Tele2 Arena, 2023-07-17 19:00

Djurgården - Malmö FF
2 - 0

Spelarbetyg: Djurgårdens IF – Malmö FF
Framgångssagan Haris Radetinac bara fortsätter.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF – Malmö FF

Det blev återigen seger när MFF kom på besök till Tele2 Arena. I och med resultatet har Djurgården häng på toppen och är i allra högsta grad med i racet. Här är Forum 1891:s spelarbetyg efter matchen.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström - 4
Stabil och lugnet själv mellan stolparna. Fick sträcka ut rejält när Isaac Kiese Thelin rann igenom i straffområdet. Gick ut och gjorde sig stor i samband med att Jesper Löfgren kladdade med bollen och Sebastian Nanasi hamnade i ett friläge. Slog bort en hel del bollar ut över sidlinjen, men stod i det stora hela för en bra insats. 

Piotr Johansson - 3
Ångade på längs högerkanten som alltid. Klev upp högt och vann många dueller, men blev även överspelad vid något tillfälle. Starkt bidragande till Djurgårdens ledningsmål med djupledspassningen till Oliver Berg. I tidigare matcher har högerbacken alltid varit bäst defensivt och ganska uddlös i offensiv riktning. Idag var han mer delaktig längre upp i planen.   

Jesper Löfgren - 3
Solid längst bak tillsammans med Marcus Danielson. Mittbacken hanterade Nanasis snabbhet och Kiese Thelins huvudspel på ett bra sätt. Var dock nära att ge bort ett mål i inledningen av den andra halvleken när 26-åringen tappade bollen i ett farligt läge – något som drar ned betyget. 

Marcus Danielson - 4
Den starka säsongen fortsätter för guldhjälten från 2019. Hade god koll på Malmö FF:s anfallare genom hela matchen. Agerade räddare i nöden med en fenomenal brytning när Nanasi bara skulle placera in bollen i mål. Hade en bra chans att göra 3–0 i slutet, men avslutet träffade inte mål. 

Elias Andersson - 4
Vänsterbackens sista match i den blårandiga tröjan för den här gången. I första halvlek gick den före detta mittfältaren inte att känna igen. Taha Ali tog sig enkelt förbi på vänsterkanten, vilket resulterade i att det kommande utlandsproffset blev varnad. Spelade upp sig rejält i andra halvlek och var inblandad i mycket offensivt. Nu går flyttlasset vidare till Polen och Lech Poznan. 

Hampus Finndell (ut 76) - 3
Tillbaka från avstängning och operation av tån – och slängdes direkt in i startelvan. Spelade bredvid Rasmus Schüller på det centrala mittfältet och överskuggades av sin kollega. Tog kampen med Otto Rosengren och Sergio Peña utan att sticka ut nämnvärt. Duktig i passningsspelet.   

Rasmus Schüller - 4
Gigant på mitten. Det defensiva ankaret vann i stort sett varje duell, samtidigt som det offensiva spelet var bra ännu en gång. Serverade Joel Asoro med ett perfekt inlägg som förtjänade ett bättre öde. Blårändernas bästa spelare de senaste månaderna. Victor Edvardsen, som lämnat DIF för Go Ahead Eagles, var snabbt ute på Twitter för konstatera att finländaren är Allsvenskans bästa defensiva mittfältare – något man får hålla med om efter dagens match. 
 
Oskar Fallenius (ut 87) - 4
Gjorde nästintill allt rätt ikväll. Talangen var överallt på högerkanten. Utmanade, pressade och vann boll. Efter tio minuter kunde yttern dunka in första målet i den blårandiga tröjan. Borde ha fått med sig en assist efter att ha spelat fram Oliver Berg i ett närmare identiskt läge som vid 1–0-målet. Ketchupeffekt idag!

Oliver Berg (ut 90) - 4
Efter att ha startat som nia under stora delar av säsongen var det nu dags för norrmannen att inleda från start som tia, denna gång bakom Joel Asoro. Det började på bästa tänkbara sätt med en läcker framspelning till Djurgårdens första mål. Spelade sedan fram Haris Radetinac vid dennes mål även om assisten i sig inte var speciellt minnesvärd. Tre mål och fem assist efter halva säsongen – och är med det bäst i laget. Det råder inga som helst tvivel kring att den tidigare Kalmarspelaren ska spela som tia framöver. 

Haris Radetinac - 4
Som vanligt en klippa i defensiven. Var nära att göra mål redan i den första halvleken, men nådde då inte Fallenius inspel. Fastställde slutresultatet till 2–0 efter en stark individuell prestation. Finns alltid med i startelvan oavsett vad som värvas in. Djurgårdens största spelare det senaste decenniet och en av föreningens allra största någonsin. 

Joel Asoro (ut 77) - 3
Fick i uppgift att stångas med den nyss hemkomne Premier League-spelaren Pontus Jansson. Gjorde detta på ett bra sätt, där anfallarens fart kom till användning. Båda MFF:s mittbackar hade bitvis stora problem med att hålla ordning på Djurgårdens nummer tio. 

---

Besard Sabovic (in 76)
Blev varnad omgående, men spelade upp sig och bidrog med tyngd i slutskedet. Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Noel Milleskog (in 77)
Debut i Djurgårdströjan. Visade intressanta tendenser. Kommer få fler och längre inhopp framöver. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Lucas Bergvall (in 87)
Fick agera inhoppare i dagens match efter att ha startat de sju senaste dessförinnan. Spelade för kort tid för att betygsättas.  

Rami Kaib (in 90)
Gjorde också debut i hemmalaget. Hoppade in som högermittfältare och dribblade förbi både en och två gånger. Löpvillig. Spelade för kort tid för att betygsättas.

* * *

Var det någon spelare som stack ut lite extra enligt dig? Kommentera gärna, men tänk på att hålla en god ton. 

Adam Lanneboadam.lannebo@gmail.com@AdamLannebo2023-07-17 22:48:00
Author

Fler artiklar om Djurgården