Platinumcars Arena, 2021-04-25 15:00

IFK Norrköping - Halmstads BK
2 - 1

Spelarbetyg efter IFK:s vinst mot Halmstad

IFK Norrköping tog första segern för årets upplaga av Allsvenskan när Halmstad besegrades. Vinsten satt långt inne efter att det var bortalaget som tidigt tog ledningen, men IFK gav inte upp och stod till slut som segrare. Det finns fortfarande saker att förbättra med IFK:s spel, men det såg bättre ut än i de första matcherna.

Inför mötet med Halmstad var det tidigt klart att Linus Wahlqvist skulle missa matchen på grund av sjukdom. Därmed kunde IFK spela in Henrik Castegren på den positionen de sista träningarna innan matchen och mycket riktigt blev det så när Rikard Norling formerade sin startelva. Noterbart var dock att Totte Nyman inte fanns med på bänken. Norling berättade i tv-sändningen att Totte fått en känning på träningen inför matchen och därmed valde IFK att ta det säkra före det osäkra och inte riskera något med Totte. Känslan var att det inte bör vara något allvarligt.
I övrigt bjöd inte startelvan på några överraskningar.

Vad det gäller matchen så hamnade IFK tidigt i underläge då Antonsson spräckte nollan redan i 4:e minuten. Halmstad tog för sig till en början och kändes farliga vid fasta situationer och med Antonssons löpningar. IFK jobbade sig in i matchen ju längre halvleken gick och hade en hel del bollinnehav, men skapade inte mycket av värde. Halmstad gjorde det bra i defensiven och IFK hade väldigt svårt att ta sig igenom. Det bästa IFK fick fram var en frispark från Bergmann Johannesson tätt utanför samt ett avslut från Adegbenro rakt på målvakt Nilsson. Det sistnämnda avslutet kom i 45:e minuten, vilket säger en del om IFK:s första halvlek.

I den andra halvleken började IFK genast skapa chanser. Adegbenro hade en nick i mål, men dömdes korrekt bort för offside.
Men det var uppenbart att Norling inte var nöjd och innan timman var spelad så byttes Carl Björk in istället för Ari Skulason, ett klart offensivt byte. Björk fick en central roll i anfallet och Levi tog steget ner på mittfältet. Kort därpå kom kvitteringen när Adegbenro satte 1-1 med ett distansskott.

Med drygt tio minuter kvar kom även ledningsmålet genom Bergmann Johannesson, men detta först efter att domaren konsulterat med assisterande. Det var tveksamheter om Isak var offside, vilket han inte var då det var en back som nickade bollen mot egen målvakt. När domaren fått det klart för sig så signalerade han för mål och 2-1!
Resultatet stod sig matchen ut och IFK stod som rättvisa segrare, även om det satt långt inne och var jämt över långa stunder.

Man kan även konstatera att Ante Johansson fortfarande håller otroligt bra nivå i allt han gör!

Oscar Jansson 2
Släppte in 0-1 tidigt, men Oscar kan inte lastas för målet. Hade inte jättemycket att göra i övrigt och tog det han skulle ta. Får nöja sig med godkänt i betyg då han inte sattes på prov av högre svårighetsgrader.

Henrik Castegren 2
Tappade Antonsson och hamnade därmed fel i nickduellen som ledde till 0-1. Drog även på sig en del frisparkar och hade problem stundtals. Får godkänt, men imponerade inte.

Marco Lund 3
Stod för en avgörande brytning i matchens slutskede när Antonsson kom fri framför målet. Den brytningen kan ha varit avgörande för segern och resulterade därmed i en 3a både för IFK och för Marco.

Viktor Agardius 3
En gedigen insats åt både håller för Agardius som bidrog med att vinna boll och vara delaktig i offensiven. Det känns tryggt med Viktor i backlinjen.

Ishaq Abdulrazak 3
Utmanade på ett bra sätt för att vinna offensiv mark och lyckades med gott resultat. Då ska man ändå komma ihåg att Ishaq mötte bland annat Simon Lundevall som är snabb han med. Ishaq tog för sig och gjorde det mesta bra.

Alexander Fransson 2
Alles insats var ungefär som den vi brukar få se från honom, där man önskar att han kunde få ut något mer. Godkänd varken mer eller mindre.

Isak Bergmann Johannesson 3
Hade en frispark tätt utanför efter styrning på försvarare i den första halvleken och hade några andra lägen där han inte riktigt fick till det. Men så dök han upp och satte segermålet och det är avgörande för att betyget steg ett hack.

Ari Freyr Skulason (ut 59) 2
En klart godkänd insats, utan att sticka ut. Hade bra koll i defensiven och tog en del löpningar i offensiven, men likt många andra hade Ari svårt att ta sig igenom. Utbytt när IFK behövde mer offensiv.

Jonathan Levi (ut 81) 2
Ganska osynlig, främst i den första halvleken men även till viss del i den andra. Har inte fått det riktigt att fungera senaste matcherna, utan att för den delen vara dålig.

Samuel Adegbenro (ut 89) 3
Skapade en del chanser matchen igenom och fick ett mål korrekt bortdömt för offside innan han fick sitt 1-1 godkänt. Var den som skapade bäst chanser för IFK och var ett ständigt hot. Utses därför till matchens IFKare!