Djurgården - Shamrock Rovers FC
1 - 0

Spelarbetyg: Djurgårdens IF – Shamrock Rovers
Magnus Eriksson – kvällens enda målskytt – gjorde återigen en fin insats mot Shamrock Rovers.

Det blev ny vinst i Europaspelet för Djurgården. En seger som ger klirr i kassan. Forum 1891 fanns på plats och har betygsatt alla blårandiga spelare.

Jacob Widell Zetterström - 3
Försökte – även om det var svårt med trycket från läktarna – att styra sin backlinje. Räddade och plockade ned det han skulle. Gjorde en svettig räddning på ett skott som dock vinkades av för offside. Shamrock tog över matchen mer efter pausen – vilket gjorde att målvakten hade mer att göra.

Piotr Johansson - 3
Högerbacken verkar aldrig bli trött trots spel vecka in och vecka. Idag var inget undantag då han sprang upp och ned på kanten. Det går ändå att önska fler offensiva löpningar och överlapp – något som Elias Andersson på andra sidan gjorde bättre denna match. Fick briljera med sina defensiva egenskaper mer denna dag.

Marcus Danielson (ut 46) - 3
De båda mittbackarna hade en hög utgångsposition som en följd av DIF:s tydliga spelövertag. Det här gjorde att flera kontringar kunde avvärjas innan de blev farliga. Blev liggande i samband med en hörna – men efter lite hjälp från läkarteamet var han åter på benen. I slutet av första halvlek var han inblandad i en ny situation. Han grinade illa och gick direkt ut till omklädningsrummet. Byttes ut paus.

Hjalmar Ekdal - 3
Agerade resolut och lugnt på samma sätt som sin mittbackskollega. Tog över ledarrollen när Danielson klev av och Löfgren kom in. Orkar han en match till den här veckan med tanke på tidigare skadebekymmer?

Elias Andersson - 2
Samarbetet med Gustav Wikheim fortsätter att hålla i sig. I kvällens match kombinerade de sig snyggt fram på vänsterkanten – något som ledde fram till lagets första mål. Wikheim släppte till Andersson som sedan hittade Holmberg – och slutligen Eriksson inne i straffområdet. Såg lite skakig ut i en mot en-lägena. Levde farligt när Shamrock ropade på straff – andra gången på en vecka som detta händer för Andersson.

Hampus Finndell - 3
En stabil insats från mittfältaren. Pressade högt och vann – som en följd av detta – dueller runt mittcirkeln. Både det långa och det korta passningsspelet höll en bra nivå den här kvällen. Klarade av det mer defensiva spelet som krävdes i andra halvlek. Frågan är om Djurgården får behålla Finndell även kommande säsong.

Rasmus Schüller - 4
Städade och städade centralt i planen. Idag stack det offensiva spelet ut i positiv bemärkelse. Han slog flera crossbollar som landade perfekt på medspelarnas fötter. Var pådrivare vid Djurgårdens 1–0-mål med en passning som slog ut Shamrocks lagdelar. Djurgårdens bästa spelare i den första halvleken – något han tog med sig in i den andra. En typisk Rasmus Schüller-insats med offensivtouch. Enda negativa var den onödiga varningen i slutet som gör att han är avstängd i första slutspelsmatchen.

Magnus Eriksson (ut 67) - 3
Spelade på samma sätt som alla Djurgårdssupportrar har blivit bortskämda med de senaste månaderna. Hela lagets katalysator. Satte Wikheim i spel för att sedan löpa hela vägen in i straffområdet och avsluta anfallet på egen hand. Hans andra mål på de fyra senaste matcherna. Tog fram Europarutinen när han vann frisparkar och var jobbig mot spelarna i Shamrock. Byttes ut tidigt för att kunna vara med mot Mjällby på söndag.

Joel Asoro (ut 67) - 2
Såg het och spelsugen ut direkt från inledningen. Rann igenom redan efter en minut, men Shamrockförsvarare hann emellan. Högeryttern bjöd även på en läcker tunneln – och känslan var att bortalaget hade stor respekt för Djurgårdens nummer tio. Det mattades av ju längre matchen gick. Osynlig under stora delar av den andra halvleken – men fortsatte ta viktiga löpningar.

Kalle Holmberg (ut 80) - 3
Den enda riktiga överraskningen i Kim och “Tolles” startelva när 29-åringen fanns med i stället för Victor Edvardsen. Men det skulle visa sig vara ett bra drag från tränarna. Anfallaren agerade på ett kyligt sätt när han – i stället för att avsluta själv – valde att passa fram Magnus Eriksson till dennes mål. Borde antingen ha gjort 2–0 själv eller frispelat Asoro som fanns i ett bättre läge – men avslutet hamnade i målvaktens famn. Spelade fram Banda till ett friläge i slutet. Var det här Holmbergs näst sista match i DIF?

Gustav Wikheim (ut 80) - 3
Delaktig i 1–0-målet efter fint samarbete med Elias Andersson. Utmanade ständigt på kanten och hade i de flesta fall övertag på Shamrocks högerback. Kom förbi flera gånger och var speciellt lyckosam i andra halvlek. Kunde mycket väl gått hem med både mål och assist.

---

Jesper Löfgren (in 46) - 2
Kom in för att bevaka ledningen från första 45. Detta gjorde han med gott resultat. Stack inte ut varken negativt eller positivt.

Emmanuel Banda (in 67) - 2
Ersatte Magnus Eriksson till vänster på centralt mittfält. Hade kunnat bli tvåmålsskytt – ett friläge och en farlig nick – men skärpan fanns inte där för zambiern.

Haris Radetinac (in 67) - 2
Äntrade planen med mycket energi – och det är inte speciellt konstigt med två mål mot Molde och Norrköping i ryggen. Publiken sjöng hans namn direkt när han kom in. Nickade fram Edvardsen till ett gyllene läge när målvakten i Shamrock var ute på vift.