Olympia, Helsingborg, 2022-11-06 15:00

Helsingborg - Hammarby
0 - 2

Spelarbetyg efter 0-2 mot Helsingborg

Spelarbetyg efter 0-2 mot Helsingborg

En match som släpade sig framåt avslutade årets säsong och ledde till seger. Här är bedömningen av spelarnas insatser efter årets sista omgång.

Betygskala: 1-5 (1 - underkänt, 2 - godkänd, 3 - väl godkänd, 4 - Mycket väl Godkänt, 5 - världsklass)

Dovin - 2,5
Dovin visar väl än en gång varför han är den målvakt som skall starta. Unge Oliver är trygg och visar allt som oftast en enorm kyla. Spelet på fötterna är superbt och dessutom är han trots sin ålder "stor" i sitt straffområde.

Sandberg (ut 64') - 2
Klart godkänd match där han stabilt arbetar defensivt och även deltar i ett antal offensiva lägen. Det är ingen större insats idag däremot och likt hela laget var det från Simon relativt lågt tempo.

Kurtulus - 2
Har inte överdrivet mycket att göra idag där han till att börja med är mittback och sen flyttar ut till höger. Edvin visar vissa suveräna kvaliteter och då främst som mittback. Psyket och humöret är dock vad klubben behöver jobba med då det pendlar väldigt och ibland ställer till det.

Fenger - 3
I vanlig ordning säker och trygg i spelet där han gång på gång läser spelet och avvärjer hot innan de hinner uppstå. Det måste vara väldigt skönt att spela jämte Fenger och dennes trygghet samt matchavgörande aktioner i tysthet.

Jeahze - 2
Står för en del goda aktioner i inledningen av första halvlek men kommer sen bort en aning ur spelet ju längre matchen lider. Detta beror delvis på laget som helhet men det blir inget särskilt som utmärker dagens insats.

Vagic (ut 64') - 2
Det saknas en hel del fart i spelet från Vagic som inte heller kompenseras genom hög teknisk precision, spelförståelse eller positionsspel. Byts ut utan att ha gjort något större avtryck och vi får fortsätta hoppas på en rejäl utväxling till nästa säsong.

Sadiku (ut 45') - 2
Helt ok första halvlek utan allt för mycket ingripanden, byts även ut efter detta vilket inte berodde på honom utan framför allt att det behövde göras förändringar på mittfältet.

Demirol - 2
Har hög energi och ett antal fina aktioner där han framför allt tydligt försöker spela framåt i planen. Försvinner i stor del när Bojanic och Besara kommer in men helheten idag är god och lovande än en gång.

Nilsson (ut 79') - 3
Åter igen en match där arbetsinsatsen är hög och belönas med ett mål. Nilsson är klart en av höstens bästa spelare och det syns även idag trots den allmänt slöa inställningen. 

Ludwigsson (ut 87') - 2
Mycket löpningar och försök men utan att få bidare betalt idag. Problemet för Gurra är att även om hans energi är på 100% behöver övriga spelares också vara det. Han blir dock skyttekung och putsar sitt eget rekord kring antal gjorda mål i Hammarbytröjan under en säsong.

Saidi - 1,5
Det är ofta en dribbling för mycket vilket gör att Saidi inte får ut det han skulle kunna av sitt spel. Dessutom känns det som att han regelbundet utgår från att maximera sina egna möjligheter till avslut vilket drabbar offensiven som helhet.

Inhoppare

Bojanic - 3
Bidrar direkt i sitt inhopp med ett högre tempo och säkrare passningsspel på mittfältet. Det känns som att Bojanic gör att hela laget blir komplett när han är på planen och det är ett gott betyg för honom men så klart något oroande sett till helheten.   

Besara - 2,5
Gör inget enorm avtryck med tanke på matchbilden men när han byts in känns mittfältet igen. Det är tydligt hur viktig han och Bojanic är som ordinarie spelare och det övriga laget söker dem för att skapa ett offensivt spel. Gör ett fint mål och har den här säsongen presterat 11 mål och 11 assist vilket är sjukt bra siffror.

Adjei - 2
Här har vi en spelare på ordentlig tillväxt och jag ser fram emot nästa år. Det är säkert, lugnt och framför allt en spelare som kan använda sina styrkor utan att försöka sig på något annat. Fysiken är otrolig och jag blir inte förvånad om detta är en spelare vi kommer se mer av framöver.

Erabi och Concha spelade för kort för att bedömas.

Theodor Bittner2022-11-06 17:15:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!