Spelarbetyg: Djurgårdens IF – Örebro SK
Haris Radetinac firar sitt andra mål tillsammans med Kalle Holmberg

Spelarbetyg: Djurgårdens IF – Örebro SK

Sista träningsmatchen på försäsongen är avklarad och det blev en enkel seger för blåränderna med 4 – 0. Här är spelarbetygen efter dagens match.

Betygskala
5=Mästerlig
4=Mycket bra
3=Bra
2=Godkänd
1=Dålig


Vaiho 2 (ut 46)
Behöver inte rädda ett enda skott. Lugn med bollen vid fötterna.

Witry 3
Målskytt. Fyllde som vanligt på fint på högerkanten. Inläggen och hörnorna kan bli ännu bättre men en bra insats av Aslak.

Une Larsson 3
Stabil och bra insats. Väldigt säker i positionsspelet och vinner sina dueller.

Ekdal 2
Blandar och ger. En stabil första halvlek följdes upp av en svajig inledning på den andra där han slarvade och tappade boll i farliga lägen. Står dock för några fina brytningar och visar i övrigt upp en god passningsfot. Gör i det stora hela en godkänd insats.

Cornic 3 (ut 74)
Löper fruktansvärt mycket och skapar ytor för sina lagkamrater. Tillför enormt mycket offensivt. Ser ut som ett alldeles otroligt bra fynd av Bosse.

Eriksson 4
Står för två assist och ser ut att trivas väldigt bra i sin nya roll som sittande mittfältare. Väldigt fin och precis passning till Witrys mål. Vänder spelet fint när det behövs och visar prov på en väldigt fin spelförståelse. Förutom sina assist jobbar han som alltid väldigt hårt för laget. Mange visar att han kommer bli väldigt svår att peta den här säsongen.

Schüller 3
Alltid spelbar och styr spelet på ett bra sätt. Mer defensivt lagd än de andra två mittfältarna och sköter uppgiften bra. Den enda djurgårdaren idag att dra på sig ett gult kort efter en sen tackling.

Finndell 3 (ut 65)
Finndell imponerar och visar att han vill utmana om startplatserna den här säsongen. Många fina crossbollar och är bra i passningsspelet. Bra insats!

Radetinac 3,5
Tvåmålsskytt. Gör en bra insats och är bra i presspelet. Fick gå ner på vänsterbacksplatsen när Cornic blev utbytt med en kvart kvar att spela. Snudd på en fyra.

Holmberg 3 (ut 74)
Väldigt bra i presspelet. Har två bra avslut i matchen men får i slutändan nöja sig med att assistera till Radetinac andra mål.

Chilufya 2 (ut 65)
Tar sig förbi sin man några gånger men det händer faktiskt inte särskilt mycket runt Chilufya. Bra i presspelet och klart godkänd.

Widell Zetterström 2,5 (in 46)
Stod för två riktigt fina räddningar. Plockade enkelt ner ett inlägg när det faktiskt kom ett sådant. Bra insats!

Ademi 2 (in 65)
Ville väldigt mycket men det märks att han är ny i laget då han inte riktigt hittar samspelet med lagkamraterna än. Ser ut som en väldigt spännande spelare som är svår att få tag i.

Edwards 2 (in 65)
Byttes in när matchen redan var över vilket såklart är en otacksam uppgift. Stabil insats.

Kujovic (in 74)
Målskytt men spelade för kort tid för att betygsättas.

Bärkroth (in 74)
Noterades för en assist men spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342021-02-13 18:01:21
Author

Fler artiklar om Djurgården