Grimsta IP, 2023-07-21 19:00

Brommapojkarna - Hammarby
1 - 0

Spelarbetyg efter 1-0 mot Hammarby
Kevin Ackermann firar 1-0 till BP

Spelarbetyg efter 1-0 mot Hammarby

Förlustsviten bröts på fredagskvällen när BP vann 1-0 på Grimsta IP

Vinst! Ett välkommet trendbrott. Otroligt viktigt för säsongen och ett perfekt sätt att inleda min semester. 

En stabil match från BP utan att övertyga allt för mycket. Idag har vi marginalerna med oss vilket är en skön men ovanlig känsla. Känns som att i alla 50/50 matcher så har vi haft marginalerna mot oss, så ännu ett välkommet trendbrott. Problemen offensivt är fortfarande tydliga men tack vare ett stabilt försvarsspel så räcker 1 mål idag.

Det är dock dags att reda ut anfallet nu. Något behövs förändras där framme och nu har man testat de flesta variationer av spelare som vi har i truppen utan större framgång. Jag håller tummarna för en klassvärvning som vi kan hämta från en hylla liiite högre än vi gjort tidigare. Börjar anfallet klaffa bättre så kommer vi börja få höjdskräck när vi kollar tabellen framöver.  

Målvaktsbytet som jag pratade om i inför-artikeln blev verklig när Hägg-Johansson fick debutera mellan stolparna. En väldigt betryggande insats från Lucas. 

Nu ligger vi på en nionde plats med samma poäng som Hammarby & Kalmar. Men där vi har en match mindre spelad än Bajen, och en mer än Kalmar. Nästa tre matcher för BP är Degerfors(borta), Värnamo(hemma), AIK(borta). Minst 6 av 9 poäng förväntar jag mig från dessa matcher. 

Såg att Bajen-redaktionen gett 12 av sina spelare betyget 1 av 5. Jag är lite snällare i min bedömning av BP

Spelarbetyg:
1-10
Hägg Johansson: 10 - Årets första tiopoängare Vilken debut! Tror inte Lucas tar ett enda felsteg ikväll och gör minst två avgörande räddningar. Enda frågetecknet är fortfarande spelet med fötterna, men det är säkert fokus på det under träning. 

Calisir: 7 - Avväpnar Djukanovic mestadels av matchen och är bra i det bollförande spelet. Orsakar nästan straff efter lite gruff mot Erabi i straffområdet. 
 
Sögaard: 8 - Fick kämpa mot starka Erabi i 90 minuter och kommer vinnande därifrån. Aggressivt duellvinnande och utstrålar självklarhet i alla aktioner. 

Heggem: 7 - Stabil match. Vinner sina dueller i vanlig ordning men är också lugn med bollen och inte rädd att spela sig ur trängda lägen.

Jensen: 8 - Säsongens högerback i Allsvenskan visar varför han förtjänar det epitetet. Vill alltid ha boll, är bra i kombinationsspelet, och bidrar mycket till offensiven. Slår assisten till 1-0 och skapar totalt 4 chanser. 

Fritzson: 6 - Fortsätter där han slutade förra matchen och har höjts sig i mina ögon. utvecklat sig till jobbig och småful på mittfältet istället för anonym. Kul att se och viktigt för att skapa frustration hos motståndarna

Leach: 8 - Mer anonym än vanligt men fortsatt dominant på mittfältet. Var lugnet själv i uppspelsfasen och en dammsugare defensivt. Älskar Leach.

Ackermann: 8 - Visar att han förtjänar den speltid han har fått på sistone. Förutom målet till 1-0 så är han bollsäker och aggressiv. Slår ihop skallen med Kurtulus i första halvlek och blir kanske ännu bättre efter det. Orädd och lugn. Kevin är inte lätt att ersätta bara för att Waker är tillbaka nu.

Pettersson: 4 - Tyvärr inte så farlig ikväll. Gör ett pat fina löpningar men inte mycket mer. Hade ett farligt läge som han sköt rätt på Dovin. 

Johansson: 3 -  Hade rätt höga förväntningar efter inhoppet mot Häcken men lyckades inte med mycket vettigt idag. Tror Vasic startar mot Degerfors. 

Odefalk: 4 - Utgick från vänsterkanten i denna match och jag tyckte att han kändes mer bekväm där. Tyvärr blev det inte mycket uträttat idag, men tror han kommer växa in i det mer. Det finns några fina ögonblick där man ser vad han kan uträtta utan att han faktiskt gör det. 

Inhoppare:
Cosic: 5
Vasic: 5
Waker: 5
Alla tre gjorde ok inhopp. Inget speciellt men inte heller några stora fel. 
Spelade för kort tid: 
Nissen:
Kroon:

Nästa lördag är det match igen - då reser vi till Stora Valla och hämtar hem 3 färska poäng. 

Trevlig helg! 

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2023-07-22 09:53:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna