Halmstads BK - AIK
1 - 0

Spelarbetyg efter sjunde bortaförlusten
Det går inte att känna igen AIK utanför Solnas gränser.

Återigen tittade bortaspöket fram och stjälpte AIK i jakten på Lennart Johanssons pokal. Halmstad drog det längsta strået och vann matchen med 1-0 efter mål av lagkapten Andreas Johansson.

1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig

Budimir Janosevic: 2

Trots ett kanske svagt ingripande på målet så väljer jag inte att lasta denna förlust på Budimir. Stod för flera räddningar i den första halvleken och fick absolut inget skydd av sina lagkamrater.

Mikael Lustig: 1
Trots att han inte är känd för en känslig högerfot så måste man kunna kräva mer. Det är alldeles för många bortslagna inspel.

Alexander Milosevic: 1
Jättesvårt att betygsätta honom idag. Hela laget som helhet gör en svag insats, han lyckades inte hålla ihop försvaret idag som han brukar.

Sotirios Papagiannopoulos: 1
Allmänt virrig och felplacerad i majoriteten av situationerna han var inblandad i. Hade oerhörda problem att hantera Sadat Karim.

Erick Otieno: 2
Känns som att han alltid är på en egen nivå än sina lagkamrater. Gör definitivt inte en av sina bättre insatser men absolut inte dålig.

Zachary Elbouzedi: 1
En av de spelarna som det märks störst skillnad på när AIK spelar hemma på Friends kontra när det är bortamatch. Denna match lyckades han inte dribbla förbi sin ytterback vid något tillfälle.

Bilal Hussein: 1
Har varit en av AIK:s bästa spelare 2021 men de senaste matcherna har verkligen inte varit på den nivån han hållit majoriteten av säsongen.

Sebastian Larsson: 1
Gör nog sin första och förhoppningsvis enda dåliga match i den svartgula tröjan. Det är han som ska gå i bräschen i matcher som denna.

Nicolas Stefanelli: 1
Syntes knappt till under de minuter han deltog i den här matchen. Byttes ut skadad i slutet på den första halvleken.

Henok Goitom: 1
Flera matcher i följd nu med svaga insatser från vår lagkapten. Kanske är det åldern och kroppen som tar ut sin rätt med mycket speltid. Kommer inte till några lägen alls vilket är oroväckande.

Nabil Bahoui: 1
Spelaren som ska göra mest skillnad får verkligen inte till det i matcherna. Han skall vara tungan på vågen men det har han tyvärr inte varit den här säsongen. Såklart kantad av skador men startar han match efter match så måste vi kunna kräva mer.

Inhoppare:

Filip Rogic: (IN 40) 1

Blir återigen tvingad att spela på en position som absolut inte passar honom för att få ut det maximala av hans styrkor. Blev berövad på en solklar straff i den andra halvleken men domaren Victor Wolf tyckte annat.

Bojan Radulovic: (IN 69) 1
Fick knappt någonting att jobba med i straffområdet. Trots dålig effektivitet när det väl ska göras mål så kommer iallafall han till lägen gentemot sina konkurrenter i anfallet. Jag tycker han borde få chansen från start mot Östersund på söndag.

Erik Ring: (IN 83)