Tele2 Arena, 2022-06-26 15:00

Hammarby - Häcken
2 - 2

Spelarbetyg efter 2-2 mot Häcken
Trawally och Sadiku tackar publiken efter matchen

Spelarbetyg efter 2-2 mot Häcken

Efter ett övertag av stora mått så fick vi först se Häcken ta ledningen med två mål. I en frenetisk avslutning på såväl planen som läktaren hämtades detta upp och det blev i alla fall ett oavgjort resultat som håller lite liv i våra drömmar.

Betygskala: 1-5 (1 - underkänt, 2 - godkänd, 3 - väl godkänd, 4 - Mycket väl Godkänt, 5 - världsklass. + innebär en hårsmån från ett steg upp)

Blazevic - 2
Har inte särdeles mycket att göra utöver ett antal avslut som kändes rätt enkla. På målen går det inte att Lasta Davor.

Sandberg (ut 82’) - 2
Helt okej på sin kant och det känns som att han arbetar väl defensivt. I offensiven blir det tunnare vilket antagligen beror på att samspelet med Collander inte sitter och att man främst sökte andra spelvägar idag.

Kurtulus – 3+
Jeremejeff hade ingen kul första halvlek och för mig berodde det på att Kurtulus i det närmaste perfekt neutraliserade honom. Stabiliteten är imponerande trots ålder liksom säkerheten i positionsspelet.

Fenger - 2
Gör sitt jobb idag men samtidigt ställs man inte på allt för många svåra situationer centralt under stora delar av matchen, arbetet underlättades också så klart av Kurtulus insats.

Jeahze (ut 97’) – 3+
Sett till antalet farliga inspel, löpningar, hörnor, frisparkar och allt sammantaget är Jeahze i vanlig ordning ovärderlig enligt mig. Tyvärr blir det frustrerat från hans håll och det var inte bara en gång han slog ut med händerna när ingen fanns på plats för att möta ett perfekt slaget inlägg som skar igenom Häckens försvar.

Besara (ut 82’) – 2+
Stabil och trygg men av vad jag såg var detta kanske en av säsongens svagare insatser från Besara. Vi är vana att se honom påverka spelet mer och idag saknade jag detta en aning, framför allt att göra de där avgörande offensiva aktionerna som leder till mål.

Sadiku (ut 68’) – 2+
Bidrar till att stänga ner mittfältet under stora delar av matchen men gör även några missar i positions- och brytningsspelet. Stabilt men inte mer. 

Bojanic (ut 91’) - 3
Tekniken, passningarna och spelförståelsen är på hög nivå och mycket av spelet byggs så klart kring Bojanic. Men jag blir ibland inte klok på att det skall saktas ned, vändas om och lugna ner i lägen där det känns som att motsatsen behövs.

Collander (ut 69’) – 1+
Ja vad bidrog Collander med? Det fanns en fin aktion här och där men för mig var detta en spelare som inte alls är inspelad på den positionen han skulle fylla. Kvaliteten finns där men dag blev det inte mycket rätt från hans position och jag hade gärna sett ett tidigare byte.

Ludwigson (ut 83’) - 2+
Är i vanlig ordning överallt och springer men för mig så stämmer det inte så bra idag sett till det offensiva. Han hade visserligen en ny anfallskollega från start och deras samspel är säkerligen inte det bästa än men det blev väl mycket positionering djupt ner på kanten. I den andra halvlekens slutforcering bidrar han flera gånger om.

Trawally – 2+
Gör en fin första halvlek där vi anar kvaliteter som säkert kommer kunna utnyttjas bättre ju mer han får spela. Målet är säkert och välplacerat men liksom övriga lagets anfallsspel blir det lite uddlöst.


Byten:

Selmani (in 68’) - 2
Lite svårt att se något betydande bidrag men det känns ändå som att han tar med sig en del energi in, som vanligt. Har ett par lägen där avsluten kunde suttit bättre men på det hela godkänt.

Jeppe (in 69’) - 2
Hjälper väl till att få in energi men det är på inga sätt ett avgörande inhopp där det går att se något större bidrag till att vi går hem med en poäng.  

Demirol (in 82’)
Spelade för kort för att bedömas. Men! Här blixtrade det till och ska bli skitkul att se vad mer som finns i registret framöver.

Paulsen (in 82’)
Spelade för kort för att bedömas men styr in Jeahzes skott.

Widgren (in 97’)
Spelade för kort tid för att bedömas
 

Theodor Bittner2022-06-26 18:18:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!