Spelarbetyg efter IFK:s vinst mot Östersund

Spelarbetyg efter IFK:s vinst mot Östersund

Östersund började matchen bra och skapade några farligheter, men när IFK tog ledningen så tog man över matchen totalt. Ledningen 2-0 i halvtid kunde varit något mål större. Den andra halvleken blev mer av en transportsträcka där IFK kontrollerade matchen utan att riskera något bakåt. Kapten Totte Nyman satte spiken i kistan med ett sent 3-0!

IFK Norrköping ställde upp med en stark startelva, där Jonathan Levi var tillbaka från start. Totte Nyman fick återigen starta och det får anses som ett skönt besked över hans tidigare skadebekymmer.
Betygen följer:

5 = Landslagsklass
4 = Mycket Bra 
3 = Bra 
2 = Godkänd
1 = Underkänd

Oscar Jansson 2
Hade inte mycket att hantera då Östersund bara hade två skott på mål. Men Oscar agerade säkert överlag, förutom vid en situation då kommunikationen med Wahlqvist verkade fallera. Alltid skönt att noteras för en nolla.

Linus Wahlqvist 2
Höll på att ställa till det tillsammans med Jansson, men situationen löstes turligt. En okej insats, men inte mer än så. Borde kunna få ut mer offensivt.

Henrik Castegren 3
Höll ihop backlinjen på ett föredömligt sätt och agerade verkligen som en ledare. Hade full koll defensivt matchen igenom.

Marco Lund 3
Stod för en väldigt viktig blockering på ett skott tidigt i matchen. Skötte sig i övrigt också och såg ut att fungera något bättre till vänster i trebackslinjen där han får en lite annan roll jämfört med centralt.

Ishaq Abdulrazak (ut 92) 3
Slog bland annat ett perfekt avvägt inlägg till Totte, som borde ha resulterat i mål. Bjöd även på några härliga ruscher som hotade i offensiven och krävde motståndarna att agera bryskt för att stoppa honom. Behöver fortfarande slipa på avgörande passningarna, som kan variera rätt mycket under matchen.

Alexander Fransson 2
Var inte vän med bollen och stod på hälarna många gånger vilket ställde till problem både för honom och övriga laget som hamnade i onödigt svåra situationer. Mot detta motstånd bör Fransson få ut mer av sitt spel.

Isak Bergmann Johannesson 3
Slog en hel del öppnande passningar i offensiven och skapade på så sätt chanser. Klart den bättre av de två centrala mittfältarna.

Ari Skulason 3
Stabil både i defensiven och offensiven, även om Ari inte fick till sina egna avslut. Personligen tycker jag att det varit slöseri att spela Ari som mittback, vilket han fått göra ett antal matcher tidigare. Totalt sett stod han för en bra insats.

Jonathan Levi (ut 82) 3
Levi gör bara snygga mål sägs det och det stämmer även för hans 2-0 idag när han satte en halvvolley efter hörna. Hade även två skott i stolpen och även bud på fler mål. Härligt att Levi, som blev dagens IFKare, är skadefri och nu även tillbaka i startelvan!

Totte Nyman (ut 87) 3
Satte ett av sina enklare mål till 1-0, men befann sig på rätt plats när han blev serverad. Nästan lika lätt såg det ut när han satte 3-0. Borde satt ett mål till när han fick kanonläge, men nickade strax utanför. Ganska anonym i övrigt, men visade upp sin fina känsla för mål vilket inte är fy skam!

Samuel Adegbenro (ut 87) 3
Det såg nästan lite väl enkelt ut när Adegbenro avancerade fram över planen och bjöd Totte på en underbar assist. Men det ser så enkelt ut eftersom Adegbenro är så pass bra och att självförtroendet är på topp. Fick inte riktigt till det i övrigt, men var ständigt ett hot.

Inhoppare:

Kristoffer Khazeni (in 82)
Spelade för kort tid för att betygssättas, men stod för ett piggt inhopp med en assist på kontot.

Carl Björk (in 87)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Maic Sema (in 87)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Christopher Telo (in 92)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Jonathan Hanell Didriksson2021-08-29 17:36:43
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås