Tele2 Arena, 2023-07-16 15:00

Hammarby - Kalmar FF
3 - 1

Spelarbetyg efter 3-1 mot Kalmar
Jusef Erabi firar efter att ha gjort 1-0 mot Kalmar på Tele2.

Spelarbetyg efter 3-1 mot Kalmar

Hammarby vinner med 3-1 över Kalmar och närmar sig därmed lagen ovanför i tabellen. Här presenteras spelarbetyg för Hammarbys spelare.

Betygsskala:

1 – Underkänd
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig

Oliver Dovin - 2 

Oliver gör det han skall i denna match och är chanslös på Kalmars reduceringsmål till 1-2.
Som vanligt bra med fötterna, där han hittar fria medspelare gång på gång. 

Markus Karlsson - 4

Jag är så oerhört imponerar hur den, på denna nivå, orutinerade Karlsson tar sig an matcherna. Han sätter knappt en fot fel positionsmässigt och är lugn och precis med bollen. Extra plus för det fina samarbetet med Joel Nilsson. 

Edwin Kurtulus - 3 

Blandar och ger lite för mycket för att få ett högre betyg. Varvar lysande prestationer och lysande backspel med en hel del slarv och brist på fokus. Bättre kan han, vår landslagsman. 


Shaquille Pinas - 4

"Shaq" gör en mycket bra match och tar nästan alltid bra beslut. Passningsspelet är riktigt bra plus att hans snabbhet gör att han kan avvärja många situationer som annars skulle blivit ännu farligare. Ut skadad i 75". Hoppas inte det är för allvarligt då han behövs i vår backlinje

Simon Strand - 2 

Strand gnuggar på i oefterhärmlig stil. Ingen pardon är det som gäller under 90 minuter. Är godkänd idag men hade det lite kämpigt defensivt då Djukanovic fuskade ganska mycket i defensiven. Svag offensivt. 

Joel Nilsson - 3 

Joel visar, återigen, hur viktig han är för Hammarby som lag. Tillsammans med Karlsson stänger de helt ned Kalmars offensiv på vår högerkant och Joel kommer även till en del bra inspel och väldigt hårt jobb. Ut i 68e, ett byte jag inte fattar någonting av.

Alper Demirol - 2 

Jag tycker Alper är godkänd. Började lite tveksamt men spelade upp sig mer och mer. Slarvar med en passning som föranleder Kalmars reducering. För högre betyg vill jag se Alper ta ännu mer initativ och kliva framåt med boll oftare. 

Nahir Besara - 3

Besaras första halvlek är värt en 4:a, men han mattades betänkligt i andra halvlek, vilket sänker betyget till en 3a. Viktig länkspelare för att vårt spel skall fungera och assisterar Jusef Erabi till 1-0. Ut skadad i 82'. Såg inte så allvarligt ut. Förmodligen mest trötthet, men vi får se. 


Fredrik Hammar - 3

Tycker detta var Hammars bästa insats om man ser till de 68:a minuter han spelade. Var ofta på plats där  det behövdes och vann boll. Har lite brister i det offensiva spelet. Jobbar han på detta kan han bli en given startspelare framöver. 

Viktor Djukanovic - 3

Skjuter på allt som rör sig och sedan skjuter han lite till. Men vad gör det när han gör som vid målet til 2-0, viker in och avslutar i bortre med kvalitet. Fin teknik och fart. Behöver jobba på hemjobbet och att släppa bollen till medspelare när de har bättre lägen. Stor potential dock. 


Jusef Erabi - 4 

Likt Hammar gör Erabi också sin bästa match i allsvenskan för Hammarby. Han gör mål, han sliter som ett djur, han går i djupled och agerar "targetspelare". Borde förstås ha avgjort matchen när han och Adi Nalic kommer 2 mot 1, men passningen blev en aning för hård. Man riktigt såg hur besviken Jusef var på passningen. 

Adi Nalic - 1 

Nalic kommer in i ett bra läge, när vi leder med 2-0, men denna gång gör han ingen glad. En bedrövlig insats för en spelare som skall hålla hög klass. Gav heller inte Karlsson något understöd heller defensivt. Fattar inte varför man byter in honom som högeranfallare heller då han inte direkt är speedig. Nädu Adi, bättre än såhär kan du. 


Tesfaldet Tekie - 2 

Tekie kommer även han in vid ledningen 2-0 och gör en godkänd insats de 30 minutrar han spelar. Kreativ, rivig och rörlig. Får även lobba in 3-1 i matchens sista sekund. 


Övriga spelare spelade för kort tid för att betygsättas

Göran Öberg2023-07-16 19:07:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!