Spelarbetyg efter AIK
Dagens hjälte!

Spelarbetyg efter AIK

Hammarby vinner årets första derby och är klara för semifinal.

Dovin 3 
Lite osäker på målet och som vanligt lite väl risktagande med fötterna. Men räddar faktiskt Bajen från klara mål i båda halvlekar. Fin match av Dovin! 

Strand 4 
Jag som varit så tveksam till Strand. Oj, vad fel jag haft. Fick starta direkt och gjorde väl knappt ett fel på hela matchen. Spelade säkert och hade ett fint sammarbete med mittbackar och forward. Lite osäker i kombinationsspelet högre i planen men en viktigt pusselbit idag.

Kurtulus 4 
Nickar bort inlägg efter inlägg i första halvlek. Och till slut nickar han också i mål. Får ta ett större ansvar med Fenger borta och gör det med. Självmålsskytt? 

Adjei 4 
Lugn och utan nerver i sitt första derby. Sitter på ett extremt bra passningsspel och spelar säkert. Tvingar Guidetti att söka straffar iställlet för avslut. 

Pinas 3
Stänger ner AIK:s högerkant bra i första. Kommer upp mer i andra och bidrar med ett lugn. Skiner inte lika mycket som han gjort tidigare men gör ett viktigt jobb.

Sadiku 4 
Vinner mittfältskampen mot AIK:s, för dagen, bollskickliga mittfält. Täcker bort både Fisher och Guidetti stora delar av matchen. Mr. Big dick Energi! 

Besara 4
Som vanligt bra och viktig för Bajen. För ovanlighetens skull utan mål eller assist (höll jag på att skriva. Men så såg jag målen igen och såklart slog han hörnan till Kurtulus och spelade fram Erabi. skyller på röken). 

Tekie 4 
Redan en favorit hos de flesta. Bra teknik fart och passningar. Har ett par diagonala löpningar när han snor från bollen framför Nordfelt. Rör sig över hela planen och ska helst ha bollen så ofta som möjligt.

Nilsson 3 
Gör ett bra jobb med att stänga ner Otieno i första halvlek. Jobbar stenhårt i sin nygamla posistion. Har också någon action när han tar sig fram. Stabil match. 

Saidi 2 
Har ett fint skott i första halvlek men får inte riktigt till det. Inte hans bästa match. 

Djukanovic 2 
Jag ska vara ärlig, jag sitter inte bra till för att se Djukanovic i första halvlek. Kanske gjorde han massa bra under röktäcket men i andra halvlek ville det sig inte för Djukanovic. Ofta spelbar men fick sällan bollen. 

Inhoppare:

Erabi 4 
En sak var säker i den dåliga sikten. Erabi såg het ut. Redan när han värmde i halvtid såg man taggningen. Sköt in sig med några fina avslut medans de flesta var i ölkön och när han väl kom in dröjde det bara minuter. Har redan lika många mål som Berisha förra säsongen. För alltid en derbykung. 

Hammar 2 
Fortsätter där Nilsson avslutade och stänger ner AIK bra. Får inte mycket boll när Hammarby ligger lågt. Kämparinstats i första derbyt. 

Jack Holm2023-03-13 23:20:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!