Spelarbetyg efter segern mot Örebro

Spelarbetyg efter segern mot Örebro

Seger mot KIF Örebro efter en rörig och jobbig match. Boye och Westin borta så försvaret fick det slitigt. Örebro parkerade bussen men efter straffräddning och Janogys mål vann Hammarby och tre viktiga poäng i kampen om serieledningen.

Betygsskala:
1 – Underkänd
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig

Anna Tamminen - 5
Tamminen är mästerlig. Räddar återigen en straff utan tveksamheter och är stabil under hela matchen. Hon får lite bollar på sig men de tar Anna med ro. Leende målvakten som räddar straffar, det hoppas jag hon fortätter med. Waka Waka - vår finska mur. 

Jonna Andersson - 3
Har det lite svårt att komma till skott, räddar bollar, gör en fin insats men inte lysande. Jonna kan bättre men gör en bra och stabil match.

Lotta Ökvist - 3
Tillbaka i elvan efter lite skadekänningar. Gör ett gott försök och är bitvis superbra. Lotta orsakade straffen och var lite feg i dueller ibland. 

Eva Nyström - 4
 Hon gjorde fina brytningar som gjorde att Örebro fick färre målchanser. Eva vågade och gick in i dueller som blev avgörande. En stabil och bra insats. 

Alice Carlsson - 4
Överallt hela matchen och en bra prestation. Vinner boll, gör fina löpningar och finns tillgänglig hela tiden. Ryter ifrån när motståndarna fjantar sig och är som en lagkapten ska vara. 

Julia Roddar - 4 
Tar bollarna andra förlorat och vinner hem. Har målchanser som inte sitter men det kan man inte kräva att det ska göra. Julia fastar lite mellan alla spelare som finns runt henne, men mittfältet var absolut inte öppet.

Kyra Cooney - Cross - 4
Snygg assist till Madde som resulterade i målet. Kyra kommer loss från många dueller genom sitt tekniska spel. Även hon fastar i Örebros försvar men sammantaget höga poäng med tanke på assisten som blev avgörande.

Vilde Hasund - 3
Hon gör en sämre frisparksvariant med Kyra och gör en godkänd match. Vilde får inga bollar men hon är på plats vid mål där hon ska vara.

Maika Hamano - 3
En till tuff match för Maika. Gör en hel del snyggt, vinner en del dueller på ett sätt bara Maika kan. Men det blir inga mål, chanserna går inte in. Vi ska njuta, man vet aldrig hur länge hon får vara kvar.

Adelina Engman -2
Godkännd match av Engman, första 20 är bra men sen blir det lite svårare. feg i dueller, inte tillräckligt snabb men gör ändå en bra match och det finns mycket yta runt henne.

Madelen Janogy - 4
Målgöran igen. Madde lyckad nicka in bollen och göra ännu ett mål efter snygg assist av Kyra. Hon har massvis med chanser innan målet som inte sitter, men i andra halvlek inte så synlig. Målet blir matchvinnande. 

Ersättare:

Smilla Holmberg - 3
Smilla är framtiden. SÅ duktig, målchanser, pondus och gör det bra. Hon blir lite feg i duell spelen ibland men det kan man få vara om man är 16 år. 

Thea Sörbo - 3
Stabil insats och spelar fram till målchans. Inget synligt speciellt men gör jobbet som krävs. 

Spelade för kort för betyg: 

Sara Kanutte
Ellen Wangerheim
Hanna Folkesson
 

Läs mer om matchen: Matchrapport

Lovina Stafhammarlovina.stafhammar@hotmail.com@lovinastafhamm22023-06-19 22:59:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!