Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Östersunds FK
Joel Asoro gjorde sitt första mål för Djurgården i matchen mot Östersund.

Djurgården spelade mot Östersund för andra matchen i rad. Den här gången var det dags för träningsmatch. I en match som höll ett lågt tempo, tog hemmalaget tillvara på sina chanser. Matchen slutade 3-0 till Djurgården. Här är spelarbetygen från dagens match.

Tommi Vaiho 2 (ut 46)
Har inte mycket att göra under sina 45 minuter och sätts därmed aldrig på prov. Målvakten krockar med Östersunds anfallare och tvingas utgå med en knäskada. Kliver ut på bår och ligger vid sidan av planen i andra halvlek.

Aslak Witry 3
Gör som vanligt en riktigt bra insats. Hänger med i anfallen och kommer på överlapp från sin kant. Slår inlägget till Kujovics första mål och visar vad han är bäst på. Snudd på en fyra, men straffmissen i slutminuten drar ner betyget. Högerbacken kommer vara ovärderlig för Djurgården kommande säsong och det skulle förvåna om han inte säljs till sommaren.

Linus Tagesson 2
Nittonåringen startade som mittback bredvid Ekdal och står för en stabil insats. Tagessons första halvlek är bättre än hans andra. När Östersund försöker kontra, agerar Tagesson med bollvinster och ett lugnt spel.

Hjalmar Ekdal 3
Nyförvärvet växer som mittback i Djurgården. Idag tar han fram boll och hänger med i en del anfall. Ekdal slår många passningar från sin mittbacksposition som slår ut Östersunds lagdelar. Det är väl bara en tidsfråga innan han gör mål på en fast situation? Han ser stark ut i luftspelet.

Elliot Käck 3
Vänsterbackens fina assist till Asoros mål ger honom en trea. Annars gör Käck varken en bra insats eller en dålig. Assisten visar vad Käck ska göra oftare i matcher. Han kommer runt på sin vänsterkant och slår in ett hårt lågt inlägg, som resulterar i mål. I övrigt varierar Käck bra spelvändningar med onödiga bolltapp. Elliot Käck fick för övrigt bära kaptensbindeln idag.

Curtis Edwards 2 (ut 60)
Den före detta Östersunds spelaren gör en godkänd insats. Han täcker av ytor och är duktig i presspelet, men tar sig inte in i straffområdet i samma uträckning som vanligt.

Rasmus Schüller 2 (ut 74)
Spelar idag på sin “normala” position som sittande mittfältare, till skillnad från förra helgen då han spelade mittback. Schüller vinner boll och sätter upp sina lagkamrater i bra ytor. Slarvar lite i sitt passningsspel, då många passningar hamnar bakom spelare.

Emmanuel Banda 2 (ut 74)
Gör ingen speciellt spektakulär match. Banda löper mycket och jobbar för laget, men tappar alldeles för mycket boll. Känns lite tung i steget. Tar inte sin chans när han får starta för första gången på länge.

Mattias Mitku 2 (ut 60)
Försöker ständigt att utmana sina motståndare med varierat resultat. Gör en jättebra aktion i den första halvleken. Mitku vänder bort en Östersunds back med en fin vändning och hittar Asoro i straffområdet. Han förtjänar en assist där och Asoro bör göra mål.

Joel Asoro 3 (ut 60)
Anfallaren är i det stora hela ganska anonym genom hela matchen. Han tar löpningar i djupled och kommer ner och hämtar boll, men har svårt att komma loss. I den första halvleken ska han göra mål på Mitkus fina inspel. Asoro gör dock mål i den andra halvleken när han rusar in framför mål och stöter in sitt första mål i Djurgårdströjan.

Nicklas Bärkroth 3
Syns att han vill väldigt mycket. Bärkroth kommer förbi sina motståndare ett flertal gånger, men det händer inte särskilt mycket. I den 58:e minuten får han ett riktigt bra läge. Istället för att skjuta på ett tillslag, väljer han att ta emot bollen och då rinner chansen bort. Kliver som vanligt av planen med en assist till Emir Kujovic.

Aleksandr Vasyutin 2 (in 46)
Det blir lite stirrigt under den första minuten av den andra halvleken. Annars har han en liknande halvlek som Vaiho där han aldrig sätts på prov. Målvaktens skrik och kommunikation gick att höra genom tv rutan.

Elias Andersson 2 (in 60)
Kommer in och visar upp sina kvaliteter. Är otroligt bekväm med bollen och vänder spelet med långa passningar. Har en frispark i slutet av den andra halvleken, som fastnar i muren.

Emir Kujovic 4 (in 60)
Hoppar in med halvtimmen kvar och går ut som matchens bästa spelare. Fungerar som en uppspelspunkt och är ett alltid ett hot på huvudet. Det visar han med sina två mål idag. Båda kommer från inlägg, där Kujovic hoppar upp och snyggt nickar in bollen i mål. Borde kanske fått tagit straffen för ett potentiellt hattrick.

Leo Cornic 2 (in 60)
Byts in istället för Mitku och får spela som högerytter. Löper bra, fixar hörna och pressar Östersunds backlinje. Fälls i straffområdet och vinner en straff, som hans landsman missar.