Spelarbetyg efter 1-1 mot Häcken

Spelarbetyg efter 1-1 mot Häcken

Här kommer spelarbetygen för BP:s spelare efter gruppvinsten och 1-1 mot Häcken.

Spelarbetygen är bara min högst känslostyrda bedömning på spelarna baserat på motstånd och förväntningar. 

Betygsskala:
1-10: 
1 = Usel
4: Knappt godkänd
6: Klart godkänd
10: Övermänsklig

Sidklev: 7 - Gör det han ska idag. Första målet ligger inte på honom. Fortsatt riktigt stark med fötterna och hjälper oss väldigt mycket i uppbyggnadsspelet och för att spela oss ur Häckens presspel. BP, snälla sälj inte ännu. 

Abrahamsson: 7 - Alla tre mittbackar får för mig samma kommentar. Riktigt stabila och uppoffrande insatser. Alla tre bidrar offensivt på något sätt. Björkander på fasta, Heggem med sina löpningar från defensiven, och Abrahamsson med sitt passningsspel och aggressivitet. 

Björkander: 7: Läs ovan

Heggem: 7: Läs ovan

Jensen: 7 - Assist till 1-1 målet och alltid ett hot på sin högerkant. Han fortsätter att växa och kommer att bära en stor roll under säsongen. 

Christensen: 4 - Lägsta betyget av alla spelare idag men en helt godkänd insats. Tycker han har mycket ytor och lägen som inte utnyttjas till fullo. Stundtals slarvig i inläggsspelet. Men jobbar hårt i båda riktningar och gör absolut inget superfel, tror bara det finns mycket mer att hämta här Christensen. 

Fritzson: 9 - BP:s nya kapten har bara fortsatt växa sedan jag började kritisera honom i mitten av förra säsongen. Ännu en riktigt fin match från Fritzson där han bidrar både offensivt och defensivt. Vinner mycket boll i mitten av plan tack vare sin orädda och aggresiva spelstil. Lugn och smart med boll. Lämnar aldrig något på planen, kör fullt ut hela matchen. Fick gå av idag efter att han blivit knockad av en boll i ansiktet signerad Rygaard. 

Calisir: 7 - En spelare som förvånat mig rejält under 2024. I rollen som ankare på mittfältet har Calisir verkligen hittat sin roll. Bolltrygg, lugn, och fysisk är egenskaper som gjort att han fyllt hålet på mittfältet i början av denna säsong. På många sätt är det hans position att förlora i dagsläget, ser ingen anledningar att byta ut honom om det inte är taktiskt. Har blivit som ett nyförvärv! 

Odefalk: 7 - Två mål i två raka matcher mot Häcken för Wilmer Odefalk. Har inte varit med så mycket under försäsongen och blev sedan utbytt i halvtid mot Östersund, så denna prestation var definitivt förvånande. Behärskat avslut till 1-1 och hotade offensivt flera gånger. Tror fortfarande väldigt mycket på Wilmer, det finns mycket talang i den kroppen och hoppas han får sin riktiga breakthrough denna säsong.

Örqvist: 5 - Ännu en jämn prestation av Rasmus. Han har presterat väldigt jämnt sedan han anslöt under försäsongen och gör en bra match idag utan att sticka ut värst mycket. Gillar att han ofta försöker skjuta. 

Timossi: 7 - En riktig kämparinsats från Timossi Andersson idag. Hotar i djupled under hela matchen. Han saknar fortfarande poängen i sitt spel, men idag bidrar han väldigt mycket utan att göra direkta poäng. Med en högpresterande anfallare bredvid sig så blir det nog ett gäng assist under säsongen. Vårt främsta hot idag och gjorde det möjligt för oss att välja långpassen när Häcken pressade vår backlinje. 

Inbytta:
Johansson: 4 - Ganska osynlig tyvärr. 

Irandust: 7 -  Får spela ca 25 minuter i sin debut. Visade direkt vilka kvaliteter som han innehar även om det inte ledde till några individuella poäng idag. Hotade flera gånger med sina dribblingar och fick nästan straff med sig efter sin första bollbehandling i rödsvart. Bra inhopp som gav mersmak. 

Pichkah: Spelade för kort tid för att betygsättas. 


 

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2024-03-02 19:55:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna