Spelarbetyg efter premiärvinst
Vinst i premiären, vem var bäst?

Spelarbetyg efter premiärvinst

En premiär i Allsvenskan som slutade med seger för hemmalaget. Insatsen övertygade inte men en seger är en seger. Vi har lärt oss under Martí Cifuentes att vi bör kunna lida oss till segrar med. Vi tar med oss positiva insatser från Magyar och Sandberg som verkar kommit igång. Nedan följer spelarbetygen

Betygskala:1-5 (1 - underkänt, 2 - godkänd, 3 - väl godkänd, 4 - väldigt bra, 5 - världsklass)


Dovin - 2: Inte så mycket att göra i första för målvakten, gör en snygg räddning i andra när matchen står och väger. Får ta på sig en del av målet som känns onödigt.

Sandberg - 3: Hade övertaget på Helsingborgs talangfulla Taha Ali och stängde ner sin vänsterkant. Bidrog i offensiven när tillfälle bjöds.

Magyar(UT 83') - 3: Vältajmad och bestämd. Hjälpte Sandberg när de behövdes, kontrollerade luftrummet och spelade lugnt och pragmatiskt. Utbytt efter smäll.

Fenger(UT 56’) - 2: Stabil likt sin mittbackskollega. Färre offensiva räder än vi är bortskämda med av dansken. Utbytt efter smäll.

Jeahze - 3: Slår hörnan till Ludwigsons 1-0 i första halvlek och är stabil defensivt. Fick inte allt att stämma offensivt idag. 

Besara - 3: Besara var delaktig i nästan varje anfall. Tar löpningar offensivt vid rätt tillfällen och ser bekväm ut med och utan boll. Tappar mittfältet i inledningen av andra.

Andersen(UT 71’) - 2: Hade det tufft i den mer defensiva mittfällts-rollen, tappar en del boll och är inte lika duktig defensivt som han varit i cupen hittills. 

Bojanic(UT 83') - 3: Likt sin offensiva kollega på mitten var Bojanic bra i det offensiva. Samarbetet som brukar ge frukt med Jeahze såg rostigt ut idag, Men utmanar och spelar smart.

Lahdo(UT 71’) - 2: Ett snällt betyg för Lahdo som förvisso hade en i stolpen, men har fortsatt svårt att få ut slutprodukt av den talang hand besitter.

Selmani - 2: Tuff dag för Selmani som inte riktigt fick det att stämma idag. Löper mycket men lite för otajmad idag. Snuddar på en trea efter gedigen kämpainsats.

Ludwigson - 3: Målskytt och stabil som alltid, både offensivt som defensivt.

Inbytta:


Paulsen(IN 56’) - 2: Gör det stabilt men har inte samma passningsfot som Fenger i uppspelen.

Sadiku(IN 71’) - 3: - Visar upp en nivå som vi inte varit bortskämda med på den defensiva mittfältspositionen.

Swedberg(IN 71’) - 3: Kommer in och ser ut som förra säsongen. Utmanar o kommer med fart. Får även in det viktiga 2-0 målet.

Kurtulus(IN 83’) - Spelade för kort för att bedömas.

Nilsson(IN 83’) - Spelade för kort för att bedömas.

 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2022-04-02 17:52:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!