Hammarby - IFK Norrköping
3 - 2

Spelarbetyg efter förlusten mot Bajen i Svenska Cupen
Varför fick jag inte straff?

Leder man med 2-0 på bortaplan efter 20 minuter borde man faktiskt kunna undvika att släppa in motståndaren i matchen på det sätt som IFK tyvärr gjorde. Några enkla försvarsmissar mellan 42:a och 58:e minuten gjorde att matchen helt bytte karaktär från att IFK tycktes ha kontroll över händelserna utan att imponera det minsta till att Bajen plötsligt hade tagit över matchen.

Spelarbetyg:
5 = landslagsklass
4 = mycket bra
3 = bra
2 = godkänd
1 = underkänd

1 Oscar Jansson - Kan inte lastas för målen. Otur med touch på Ekpolo vid 2-2. Visade segervilja när han ville vara med på offensiva hörnor fast det var 6 minuter kvar! (3)

2 Godswill Ekpolo – Definitivt en av de bättre i laget i dag. Bollsäker, går sällan bort sig och bidrar med mycket även offensivt. De övriga på hans kant hade en sämre dag, därför blev det en del räddningssituationer för hans del. (4)

6 Linus Wahlqvist Egnell – Gjorde vad han skulle men tyvärr var inte lahkamraterna lika bestämda i sina aktioner. Alltid ett hot vid hörnor, men för dagen hittade han inga lägen i dagens match. Varnad för protest mot (uteblivet) domslut när Totta manglades ner i straffområdet. (3)

17 Theodore Rask – Hade svårt på sin kant inledningsvis mot Lahdo och tappade markeringen på Besara vid 1-2 när Linus försökte stoppa Selmanis inspel. Hängde inte med heller i början av andra halvlek när Bajen började få fart på bollen och känns inte som den optimala lösningen på positionen. Utbytt i 59:e när IFK behövde satsa offensivt. (1)

20 Daniel Eid – Kändes stressad och tog dåliga beslut. Slarvade mycket i passningsspelet vilket innebar spelvändningar och inspelen träffade sällan rätt adress. Samspelet med Ekpolo lyste med sin frånvaro i den här matchen. Blir utbytt i 70:e minuten. (1)

7 Jacob Ortmark – Har mycket boll och försöker alltid vända spelet framåt. Kom fel i positionsspelet och var sen in i situationer flera gånger och drog till slut på sig en utvisning efter 2 gula. Hade fått en trea utan utvisningen.  (2)

8 Ishaq Abdulrazak -. Hade inte lika mycket boll som Ortmark, fick ofta jobba hårt hemåt vid spelvändningar och gjorde det mycket bra. Fick inte till det offensivt för dagen och ”bara” godkänd. (2)

18 Ari Skúlason – Känns trygg oavsett position. Blev mittback vänster när Rask utgick i 59:e och gjorde det bra med en del kloka bollar framåt. (3)

36 Jean Carlos De Brito -  Blandar högt och lågt. Brukar bedöma situationer bra men kom helt snett på det vid straffen även om den var hårt dömd. Blev utbytt i 59:e, klart frustrerad, efter straffsituationen. Varnad efter tjafs med Sandberg i 33:e. Hade gett en trea utan incidenterna (2)

10 Jonathan Levi – Lysande framspelning vid ledningsmålet. Hade mycket boll men kom aldrig till sitt patenterade skottläge. Samspelet med Eid var inte bra för dagen. (2)

5 Totte Nyman – Dubbel målskytt redan efter 20 minuter. Liten marginal att målen skulle trilla in, men är alltid på rätt ställe när målchanserna kommer. Arbetar stenhårt hela matchen men fick inte de rätta bollarna förutom vid målen. (4) - Matchens IFK:are

23 Maic Sema kom in i stället för Rask i den 59:e minuten. Anonym i spelet men får godkänt. (2)
9 Eman Markovic kom in i stället för de Brito i 59:e. Skapade en del, vi vill se mer av honom framöver. (2)
19 Lucas Lima kom in i stället för Eid i 70:e. Helt anonym insats, betygsätts inte, speltiden för kort, Gäller också 26 Kristoffer Khazeni
---------------------------------------------------------
Hammarby IF- IFK Norrköping 3-2 (1-2) Svenska Cupen kvartsfinal

Målen: 0-1(17) Totte Nyman, 0-2 (20) Totte Nyman, 1-2 (42) Besara, 2-2 (50) Bojanic, 3-2 (58) Selmani, straff.
Domare: Kristoffer Karlsson (svag tvåa)