Spelarbetyg: Djurgårdens IF – Östersunds FK

Djurgården studsade tillbaka på ett bra sätt från förlusten mot Degerfors och tog en komfortabel seger med 2 – 0 mot Östersund under onsdagskvällen. Här kommer spelarbetygen från kvällens vinst.

Vasyutin 2

Hade inte särskilt mycket att göra alls under matchen, men sköter det han behöver göra med pondus och bravur. Säker med fötterna, vilket är en egenskap man inte är bortskämd med som blårandig.

Witry 3
Assisterar till Chilufyas 1 – 0-mål, men i ärlighetens namn så är det mest till Chilufyas förtjänst att det resulterade i ett mål ur den situationen. Är riktigt bra i matchen idag och står för flera härliga räder i offensiven. Sköter sig även bra defensivt, där han tagit kliv inför den här säsongen.

Une Larsson 3 (ut 65)
Bra insats av Une idag innan han tyvärr tvingades utgå skadad. Positionssäker, säker i luftrummet och visar upp en fin passningsfot under dagen. Inte rädd för att kliva upp i plan med bollen som är en bra egenskap att ha som mittback.

Ekdal 3
Blev varnad i inledningen av andra halvleken efter att ha hamnat på efterkälken och rivit ner en Östersundsspelare. Är i övrigt mycket bra och besitter precis som sin mittbackskollega egenskapen att kliva upp i banan med boll samt positionssäkerheten. Bjöd på en fin dribblingsräd i slutminuterna.

Käck 3
En bra insats av Käck. Är stabil defensivt och bidrar med löpningar samt bra passningsspel offensivt.

Edwards 3 (ut 83)
Bättre insats än senast. Positionssäker och vinner mycket andrabollar under kvällen. Bidrar mycket i presspelet. Stabil insats av Curtis.

Schüller 3
Betydligt bättre insats än senast av Schüller. Står precis som alltid helt rätt hela tiden och undertecknad kan inte sluta fascineras av hur enkelt Schüller får det att se ut att spela fotboll. Styr spelet på ett lugnt och skickligt sätt. Klev av planen på tilläggstid efter en känning, vi får hoppas att det inte är någon fara med Rasmus som definitivt behövs på söndag mot Hammarby.

Eriksson 4
Även här en klart bättre insats än mot Degerfors. Är fantastisk i passningsspelet och slog den utåtskruvade hörnan som Löfgren nickade in med lite drygt tio minuter kvar av ordinarie tid. Stod för en fin brytning när en Östersundsspelare var på väg att springa sig fri sent i den första halvleken. Står för en fantastisk arbetsinsats, precis som alltid.

Chilufya 4 (ut 78)
Chilufya stod för en alldeles otrolig första halvlek och var överlägset bäst på plan. Han tog sig gång på gång förbi sina försvarare och fick efter en fin soloprestation göra 1 – 0 med ett hårt och välplacerat skott intill den bortre stolpen. Mattades av i den andra halvleken, men insatsen i den första räcker gott till en fyra.

Holmberg 2 (ut 65)
Det måste lossna snart för Kalle Holmberg. Bränner ett friläge i den första halvleken när han blev mycket läckert serverad av Chilufya. Är exceptionellt bra i allt förutom det sista lilla, det vill säga avsluten, sista passningen och så vidare. Är nära på att få en fot på bollen vid flera inspel men det vill sig inte alls när det verkligen gäller. Enormt viktig i Djurgårdens höga presspel och precis som många andra spelare är han betydligt bättre idag än i söndags mot Degerfors.

Bärkroth 3
Inte Bärkroths bästa insats för säsongen men ändå en bra insats av ”Bärka”. Kom inte förbi sin spelare lika ofta som tidigare matcher, men hotar ändå genom att vara finurlig. Stod för några bra inlägg och inspel.

Löfgren 4 (in 65)
Mycket bra inhopp av Löfgren! Djurgården inledde andra halvlek någorlunda svajigt och så fort Löfgren kom in bidrog han med tyngd och längd samt ett fint passningsspel vilket bidrog till att Djurgården tog kommandot över matchbilden igen. Nickade mycket fint in Magnus Erikssons hörna med tio minuter kvar av ordinarie tid. Om Une Larsson missar matchen mot Hammarby på söndag är Löfgren en given ersättare.

Asoro 2 (in 65)
Ska ha ett plus för att han jobbar hårt, vilket kunde resulterat sig när han vann bollen i offensivt straffområde men tog för lång tid på sig i beslutsfattningen och läget rann ut i sanden. Ser ut att komma in i Djurgårdens sätt att spela mer och mer, men uppfattas fortfarande som lite ringrostig.