Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Östersund
Curtis Edwards och Kalle Holmberg jublar efter 1-0

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Östersund

Djurgården står för en bra insats mot Östersund i kvartsfinalen av Svenska cupen och vinner med 3-0. Detta gör att Djurgården är klara för semifinal där Trelleborg eller Hammarby väntar. Här är betygen från dagens match

Betygsskala 
5=Mästerlig
4=Mycket bra
3=Bra
2=Godkänd
1=Dålig

Vasyutin 2:
Har inte så mycket att göra. Skriker mycket och styr backlinjen på ett bra sätt. Sätts aldrig riktigt på prov.

Witry 4: Ytterligare en väldigt bra match från Aslak. Gör flera bra inspel och är allmänt farlig för Östersund hela tiden. Fint inlägg till Bärkroths 3-0 mål. 

Ekdal 2: Gör en solid insats som ensam ordinarie mittback. Vinner det mesta i luftrummet idag. Dock är det fortfarande lite svajigt i vissa situationer. Han är ändå godkänd idag.

Schuller 3: Spelar i en ovan position men gör det väldigt bra. Svår att ta sig förbi och vinner dom flesta av sina dueller. Har en väldigt fin fot som ger Djurgården bra kvalitet i uppspelen. 

Käck 2: Stabil insats från Elliot. Däremot är inte inläggen av högsta kvalitet i alla lägen. Kommer inte runt på sin kant lika ofta som Aslak på andra kanten gör. 

Edwards 2 (ut 73): Är pålitlig och trygg i spelet. Bidrar inte allt för mycket framåt men desto bättre defensivt där han jobbar hårt och vinner mycket boll framför backlinjen. Godkänt med mersmak. 

Finndell 3: Behandlar bollen på ett bra sätt. Slår bort väldigt få passningar och är nyttig för hela spelet. Finndell ser riktigt lovande ut inför framtiden. 

Eriksson 4: En till väldigt bra insats från “Mange”. Det mesta i Djurgårdens spel går via Eriksson. Fina crossbollar ut till båda kanterna och även finurliga instick emellanåt. En av dom bästa på plan idag igen. Kommer bli ovärderlig för Djurgården denna säsong. 

Chilufya 4: Formen håller i sig för Chilufya. ett mål och en assist idag. Är ett ständigt hot på sin kant och gör väldigt mycket rätt. Använder sin snabbhet och tar sig förbi otaligt många gånger. Får han vara skadefri i år så kommer han vara otroligt viktig under säsongen.  

Holmberg 3 (ut 81): Mål igen för Kalle. Gör en bra match och hade lägen för fler mål. Samarbetet med “Chili” blir bara bättre och bättre. Visar att han ska ha platsen som spets i år. 

Ademi 3 (ut 67): Försöker utmana mycket som alltid. Bättre än tidigare matcher men däremot leder det fortfarande till lite för lite. Fin assist till Chilufyas 2-0 mål. Gör en bra match och kommer bli bättre med tiden om han får spela ihop sig med resten av laget mer. 

Bärkroth 3 (in 67): Gör ett piggt inhopp och gör mål direkt med en fin nick. Är inblandad i mycket av det offensiva när han kommer in och är riktigt nära ett andra mål med en chip som räddas på mållinjen. Frågan är hur länge man kan hålla “Bärka” på bänken?

Banda (in 73): Spelade för kort tid för att betygsättas

Asoro (in 81): Spelade för kort tid för att betygsättas

Håller ni med om spelarbetygen eller har ni andra åsikter? Kommentera nedan!

Victor Ohly@victorohly2021-03-14 21:01:00
Author

Fler artiklar om Djurgården