Tele2 Arena, 2022-11-06 15:00

Djurgården - Mjällby
0 - 1

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Mjällby AIF
Victor Edvardsen hade en tung dag i årets sista match för säsongen när DIF förlorade med 0-1 hemma mot Mjällby.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Mjällby AIF

Skärpan lös med sin frånvaro i årets sista drabbning när Djurgården förlorade med 0-1 mot gästande Mjällby. Andraplatsen i årets allsvenska var dock på förhand redan säkrad. Forum 1891 har graderat spelarnas insatser.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström - 2
Var chanslös på Amir Al-Ammaris kanon i mitten av den första halvleken även om det inte var långt ifrån att han kunde få flera fingrar på bollen. Tog någorlunda revansch när han kunde stå emot ett nytt långskott i den 66:e matchminuten. Sattes inte på så jättemycket prov resterande delen av matchen.

Piotr Johansson - 3
Hade hand om mycket boll, i synnerhet i den första delen av matchen. Fortsatt fint samarbete med Haris Radetinac längs högerkanten. Följde med upp och gjorde överlag en stabil insats i säsongens sista drabbning.

Jesper Löfgren - 3
Mjällby stod inte för många avslut på mål. Det som gick i mål kan egentligen ingen i laget lastas för, inte heller Löfgren. Mittbacksparet för dagen var en ny konstellation, men överlag såg samarbetet okej ut och Mjällby kom som sagt inte till allt för många kvalificerade målchanser.  

Rasmus Schüller - 3
Fick vikariera som mittback i dag när både Hjalmar Ekdal och Marcus Danielson saknades. En position som han tvingades att ta även mot slutet av matchen mot Shamrock Rovers senast i torsdags. Han hade det tufft precis i inledningen när Mjällbys Silas Nwankwo kunde utmana med sin snabbhet. Besitter en hög nivå vad gäller placeringsspelet och sättet han läser spelet, detta visades även idag trots den ovana positionen. Nära målskytt i den andra halvleken men bollen kunde räddas på mållinjen.

Elias Andersson - 2
Stod för något långskott med sin fina fot men var inte tillräcklig aktiv för att få ett högre betyg idag. Vi har genom säsongen blivit vana med att han levererat fina inlägg och varit ordentligt delaktig offensivt, det saknades idag.

Magnus Eriksson - 3
Var sedvanligt duktig i kortpassningsspelet och hade en del tunga avslut som borde fått ett bättre öde. Gjorde ofta rätt bedömningar i synnerhet på trånga ytor där Mjällby allt som oftast pressade högt och inte gav vår mittfältstrio särskilt mycket tid.

Besard Sabovic - 2
Var något bristfällig i inläggsspelet idag och det slarvades en hel del som givetvis drar ner betyget. Tempot på mittfältet kändes stundtals svagt och Sabovic bidrog tyvärr en hel del till det. Spelade upp sig något i den andra, men mer än godkänt blir det inte.

Hampus Finndell (ut 61) - 2
Rätt osynlig i dagens match. Trillar runt bollen med sina mittfältskollegor, men utan att vara särskilt bidragande till något större. Hade en halvchans i början av den andra halvleken efter ett fint förarbete av Gustav Wikheim. I övrigt kom han inte riktigt in i tillställningen så som vi är rätt vana att se.

Haris Radetinac (ut 61) - 3
Gjorde sin 200:e allsvenska match i Djurgårdströjan och presenterades dessutom som årets järnkamin 2022! Mycket välförtjänt och i dagens drabbning tummade han inte heller på intensiteten och gjorde sitt jobb som om matchen betydde mycket mer. Kom inte till så mycket offensivt, men det var inget man endast kan lasta Radetinac för.

Victor Edvardsen (ut 73) - 1
Borde kunnat förvalta sitt tidiga läge i den 10:e minuten bättre efter en fin upprullning av Wikhem och Eriksson, men avslutet precis utanför. Nästa läge skulle komma mot slutet av den första halvleken när ”Mange” hittade in med ett hårt inlägg läggs backen, men avslutet långt över. Båda chanserna högkvalitativa och ska givetvis minst vara på mål. Edvardsen kändes tyvärr rätt kall och skärpan lös med sin frånvaro. Underkänd i årets sista match blir dessvärre ett faktum.

Gustav Wikheim (ut 83) - 3
Lurig, ettrig och irrationell. Bäst bland samtliga Blåränder. Norrmannens säsong var i början direkt usel, men som han har spelat upp sig under säsongens gång. En av få offensiva pjäser som ställde frågor till Mjällbys backlinje genom att ständigt utmana och öppna upp ytor för sig själv och sina lagkamrater. Något mål eller assist hade kanske behövt för att få ett ännu högre betyg.

---

Joel Asoro (in 61) - 2
Rätt anonym när han kom in. Serverade direkt Kalle Holmberg som borde resulterat i mål. Snabb och duktig som vanligt i omställningsspelet, men hade något svårt att komma till sin rätt när Mjällby ganska tidigt började att försvara sin 0-1-ledning. Hade ett bra läge i den 80:e matchminuten när han löpte sig fri och fick en bra boll att jobba på, avslutet dock lite för mitt på debutanten Noel Törnqvist i Mjällby-målet.

Isak Alemayehu (in 61) - 3
Den 16-åriga debutanten tillika talangen fick en dryg halvtimme på sig. Gjorde en tunnel på Adam Ståhl och var delaktig till att få fram en farlig frispark direkt i inledningen när han kom in. Kändes spelsugen och visade upp både självförtroende och energi. Kul att se!

Emmanuel Banda (in 73)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Kalle Holmberg (in 73)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Albion Ademi (in 83)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

* * *

Håller ni med om betygen? Förtjänar någon spelare ett högre/lägre betyg? Diskutera gärna i kommentarsfältet, men tänk på att hålla en god ton!

Mattias Olsson2022-11-06 17:48:00
Author

Fler artiklar om Djurgården