Bravida Arena, 2023-04-09 15:00

Häcken - Hammarby
3 - 1

Spelarbetyg efter 1-3 mot Häcken
Loret Sadiku, en av de få Hammarbyspelare som får betyget "Bra" efter förlust med 1-3 på bortaplan mot Häcken.

Spelarbetyg efter 1-3 mot Häcken

I allsvenskans andra omgång väntade Häcken på bortaplan och det blev tyvärr förlust med 1-3 (0-3, 1-0). Här följer spelarbetygen för Hammarbys spelare.

Betygsskala:

1 – Underkänd
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig

Dovin - 1 
Jag är ledsen, men om man står för ett sådant fatalt misstag, som påverkar hela matchens utgång, så kan man inte få ett godkänt betyg. Misstag händer förstås och ingen skall hängas för det, men betyget kan inte bli högre. Gör ett par bra räddningar med släpper också in ytterligare två mål. 

Strand - 1
Det var inte den normala Strand som vi fick se idag mot Häcken. Han såg inte riktigt ut att vara med i matchen och det är väldigt ovanligt att se honom dels helt missberäkna inlägget till 0-2 och även släppa igenom det låga inlägget till 0-3. Simon kan klar bättre än såhär. 

Kurtulus - 2 
Gjorde det han skulle men inte så mycket mer. Inga direkta misstag, men heller ingen som påverkade positivt för Hammarbys räkning. 

Fenger - 2
Lite segare än vanligt men sattes också på svåra prov från Häckens snabba forwards. 

Pinas - 1
Normal älskar jag Shaquille Pinas, men idag kom han helt bort i matchen och blandade och gav mer än vad jag vill se från en spelare av hans kaliber. 

Sadiku - 3
Bajens för dagen bästa spelare i mina ögon. Slet som en galärslav över hela banan och vann massor med boll. 

Demirol - 2
Startade tveksamt men växte in i det. Behöver riskera lite mer för att få ett högre betyg. Om han skall spela säkert så skall någon annan spela istället då Alpers styrka ligger i att bryta linjer med sina passningar.

Besara - 2 
På gränsen till underkänd men får ändå ett godkänt betyg då han gjorde allt han kunde för att luckra upp Häckens försvar

Tekie - 2
Även Tekie blandade och gav lite för mycket för att få mer än godkänt. Gör ett mål och har ett skott i stolpen, men lyckades inte riktigt få fast bollen i den sista tredjedelen som han fått i tidigare matcher.

Boudah - 1
Som vanligt svag på kanten. Hjälpte till dåligt defensivt och skapade alldeles för lite framåt för att bli godkänd.

Nilsson - 2 
Joel tröskar på som vanligt och gör alltid jobbet för laget. Det gjorde han i denna match också och få därmed ett godkänt betyg. 

Erabi (in 64') - 3
Josef visar på den korta tiden han spelar att han, för dagen, är ett större hot centralt än både Besara och Boudah. Vill mycket och kommer till avslut. Bra inhopp.

Mikkelsen (in 64') - 2
Äntligen är Mikkelsen tillbaks från skada och han fick c.a. 30 minuters spel. Han såg pigg ut och stod för ett par bra aktioner som kunde ha resulterat i farliga chanser. Vi minns exempelvis bollen i djupled mot Erabi. 

Mahjed (in 64') -1 
Motader skall spela på sina styrkor om han skall vara på plan. Tog alldeles för få initativ man mot man för att få godkänt. Precis som Demirol så skall inte Mahjed vara på plan för att spela säkra pass. Han skall istället utmana hela tiden och slå sin motståndare. 

Övriga spelare spelade för kort tid för att betygsättas. Det kan dock tilläggas att det var kul att se Adi Nalic tillbaks i spel igen efter sin långvariga skada.
 
 

Göran Öberg2023-04-09 19:29:59
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!