Nationalarenan, Friends Arena, 2021-08-22 17:30

AIK - Häcken
2 - 1

Spelarbetyg efter segern mot Häcken
AIK blir otäcka att ha och göra med under hösten.

Spelarbetyg efter segern mot Häcken

Det blev onödigt spännande när AIK tog tre poäng hemma på Nationalarenan. Slutresultatet skrevs slutligen till 2-1 efter ett par matchavgörande räddningar från nyförvärvet Kristoffer Nordfeldt.

1 - Inte godkänd 
2 - Godkänd 
3 - Bra 
4 - Mycket bra
5 - Overklig 

Kristoffer Nordfeldt: 4

AIK har numera allsvenskans bästa målvakt. När allt stod och vägde i slutskedet av matchen så räddade Nordfeldt laget till segern. En rekrytering att tacka våran sportchef Henrik Jurelius för. Nu har AIK äntligen en matchvinnare i målet också, det har man inte haft sedan Ivan Turina. 

Mikael Lustig: 3 
En stabil och bra insats från den forna landslagsmannen. Stod rätt hela tiden i försvarsspelet och stöttade upp Zach Elbouzedi bra i offensiven genom att sätta honom i spel ofta med ett eller två tillslag. 

Alexander Milosevic: 4 
Det som nästan blir det viktigaste att lösa till vinterfönstret är att förlänga med våran älskade Alexander Milosevic. Han har den finaste egenskapen en mittback kan ha i mitt tycke och det är att göra omgivningen bättre i försvaret. 

Sotirios Papagiannoupolos: 3 
Äntligen fick Sotte också stånga in en hörna, det har varit nära flera gånger innan så detta tror jag var efterlängtat för honom personligen. Enda plumpen i matchen var ju såklart det insläppta målet där det ser otroligt märkligt ut när han duckar en boll när han står på första stolpen istället för att nicka iväg den bara enkelt. I övrigt en bra prestation likt övriga kollegor där bak. 

Erick Otieno: 4 
Det har gått till en nivå där det man mest vill se när man går på AIK:s matcher är våran underbara vänsterback. Ja ni hör ju, han är helt överlägsen varje match både offensivt och defensivt. Det här är en spelare som vi inte kommer få se nästa säsong tyvärr. Han är alldeles för bra för den här serien. 

Yasin Ayari: 3 
Undertecknad fortsätter att tjata men här måste AIK få till ett kontrakt med Ayari. Otrolig talang klubben fått upp ur de egna leden, han är så självklar i allt han gör trots att han bara är 17 år gammal. 

Bilal Hussein: 4 
I Sebastian Larssons frånvaro var Bilal tvungen att ta ett betydligt större ansvar på det centrala mittfältet. Vi kan väl alla konstatera att han växte med den uppgiften, otrolig spelmotor för AIK. Kul att han fick kröna en mycket bra insats med ett mål också.

Zach Elbouzedi: 3
I få perioder av matchen blixtrade han till från sin högerkant. Precis som alla andra är inne på så önskar man att han vågar göra det själv i fler situationer. 

Nicolas Stefanelli: 2 
Nyttig såklart i vanlig ordning både i det defensiva presspelet och speluppbyggnaden i spelet med boll. Dock hade han inget flyg i den sista tredjedelen under denna tillställning. 

Erik Ring: 2
Efter ett par fina prestationer senaste tiden så fick Ring välförtjänt starta mot Häcken. Att han bara får godkänt kanske är hårt då han är ung och sådär men det är bara för att jag ville att han skulle vågat mer framåt. Ta mer initiativ och våga utmana sin gubbe, jag vet ju att han har det i sig så därav betyget för att det finns mer att ta av. 

Henok Goitom: 3
Kanske inte saker man tänker på alltid men man ser på plats hur mycket nytta han gör sina lagkamrater. Han öppnar upp ytor och är stark i sin roll som target då han alltid vinner en frispark minst till lagets fördel. Anfallsspelet mattades av ju mer trött Gotiom blev tyvärr. 

Inhoppare:

Tom Strannegård: (IN 77)

För lite speltid för att bedömas.

Ebenezer Ofori: (IN 77)
För lite speltid för att bedömas.

Per Karlsson: (IN 82)
För lite speltid för att bedömas.

Bojan Radulovic: (IN 86)
För lite speltid för att bedömas.

???????

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-08-23 08:21:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen