Behrn Arena, 2021-05-02 15:00

Örebro - IFK Norrköping
0 - 3

Spelarbetyg efter segern i Örebro
Sam Adegbenro, tvåmålsskytt idag.

Spelarbetyg efter segern i Örebro

Hård kamp mellan Sead Haksabanovic och Isak Bergmann Johannesson om utmärkelsen "matchens IFK:are".

5 = Landslagsklass
4 = Mycket bra
3 = Bra
2 = Godkänd
1 = Underkänd

***
OSCAR JANSSON 3
Möttes av flera banderoller idag som bland annat löd, “Största sveket sedan Hjälmarn brann”. Ställdes trots det hårda mottagandet i Örebro inte på några större prov. Första Allsvenska nollan i IFK!
***
LINUS WAHLQVIST 3 (80’ TELO)
En rakt igenom stabil insats där han dessutom var starkt bidragande till 0-3-målet. Fick tyvärr inte spela klart matchen till följd av skada. 

MARCO LUND 3
Tillskrevs rollen som matchhjälte senast mot Halmstad. Inledde idag med en halvlek som var slarvig och nonchalant med bollen. Dessutom något feltajmad i försvaret. Använde dock pausen väl och kom ut som sitt gamla jag i andra. 

VIKTOR AGARDIUS 3
Läser spelet så fint vilket idag ledde till flera brytningar utan att behöva gå i duell med någon motståndare. 
***
ISHAQ ABDULRAZAK 3
Frejdig och flärd när han forsade fram. Med i skapandet av många målchanser. Assist!

ALLE FRANSSON 3
Är sådär lagom bra idag. Står inte för något spektakulärt, men inte heller några misstag. Hans trygghet med bollen blev viktig när matchen skulle spelas av. 

ISAK BERGMANN JOHANNESSON 4 
Helgjuten insats idag med många väl avvägda smekningar längs med backen. Därtill lika skickliga långbollar. Borde fått mer än en assist med sig idag. 

JONATHAN LEVI (80’ KUSU) 3
Överlappade väl på kanten och kunde även bidra inåt i planen. Fortsätter det att se ut som idag och andra halvlek mot Halmstad får Skulason svårt att ta tillbaka vänsterkanten. 
***
SAM ADEGBENRO (75’ HENRIK CASTEGREN) 3
Står för två mål idag. Det första är omöjligt att missa och det andra ska egentligen inte gå att sätta. Väldigt teknisk och alltid ett hot när han dribblar runt motståndarnas straffområde. 

CALLE BJÖRK (84’ MAIC SEMA) 2
Gör ett mål men jag tycker att han borde ha gjort fler. Lägena som kommer förvaltas faktiskt inte vidare väl. Med det sagt, är det fortfarande starkt att komma till lägena och Calle lär få fortsatt förtroende tills vår andra renodlade nia återvänder. 

SEAD HAKSABANOVIC
Riktigt vass, alltid farlig. Användes även som targetspelare idag. Söktes med flera långbollar med möjlighet att sedan skarva vidare till en överlappande Levi. Assist på ett mål och “hockeyassist” på övriga två. Matchens IFK:are. 
***
Samtliga avbytare kom in i en ganska avgjord match, får man trots allt säga. Glädjande att alla fyra fick speltid samt bidra till segern ändå. 
HENRIK CASTEGREN
CHRISTOPHER TELO
MANASSE KUSU
MAIC SEMA

Markus Hälljehaellje@gmail.com@MarkusHallje2021-05-02 18:11:16
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås