det blir inte ett högre betyg för ”Chili” för att han helt enkelt bränner sina lägen när han måste sätta dit dem. Sköt i stolpen i inledningen av matchen och var ett ständigt hot på sin kant. Rakip såg ut att ha det riktigt svettigt. Gör det även bra i presspelet.

Holmberg 3 (ut 87)
Holmberg borde ha gjort mål idag, men har lite otur. Ett skott räddas på mållinjen och ett annat går i stolpen, men nära skjuter ingen hare som ordspråket lyder. Mycket bra i presspelet och hade haft ett högre betyg om han hade gjort mål idag.

Bärkroth 5 (ut 77)
Två mål och en assist för ”Bärka” idag. Stänker in 1 – 0 på Manges fina framspelning och gör även blårändernas 3 – 0 mål när han via Marko Johanssons ben petade in spiken i kistan. Assisterade även till Witrys 2 – 0 mål med ett bra inlägg. Tar sig ofta förbi på sin kant och är precis som Chilufya ett ständigt hot. Gör väldigt mycket väldigt bra den här matchen och med 2 + 1 mot guldfavoriterna Malmö kan man inte vara värd något annat än en femma i betyg. Fenomenal insats!

Radetinac (in 77)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Löfgren (in 87)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Edwards (in 87)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Asoro (in 87)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Håller ni med? Vilken spelare förtjänar ett högre betyg? Förtjänar någon spelare ett lägre betyg? Diskutera gärna i kommentarsfältet.
 

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342021-05-03 21:54:00
Author

Fler artiklar om Djurgården