Spelarbetyg efter 4-1 mot Sirius

Spelarbetyg efter 4-1 mot Sirius

Den första träningsmatchen efter uppehållet innebar en chans för Hammarby att visa spelmässiga kliv framåt. Det var en reservbetonad startelva som äntrade Årsta IP för att ta sig an Sirius och det var stor skillnad på denna och gänget som genomförde den andra halvleken. Här följer spelarbetygen efter

Betygsskala:

1 – Underkänd
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig


Första halvlek

Blaževic (ut '45) - 2
Visar god nivå och står för flera avgörande räddningar. Valet att passa Hammar som sedan leder till 0-1 är totalt obegripligt däremot.

Nilsson (ut '45) - 1
Finns med i ett antal sekvenser från sin högerkant och lyckas med sina passningar även nå in i banan på ett bra sätt. Kommer inte alls med i matchen i särskilt stor utsträckning dock.

Svanberg (ut '36) - 1
Svårt att se ett tydligt bidrag innan han byts ut på grund av skada.

Vagic - 2
Har testat på många olika positioner i Hammarby men som mittback gör han sig väl inte särskilt bra. Blir lite mer stabilitet i den andra halvleken bredvid Pinas även om defensiven inte sätts på något större prov.

Kralj (ut '45)- 1
Har en ok grundteknik och positionsspel men besitter knappast de offensiva egenskaper som vi vill ska bidra till det offensiva spelet.

Hammar (ut '45 sen in igen '63) - 2
Är inte särskilt bidragande i uppbyggnaden och kommer bort en aning i spelet, står för ett avgörande misstag också vid 0-1 målet. När han byts in igen blir det lite enklare för honom att komma med i spelet offensivt och kvaliteterna syns verkligen på målet vid 4-1.

Demirol (ut '45) - 1
Hamnar bra i flera sekvenser utifrån sin centrala position. Visar ett par gånger fin passningsfot och positionsspel men blir i mycket osynlig.

Boudah (ut '45) - 1
Deltar ej särskilt mycket i spelet men har ett par fina passningar framåt i planen och når Erabi vid ett antal tillfällen.

Djukanovic (ut '45) - 2
Fina offensiva intewntioner och bidrar med ett tydligare spel i djupet, lyckas genom det också komma till ett antal halvchanser och störa Sirius försvar.

Erabi (ut '45) - 3
Kommer in fint från starten av matchen och har teknik och fysik för att ta sig framåt på små ytor. Lyckas även med bedriften att trots vårt spel göra ett mål. Dessutom finns en aggressivitet i spelet som är fin att se.

Alioum (ut '45) - 1
Gör det ok ute till vänster för att sedan skifta ut till höger. Svårt att se hur Alioum färgar matchen även om det finns några få passningar, löpningar och inbrott.

Pinas (in '36) - 2
Sätts in för att styra upp mittförsvaret vilket också verkar ske. Står för en stabil insats idag även om det inte är mycket att göra i den andra halvleken.

In i halvtid:

Dovin - 2
Sätts egentligen inte på några prov under hela halvleken.

Strand - 3
Det blir ett helt annat anfallsspel med Strands utgångsposition och vilja att ta sig framåt i planen. Ute till vänster är också där han gör sig bäst vilket jag tycker är tydligt då han involveras mycket i spelet, slår flera goda passningar och hotar motståndarförsvaret.

Karlsson - 2
Med Strand på planen så skiftar spelet till att gå mer längs vänsterkanten. Kommer inte med särskilt i det offensiva spelet, klarar av defensiven och gör helt enkelt det han ska.

Besara - 2
Fin teknik i hörnorna och är mer involverad i presspelet idag. Spelförståelsen syns också väl i flera moment, som bland annat i sekvensen fram till 3-1. Jag saknar ändå en större närvaro och färgning av spelet.

Nalic - 2
Visar ännu en gång prov på fin positionering och god spelförståelse vilket gör att han dyker upp på rätt plats vid rätt tillfälle. Deltar på ett godkänt sätt i offensiven centralt.

Mikkelsen - 2
Återigen ute till vänster så vill Mikkelsen mycket och lyckas ett antal gånger bryta in från sin kant och komma till några fina lägen. Bidrar dessutom i pressen på ett bra sätt och spelet mot mål.

Madjed - 2
Relativt osynlig fram till att han skjuter in 3-1. Eftersom mycket av det offensiva spelet hamnar centralt eller längs vänsterkanten är det svårt för Madjed att göra ett större avtryck.

Tekie (ut '63) - 2
Kommer in fint från start och bidrar till målet vid 2-1 med sitt genombrott och passning. Lyckas också väl utifrån sin position på mitten fördela spelet och agera motor i offensiven.

Sadiku - 2
Idag syns det en aning mer vilja och finess än vad jag tycker det gjort under våren. Det defensiva arbetet genomförs med trygghet även om SIrius inte alls kommer till särskilt mycket centralt.

Theodor Bittner2023-06-26 14:55:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!