Spelarbetyg efter 3-1 mot Degerfors

Spelarbetyg efter 3-1 mot Degerfors

Vid 1-1 sa grannen på norra att "nu börjar det gå utför" och jag kände samma sak. Första halvlek var ingen härlig period men efter ytterligare 45 minuter kunde Hammarby säkra en seger i en hemmapremiär med två väldigt olika halvlekar. Här följer spelarbetygen för premiärmatchen mot Degerfors.

Betygsskala

0 – Underkänd
1 – Godkänd
2 – Väl godkänd
3 – Mycket väl godkänd



Dovin – 2
Säker i många sekvenser där det gäller. Allt ifrån en avgörande räddning med utsträckta fingrar till passningar på liten yta. Jag hoppas personligen att Dovin är gjuten i elvan under året och får fortsätta etablera sig som den säkra målvakt han är trots sin ålder.
 
Strand – 1,5
En personlig favorit som kanske inte kom till sin rätt i premiären? Det finns ett antal fina aktioner men samspelet bakåt och besluten som togs var inte alltid av den bättre kvaliteten. Jag vet dock att vi här har en solklar startspelare som kommer bidra till laget.

Kurtulus – 1,5
Gör en överlag stabil och mer mogen insats bakåt. Det svänger om Kurtulus på gott och ont men under matchen var det ok och inte mer. Det finns en hel del slarv i defensiven, framför allt på 1-1 målet men även i andra sekvenser.

Fenger – 1,5
Stabil och trygg men likt sin kollega går han bort sig i ett antal avgörande lägen. Det är mer av ett kollektivt problem men här bör väl en sådan som Fenger kunna styra mer än vad i alla fall jag ansåg att han gjorde. Det är också alldeles för passivt i avgörande sekvenser.

Pinas – 1,5
Enligt mig kommer han fel i rätt många lägen och det är knaggligt framåt. En stor reservation för betyget här är att Djukanovicär den han har att spela tillsammans med och det gör inte uppgiften lättare en dag som denna.
 
Sadiku – 1,5
Det var inte en lätt match för Loret som tydligt blivit instruerad att stå, vad som visade sig vara, alldeles för högt i först halvlek. Det är en huvudanledning till att Degerfors kunde spela sig rakt igenom vårt mittfält och därmed hota våra mittbackar i fart rättvänd mot boll. Men det saknades också något extra från Sadiku som vi brukar kunna förvänta oss.

Besara – 2
Målet är av den högre kvaliteten men dessutom är det stor klokhet och beslutsfattande på hög nivå här. Likt sina övriga mittfältskollegor är utgångspositionen väl hög i första halvlek men bland de övriga visar väl Nahir mer.

Tekie – 1,5
Kanske för mig en av de mer bleka insatserna i Hammarby även om det fanns flera goda tendenser. Tekies kvaliteter ifrågasätter ingen men idag kom de inte till sin fulla rätt. Pressen lyckades inte och därmed lyckades bidragen mest komma i det offensiva spelet som haltade rejält under perioder.
 
Nilsson – 1,5
Som vanligt är arbetsinsatsen där och det är väl på högerkanten vi såg betydligt mer än på andra sidan. Men trots detta blev det lite under nivån vi kanske kan förvänta oss.

Boudah – 1,5
Goda intentioner men mindre bra utfall sett som helhet. Det här är en spelare med finfina kvaliteter men det känns en aning frustrerat och stressat i alldeles för många sekvenser. Att inte släppa bollen ifrån sig verkar han ha släppt men för att starta centralt som nia är det än inte bra nog.

Djukanovic – 1
Det görs ett mål ja men arbetsinsatsen under matchen som helhet är knappt godkänd. Jag vill här vara noga med att det finns en enorm potential här men den har än så länge inte kommit till sin rätt. Det är för lojt i hemåtspelet, för mycket utslagna armar och brist på tydligt bidrag till helheten. Det lär komma men sitter inte ännu.

Erabi (in 71’) – 1,5
Visar fin aggressivitet, fysik och positionsspel. Jag tror att säsongens svårare fråga för Cifuentes är varför Erabi inte skall ges chansen centralt framför Boudah, speciellt när Mikkelsen saknas.

Madjed (in 71’) – 1,5
Montader kommer in i ett läge där vi tydligt tagit kontrollen och visar än en gång varför han konkurrerar om startelvan. Det är en otroligt god förståelse för anfallsspel och sökande efter offensiva alternativ hela tiden.

Övriga spelare spelade för kort tid för att betygsättas.

 

Theodor Bittner2023-04-03 20:30:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!