Spelarbetyg: Djurgårdens IF – Örebro SK
Magnus Eriksson var bäst på planen återigen

Spelarbetyg: Djurgårdens IF – Örebro SK

Publiken var tillbaka på Tele2 Arena och fick njuta av en fantastisk laginsats av blåränderna på planen. Nedan följer spelarbetygen från dagens 3 – 0 vinst.

Betygskala
5=Mästerlig
4=Mycket bra
3=Bra
2=Godkänd
1=Dåliga

Widell Zetterström 2

Står för en vass räddning på en nick från nära håll. Är resolut och både plockar samt boxar bollar vid behov. Stod för två svajiga ingripanden precis i inledningen av matchen vilket undertecknad antar berodde på nerver. Står i det stora hela för en klart godkänd insats. Ny etta på målvaktsposten i Vasyutins frånvaro?

Witry 4
Gör mål efter en kvart på en säkert slagen straff. Deltar i det offensiva spelet där ett frenetiskt löpande varieras med svepande crossbollar och fina inlägg. Mycket bra insats av Witry!

Une Larsson 3
Bra insats av Une Larsson, kanske till och med hans bästa insats hittills den här säsongen. Konstant väl positionerad och står för en del bra brytningar matchen igenom.

Ekdal 3
Grymt bra insats av Ekdal! Förlorar knappt en duell, är stark i luftspelet men framför allt är han utomordentligt bra på att driva bollen framåt och följa med upp i anfallen. Just den här egenskapen är något som undertecknad är enormt förtjust i hos en mittback och Ekdal gör det med bravur. Snudd på en fyra.

Käck 3
Käck gör sin bästa insats för säsongen. Mer offensiv än vad han varit under den tidigare delen av säsongen och slår bra inlägg matchen igenom. Gör det lätt för Asoro genom att vara ständigt spelbar.

Finndell 3 (ut 80)
En bra insats av Finndell. Stod för den vackra passningen till Chilufya som ledde till straffen. Fick två bra avslutslägen men stod istället för två tama avslut. Stark i presspelet och kämpar hårt på mitten. Gjuten i startelvan.  

Schüller 3
Första touchen satt inte riktigt idag, men vad gör det när man konstant är helt rätt positionerad. Fördelar bollar väl och är bra defensivt. En bra insats av Rasmus, men vi vet att han kan bättre än så här.

Eriksson 4
Bäst på planen idag. Fantastisk i passningsspelet, vinner bollar och sliter hårt. Blev äntligen målskytt i mitten på den andra halvleken med ett hårt välplacerat skott intill den bortre stolpen. Njöt av att spela inför publiken igen vilket syntes i hans spel. Kapten Eriksson är Djurgårdens viktigaste och bästa spelare återigen.

Chilufya 3 (ut 68)
Fixar en straff efter en kvart när han blir fälld av målvakten i ett friläge. Utmanar friskt och står för många bra aktioner matchen igenom. Bör göra mål på Asoros fina hörna i den andra halvleken. Bra insats av Chili!

Holmberg 2 (ut 80)
Betyget räddas av att Holmberg assisterar till Erikssons 2 – 0 mål, för i övrigt så var Kalle Holmberg i princip helt osynlig. Gör det som vanligt bra i presspelet, men när Djurgården har bollen så har han nästintill ingen inverkan på spelet.

Asoro 3 (ut 62)
Precis som Chilufya utmanar Asoro ofta och utnyttjar sin snabbhet. Märks att han saknar lite till den yttersta toppformen, men han närmar sig med små steg i taget. Var hörnläggare idag och slog mycket bra hörnor. Bör få en assist men Chilufya brände öppet mål på Asoros fina hörna. Bra insats av Asoro.

Radetinac 3 (in 62)
Bra inhopp av Radetinac där han bland annat står för en fin assist till Bandas 3 – 0 mål. Svår att ta bollen av och vinner ofta närkamper. Man kan alltid lita på att Haris kommer göra en bra insats.

Bärkroth 2 (in 68)
Står för ett godkänt inhopp där han får utnyttja sin snabbhet och upprätta oreda i Örebros försvar.

Banda (in 80)
Målskytt! Spelade för kort tid för att betygsättas.

Kujovic (in 80)
Blev varnad för att ha skickat en boll i mål från sidlinjen vid en avblåsning. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Korrekta betyg? Tyck gärna till i kommentarsfältet, men tänk på att hålla en god ton!
 

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342021-07-06 00:21:00
Author

Fler artiklar om Djurgården