Magnus Eriksson storspelade hemma mot Sepsi OSK. Forum 1891 har betygsatt spelarna i Djurgården.

Djurgårdens IF slog ut Sepsi OSK ur Europaspelet. Forum 1891 har satt betyg på inblandade djurgårdare.

3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström – 3
Agerade slarvigt vid målet, men stod även för en otrolig räddning efter att försvaret missde en markering. Svag trea.

Piotr Johansson (ut 75) – 4
Högerbacken höll sin kant väl och följde med fint i offensiven vilket ledde till flera inspelslägen, bland andra assisten till 1-1-målet som är nästan identiskt till det han assisterade i bortamatchen. Har även börjat slå mycket finare långbollar än tidigare på säsongen.

Isak Hien – 4
Ett sedvanligt högt betyg för Isak Hien numera. Släppte inte en tum i duellerna, slog flertalet fina crossbollar och står för flera löpningar framåt. Frågan är bara hur länge Djurgården får behålla honom.

Hjalmar Ekdal – 3
Stundtals lite osäker i duellspelet. Inte lika självklar som sin mittbackskollega, men håller i övrigt en hög nivå.

Elias Andersson – 3
Följde med i offensiven och gör inte bort sig defensivt. Kombinerar med stor lycka flera gånger om tillsammans med Haris Radetinac och Magnus Eriksson på vänsterkanten.

Hampus Finndell (ut 46) – 3
Mittfältaren fortsätter leverera viktiga mål från sin plats till höger på mittfältet. Fyllde på in i straffområdet för att möta passen från Johansson. Slog också en fin passning mellan benen på en motståndare fram till Asoro. Haltade under första halvlek och byttes ut i paus.

Rasmus Schüller (ut 28) – 2
Stod för en hel del slarviga ingripanden till en början. Höll på att spela upp sig innan det brast i låret. Skadeproblemen fick se sig fortsätta efter 28 minuter då finländaren satte sig ned och blev utbytt direkt.

Magnus Eriksson – 4
Kapten ”Mange” styrde och ställde på mitten och fortsatte den fina form han har varit i sedan Djurgården började sitt segertåg. Slog en delikat hockeyassist till första målet och prickade Asoros panna för andra målet.

Haris Radetinac (ut 75) – 3
Enormt stark trea. Evighetsmannen Radetinac visade sin allra bästa sida när han med resultatet 5-2 på tavlan pressade över hela plan. Vann och behöll bollen för sin tusende gång denna säsong, kändes det som. Fint kombinationsspel på vänsterkanten.

Victor Edvardsen (ut 62) – 3
Edvardsen bidrog även han mycket fint i presspelet. Hade ett läge i den andra halvleken där han nog borde ha passat Emmanuel Banda i ett bättre läge, men sköt istället ett skott som höll på att curla sig in i bortre krysset. Fick ett tidigt gult kort, som kanske hämmade honom lite, men inte speciellt mycket.

Joel Asoro – 5
Gjorde lite som han ville i detta dubbelmöte. Framförallt fyra mål, men i dagens match var anfallaren ständigt spelbar i djupet, avig i dribblingarna och hotande i passningsspelet. Det stigande självförtroendet osade i varje aktion högeryttern stod för idag.

Emmanuel Banda (in 28) – 3
Kom in tidigt i matchen och ersatte Schüller. Slog passningen som ledde fram till Asoros andra mål för dagen. Vissa felpassningar, men i övrigt en bra insats.

Marcus Danielson (in 46) – 3
Satte inte en fot fel och bjöd även på en läcker soloräd från sin vänsterbacksplats. Lite långsam i någon duell, men stängde sin kant på ett föredömligt sätt.

Gustav Wikheim (In 62) – 2
Vände upp sin motståndare på kanten både en och annan gång, inte helt olikt det inhopp han gjorde mot Hammarby, minus målet. Nära att ta sig igenom försvaret, men fick inte riktigt till det sista. Godkänd insats.