Tele2 Arena, 2023-07-02 17:30

Djurgården - Varbergs BoIS
2 - 0

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Varbergs BoIS
Oliver Berg var säker från elva meter när han sköt in Djurgårdens 2-0-mål.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Varbergs BoIS

Blåränderna återkom från ledigheten med pigga fötter och vann stabilt hemma mot ett svagt Varberg. Forum 1891 har betygsatt samtliga blåränder för deras insatser.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström - 4
Tvingades till en benparad redan i den andra matchminuten när Varbergs Dion Krasniqi löpte sig fri. Stod för ännu flera räddningar under matchens gång varav ett par riktigt kvalificerade. Tredje nollan för målvakten den här säsongen. Klass! 

Piotr Johansson - 3
Första halvlek var inget att hänga i granen. Spelade dock upp sig i den andra akten och landade tillslut i en svag trea. Hållen nolla javisst, men nog önskar man mer i offensiv väg under den kommande höstsäsongen. 

Jesper Löfgren - 3
Första allsvenska målet för säsongen för mittbacken som innan uppehållet växte ut till en självklar startspelare. Han fortsatte under söndagskvällen att stärka sina aktier och bidrog utöver målet även med pondus, säkert försvarsspel och styrka i luftrummet. Det ska bli spännande att se 26-åringens fortsatta utveckling framöver!

Marcus Danielson - 3
Stabil insats från vicekapten. Närmar sig formen från 2019 även om den såklart är svår att uppnå, då det är bland det bästa man sett en individuell spelare stå för på allsvensk nivå. Men om Marcus Danielson så när snuddar den så ska samtliga inom Djurgården vara glada. En bra dag är han seriens bästa mittback. 

Elias Andersson - 4
Med stor sannolikhet en av vänsterbackens sista matcher i blårandigt, åtminstone för den här gången. Visade än en gång på varför han vuxit sig ur den allsvenska kostymen och är redo för nya äventyr ute på kontinenten. Ångade på fritt längs vänsterkanten mot ett förvisso, väldigt svagt, Varberg. Oavsett motstånd så är det väldigt imponerande att se hur en ytterback kan få hela sin kant att bli en fri korridor för offensiva räder. Bäst på plan idag. 

Hampus Finndell (ut 61)  - 3 
Liksom Elias Andersson är Hampus Finndell flyktryktenas man. En hel del tyder på att det även för honom kan ha varit en av de sista matcherna i blårandigt på ett tag. Stod för en bra insats på mittfältet utan att sticka ut nämnvärt. Flärd och passningsskicklig som alltid. Kommer att lämna ett tomrum efter sig den dagen han lämnar, ett tomrum jag dock är säker på att Djurgården kan fylla upp med spelare som redan finns i truppen.  

Rasmus Schüller - 3
Gjorde det bra i det tysta. Som alltid när det gäller Djurgårdens finske mittfältsankare. Han ska finnas där bak och städa undan motståndarens offensiv, det är då han är som bäst. Precis så var han idag. 

Lucas Bergvall (ut 61)  - 3
För den som följt Lucas Bergvall sedan tolvårsåldern på sociala medier kommer speltiden i Djurgården inte som någon större chock. Han har alltid varit underbarnet som glänste var han än spelade. Han var nästan alltid bäst på plan, mot i princip alla lag. Men att han skulle glänsa redan som 17-åring på allsvensk nivå, ja det hade till och med jag svårt att föreställa mig. Men uppenbarligen går det lika bra att göra den där finten, den där passningen och den där löpningen mot såväl PSG:s U13-lag 2019, som allsvenska Varbergs BoIS 2023. För mig är det svårt att se honom som annat än given i startelvan framöver. Han erbjuder egenskaper som andra inte besitter där hans driv med bollen i högt tempo är i en klass för sig! 

Joel Asoro (ut 90) - 4
Tillbaka i startelvan med enorm energi och snabbhet. Fick vid flera tillfällen under matchen motståndarna att se ut som spelare i den lokala pensionärsklubbens gåfotbollsllag, då han gång på gång sprang förbi de vitklädda försvararna. Det enda som saknades idag var poängen, men det är något som med all säkerhet lär komma vid fortsatt förtroende från Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. 

Oliver Berg (ut 82) - 3
En insats som i mina ögon bådar gott för framtiden. Stod för en av sina bättre insatser som nia och fick med sin smartness och spelförståelse styra och ställa i offensiv väg. Fick kröna insatsen med ett nytt mål från elva meter, en distans där han flera gånger nu visat att han är väldigt kylig. Droppar efter målet ner som mittfältare, vilket rimligtvis lär vara positionen han kommer spela på i majoriteten av matcherna framöver med tanke på ryktena kring en ny spetsanfallare. 

Haris Radetinac - 3
Som alltid en av planens stabilaste spelare. Bidrog starkt såväl framåt som bakåt och bör behålla ytterplatsen även kommande matcher. Besitter en rutin som truppens övriga anfallsvapen inte har. 

-

Besard Sabovic (in 61) - 3
Kommer in och stänger matchen tillsammans med övriga laget. Brytningssäker och passningssäker. Ett stabilt inhopp!

Oskar Fallenius (in 61) - 3
Det var många supportrar som ville se yttern från start efter flertalet bra insatser under vårsäsongens avslutande matcher. Trots supportrarnas vilja förpassades han till bänken. Istället fick han med halvtimmen kvar hoppa in i matchen och bidrog under sina dryga 30 minuter på planen med energi och fart. Kom till ett par målchanser som han bör ha förvaltat på ett bättre sätt. Trots uteblivna mål visade han tillräckligt under sitt inhopp för att i allra högsta grad vara med och konkurrera om en startplats framöver.  

Magnus Eriksson (in 82) 
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Jacob Bergström (in 90) 
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

* * * 

Hur ser du på Djurgårdens insats? Vilka blåränder tycker du stack ut? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton. 

 

Elias Mörkeliasmork8@gmail.comTwitter: @eliasmork12023-07-02 20:35:00
Author

Fler artiklar om Djurgården