Gamla Ullevi, 2022-10-17 19:10

IFK Göteborg - Malmö FF
2 - 1

Spelarbetyg efter IFK Göteborg – Malmö FF (2–1)
Blåvitt vinner mot Malmö efter mål av Gustaf Norlin och Calle Johansson.

Spelarbetyg efter IFK Göteborg – Malmö FF (2–1)

Näst mesta mästarna IFK Göteborg tog emot mesta mästarna Malmö FF. För första gången, i allsvenskt sammanhang, sedan 2009 (!) vann Blåvitt klassikermötet i Göteborg. Här kommer spelarbetygen efter matchen.

Betygsskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra 
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

Pontus Dahlberg – 4
En godkänd match där Pontus tar det som han ska ta. Kommer dock fel på en hörna och håller på att ställa till det en gång med fötterna. Dahlberg har inte visat (än) att han är samma trygghet som Warner Hahn varit men kommer, med nöd och näppe, undan med ett godkänt betyg. 

Emil Salomonsson – 5 
Det var samma Emil Salomonsson som vi brukade se 2015 som sprang upp och ner längs högerkanten som vi fick se i matchen mot Malmö. Han gör det han ska i defensiven och tar galna, men briljanta, offensiva löpningar. Den sanslösa grislöpningen som han tar i samband med Bergs jätteläge är ett exempel. Han är fin är han, älskade Emil! 

Calle Johansson – 5
En ganska bra insats defensivt får man ändå säga. Malmö lyckas inte direkt skapa några jättelägen och Calle är som alltid stark i de defensiva nickduellerna. Som kronan på verket står han för ett magnifikt mål. Calle Johansson gör en bra match idag. 

Johan Bångsbo – 5
Likt Calle gör han en bra defensiv insats. Den lovordade 19-åringen har bra koll på Malmös offensiv och det är något tillfälle han står för en en väldigt viktig rensning. En bra insats även från Johan Bångsbo. 

Oscar Wendt – 4
Blandar och ger något oerhört idag. Det är flera gånger som han hamnar på efterkälken i försvarsspelet och det håller på att kostsamt. Den svaga defensiva insatsen räddar han däremot upp med en bra offensiv insats. Slår ett par farliga inlägg och får en assist på kontot i samband med ledningsmålet. Oscar Wendt kommer undan med ett godkänt betyg. 

Simon Thern – 4
En godkänd insats från Simon Thern. Slår sina passningar från innermittfältet men gör inte direkt någonting som sticker ut, varken åt det ena eller andra hållet. Osynlig men godkänd. 

Gustav Svensson – 4 
Inte riktigt det viktiga ankare på mittfältet som vi är vana att se. Det kan beror på att det inte riktigt behövdes. Hur som helst gör Gustav Svensson en godkänd fotbollsmatch som, likt Simon Thern, inte sticker ut åt något håll. 

Sebastian Eriksson – 4 (ut 86’)
Den älskvärda Sebban snuddar på en femma idag men når inte riktigt dit. Det beror enbart på grund av hans agerande vid Malmös 1–0 mål, där han tappar bort Kiese Thelin fullständigt. Utöver det gör han en bra match, han river och sliter precis så som Sebban ska göra i en match mot Malmö. Han visar ett enormt Blåvitt-hjärta och klarar sig undan ett gult kort. Bara det sistnämnda gör att han nästan förtjänar femman. 

Gustaf Norlin – 6 (ut 93’)
Blåvitts tveklöst bästa spelare idag. Viktig i presspelet och den spelaren som ligger bakom så gott som allt Blåvitt har i offensiv. Gör 1–1 helt på egen hand (Tack Oscar Lewicki) och står innan dess för en oerhört bra passning till Salomonsson som så när leder till ett mål. Gustaf Norlin fortsätter att imponera och hans säsong går från klarhet till klarhet. 



Marcus Berg – 4 
Ingen sprudlande insats från lagkaptenen Marcus Berg. Tillbaka från avstängning lyckas han inte skapa särskilt mycket och bränner dessutom ett jätteläge. Är trots allt Blåvitts viktigaste spelare och lagkapten i en seger mot Malmö FF. Då krävs det mer än ett missat läge för att bli underkänd. 

Hussein Carneil – 4 (ut 68’)
Lyckas inte skapa någon sluprodukt idag men känns nästan alltid farlig när han får bollen. Det händer något när Hussein Carneil får bollen, men idag ville det sig inte riktigt. Kommer trots allt undan med ett godkänt betyg, han är bara 19 år gammal och en formsvacka är fullt förståeligt. 

Eman Markovic – 5 (in 68’)
Får börja på bänken idag men kommer in med mycket bra energi. Står för ett piggt och fint inhopp och är bidragande till att Blåvitt lyckas vända matchen. Ett bra inhopp från norrmannen. 

Hosam Aiesh (in 86’) och Erik Sorga (in 93’) spelade för kort tid för att betygsättas. 


 

Arvid Larssonnils.arvid.larsson@gmail.comlarsson_19042022-10-17 23:39:35
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg