Tele2 Arena, 2021-08-23 19:00

Djurgården - Mjällby
0 - 0

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Mjällby AIF
Chilufya var en av Djurgårdens bästa spelare mot Mjällby. Han skapade många målchanser, men lyckades inte få in bollen i mål.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Mjällby AIF

Djurgården tog emot Mjällby hemma på Tele2-arena. En ganska svag insats från Djurgården resulterade endast i ett kryss. Här är våra spelarbetyg.

Betygsskala
5=Mästerlig
4=Mycket bra
3=Bra
2=Godkänd
1=Dåliga


Widell Zetterström 3
En av Zetterströms bästa matcher i Djurgården. Han känns trygg i alla situationer och gör några lite svårare räddningar. Är även mycket bättre med fötterna än i de senaste matcherna

Radetinac 2,5
För att inte vara högerback gör Haris det riktigt bra. Han följer med mycket i offensiven och är stabil defensivt. Försvinner dock ur matchbilden lite i andra halvlek.

Une Larsson 3,5
Une vann nästan varje nickduell idag och gjorde flera snygga glidtacklingar. Dessutom var det ingen som lyckades ta sig förbi honom en mot en..

Ekdal 3
Redan i andra minuten stoppar Hjalmar ett skott som tagit sig förbi Zetterström och är påväg in i mål. Resten av matchen gör han likt Une en riktigt bra defensiv insats. Dessutom styr han många uppspel, men slår bort någon boll för mycket.

Käck 2
Defensivt gör Käck det bra idag. Men förutom ett farligt långskott lyckas han inte vara med i det offensiva spelet särskilt mycket.

Finndell 2
Finndell fick idag ersätta avstängda Schüller på defensivt mittfält. Det är stora skor att fylla och Finndell gör det okej. Men man märkte att Schüller var borta då Finndell inte vann lika många andrabollar som Rasmus.

Edwards 2 (ut 45)
Eftersom att Finndell fick spela på Schüllers plats idag fick Edwards ta Finndells normala plats, som tvåvägsspelande mittfältare. Han sliter på bra och tar många löpningar. En okej insats men vårt spel blir mycket bättre när Edwards har bytts ut.

Eriksson 2,5
Som vanligt går det mesta av vårt anfallsspel genom Eriksson idag. Han jobbar bra och slår en del bra passar. Men i slutet av matchen känns han lite stressad och det blir lite väl många svåra alternativ.

Chilufya 3
Trots en ganska svag prestation av Djurgården var Chilufya riktigt bra. Han löper konstant i djupled och är flera gånger nära att ta sig förbi backlinjen. Dessutom gör han flera bra soloräder som leder till avslut. Men det enda som saknas är målet.

Holmberg 1 (ut 70)
Holmberg sliter på bra idag. Men tyvärr gör han för många enkla misstag med boll. 

Bärkroth 2,5 (ut 88)
Utmanar Mjällbys backlinje konstant och är gång på gång nära att bryta sig igenom, men lyckas tyvärr aldrig. Är den av anfallarna som är bäst i targetspelet idag.

Banda 3 (in 45)
När Banda byts in i halvtid blir Djurgården mycket bättre. Han är kreativare än Edwards och spelar ett mer rakt spel. Är nära på att spela Chilufya helt fri.

Asoro 2 (in 70)
Gör några snygga finter och spelar fram till ett bra skottläge för Eriksson. Men förutom det är han ganska osynlig.

Ademi (in 88)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

 

Filip Karlquistfilipkarlquist@gmail.com2021-08-23 22:30:00
Author

Fler artiklar om Djurgården