Tele2 Arena, 2022-08-22 19:10

Hammarby - Degerfors
5 - 1

Spelarbetyg efter 5-1 mot Degerfors
Berisha - Dagens kung!

Spelarbetyg efter 5-1 mot Degerfors

Hammarby vann med 5-1 efter en match som i stora delar var långt ifrån övertygande vilket leder till låga betyg. Även om Hammarby fick ett väldigt gott slutresultat och förbättrade sin målskillnad lämnade spelet och vissas insatser en hel del att önska.

Betygskala: 1-5 (1 - underkänt, 2 - godkänd, 3 - väl godkänd, 4 - Mycket väl Godkänt, 5 - världsklass)

Davor 2

Har lite att göra i den första halvleken men är säker i positionsspelet och läser även anfallen bra. I andra betydligt mindre att göra men en godkänd insats utan att glänsa.

Kurtulus 1,5
Första starten från höger men liksom förra matchen såg det en aning ofokuserat och även obekvämt ut. Hemarbetet saknas flera gånger, exempelvis vid 2-1, och även om det är en ovan position behöver arbetsinsatsen ligga på 100%

Fenger 2
Styr sin backlinje bra och är för det mesta trygg och välpositionerad. Tycker ändå att det slås bort en del passningar och att Degerfors ges alldeles för mycket plats och spelmöjlighet framför våra mittbackar.

Pinas 2
Det var intressant att se hans första start från mittbacken och han besitter goda kvaliteter. Gör det defensiva arbetet bra överlag utan att på något sätt utmärka sig och att samspelet med Fenger inte var det bästa syntes också.

Jeahze 2
Det var en fräsande start med ett läckert mål redan i matchens andra minut. Efter detta så tycker jag Jeahze bleknar och vi ser inte alls det starka offensiva spelet som vi är vana vid och framför allt kan förvänta oss. Eventuellt är det beroende på spelaren framför men en relativt blek insats idag.

Besan 3
Överlag välpositionerad och är giftig i sina passningar, framspel och inlägg. Passningen som faktiskt blir till ett mål är magisk och samspelet mellan honom och Berisha lovar väldigt gott inför framtiden, det känns som de har kul när de spelar tillsammans.

Jeppe 2
Genomför dagens match ok men jag saknade den Jeppe som den senaste tiden tagit kommandot över mittfältet. Kanske beror det på att vi överlag inte lyckas centralt men tillsammans med den onödiga tacklingen som ger gult kort kan jag inte sätta mer än godkänt.

Bojanic 2
Hur han sparkade när han blev utbytt symboliserar väl ganska bra dagens insats från Darijan. Liksom övriga mittfältet har de problem att spela sig framåt centralt i stora delar av framför allt första halvlek och något vidare offensivt hot blev han inte i dagens match.

Ludwigson 2
Löper, löper och löper som vanligt. Mönstret att Ludde har det svårt på högerkanten tycker jag blev än tydligare och det är problematiskt hur laget ska formeras då Trawally, Saidi och Ludde alla känns som bäst till vänster i anfallet. Han kommer mer till sin rätt i andra halvlek när vi också får till mer av djupledsspel men dagens match är ingen höjdare.

Berisha 4
Som tidigare sagts så är Veton en perfekt nia i Hammarbys spel. Han pressar, öppnar ytor för motståndare och vägrar sluta kämpa trots att spelet inte flyter på offensivt. Han får utdelning för sitt slit med 3-1 som är ett mål av den kyligare typen. Nicken till 4-1 är en uppvisning i teknik och fysik som går att se om många gånger.

Trawally 1,5
Första halvlek var knappast vad jag hade hoppats på när han nu fick chansen från start. Det känns för mig som att han försöker göra saker han inte (än?) klarar av och kanske beror det fortsatt på ovana att spela och underlaget som flera spekulerat i. I andra halvlek blir det bättre när det även på vänsterkanten blir mer djupledsspel men det är en svag insats som helhet enligt mig. 

Concha (in minut 58) 2
Stabiliserar kanten och spelet en aning men utmärker sig inte nämnvärt, ett stabilt inhopp som helhet i alla fall.

Vagic (in minut 58) 2
Även här så blir det i kombination med Concha ett stabilare mittfält där vi lyckas kontrollera spelet där bättre än innan, stabilt inhopp och vi får se om det är han som får chansen att ta Jeppes plats i derbyt.

Saidi (in minut 77)
Spelade för kort för att ges en ärlig bedömning men målet är ett klassavslut.

Demirol (in minut 84)
Spelade för kort för att bedömas.

Nilsson (in minut 85)
Spelade för kort för att bedömas.

Theodor Bittner2022-08-22 22:07:12
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!