Nationalarenan, Friends Arena, 2023-04-16 15:00

AIK - Hammarby
2 - 0

Spelarbetyg efter 2-0 mot AIK

Spelarbetyg efter 2-0 mot AIK

Hammarby lyckades mot krislaget AIK stå för 0 avslut på mål, återigen göra fatala misstag defensivt samt uppvisa oförmågan att förändra matchbilden på minsta sätt än en gång. ”Det var det konstigaste jag sett” sa Alexander Axén i halvtid och det håller nog många av oss med om. Här följer spelarbetygen för Hammarbys spelare och tränare.

Betygsskala:

1 – Underkänd
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig

Dovin – 2
Innan vi ser till att bjuda AIK på 1-0 står Oliver för ett antal avgörande räddningar. Inget av målen går att lasta honom för och han var en av få ljuspunkter idag.
 
Strand – 1
Kändes som en ständig säkerhetsrisk med felpassar och en vilja att lägga sig ned i helt fel lägen. Den där beryktat hårda spelaren som smäller på ordentlig saknade jag också, speciellt då det idag kunde varit någon minsta lilla tendens till injektion av energi i laget.

Kurtulus – 2
Analysen av Edvin i halvtid är minuspoäng på alla de sätt, hur han kan stå och säga att vi skulle haft kontroll på gnaget är totalt obegripligt. Men sett till prestationen på plan så får det bli godkänt då Kurtulus känns som en av väldigt få vilka försöker spela fotboll, det som alltså var tänkt att ske idag från vårt håll.

Adjei – 1
Efter Häcken trodde nog de flesta av oss att de komiskt dåliga individuella misstagen skulle undvikas, tyvärr fick vi fel. Jag lider med Adjei men passningen till 2-0 samt agerandet i helhet är inte godkänt. På förhand kändes det jobbigt att Mads saknades och det bekräftades under matchens gång.

Pinas – 1
Ensam på sin kant i mångt och mycket idag igen men jag tycker ändå det är för mycket felpass och dåliga beslut. Modesto hade det ganska enkelt på sin kant och på 1-0 så blir det bara bolltittande och han missar helt sin gubbe.
 
Sadiku – 1
En rutinerad herre som Loret bör vara en spelare mot vilken laget kan luta sig men så blev inte fallet idag. Även tidigare matcher har det hittills i år i flera delar sett rätt oinspirerat ut, det är inte den Sadiku vi vant oss vid. Agerandet vid 1-0 där han dessutom kliver över bollen i ett avgörande läge är så klart ytterligare ett sådant där avgörande misstag.

Besara – 1
Det är inte första matchen i år där Nahir blir väldigt osynlig. Förra matchen valde jag att förklara det med positionen, idag har jag ingen förklaring. En kapten är den som behöver visa vägen, det är därför du bär bindeln på armen. Liksom sin kollega Loret så är detta dessutom en av de mest rutinerade spelarna i laget. Det är lojt, oinspirerat och osynligt.

Tekie – 1
Stod inte alls att känna igen idag och är liksom vårt övriga mittfält helt frånvarande. Så klart går det att lasta det övriga mittfältet för att Tekie inte kommer till sin rätt men jag såg honom oftare möta boll från våra backar än befinna sig framför AIKs backlinje.
 
Madjed – 1
Oj oj vad det inte funkade idag. Stillastående spel funkar inte för en anfallare på kanten, dessutom blir det inte bättre av att merparten av passningarna tycktes gå bakåt i plan mot Strand snarare än in centralt. Dessutom fanns det ingen löpvilja för att öppna ytor för medspelarna.

Erabi – 1
Rollen som nia är otacksam, det här vet vi. Men när man ändå frågar sig om vi spelar med någon sådan överhuvudtaget idag så är det inte godkänt. Liksom Madjed saknades löpningarna, slitet och idag saknade jag väldigt mycket från vår offensiva centrala anfallare.

Mikkelsen – 1
Vems fel det var vet jag inte men det blev nästan komiskt när August drattade på ändan för typ sjunde gången. Värvad som en supertalang så är förväntningarna skyhöga och i spelet man mot man, på yta eller tekniskt såg jag ingenting idag. Det var inte heller något arbete hemåt och mest en jävligt platt insats.

Nalic (in 61’) – 1
Blev inbytt, märktes inte. Det är svårt att komma tillbaka från långtidsskada men att komma in i ett paralyserat Hammarby utan att ta initiativ är inte godkänt.

Djukanovic (in 61’) – 1
Kanske blev det lite bättre ute till vänster efter bytet men det blev inte bra.

Cifuentes - 0 
Matchcoachandet har varit ifrågasatt tidigare, liksom oförmågan att genomföra byten innan minut 65. Idag blev det senare 4 minuter tidigarelagt men i övrigt är det svårt att inte anse att vår huvudtränare så klart bär ett ansvar för den kollektiva insatsen. I halvtid borde väl rimligtvis någonting kunnat förändras men nej, tyvärr blev det inte så. Det knakar betänkligt i våra insatser och frågetecknen börjar bli större kring hur vår huvudtränare agerar. 

Övriga spelare spelade för kort tid för att bedömas.

 

Theodor Bittner2023-04-16 18:10:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!