Borås Arena, 2022-07-10 15:00

Elfsborg - AIK
2 - 2

Spelarbetyg: Elfsborg - AIK

Spelarbetyg: Elfsborg - AIK

Den negativa trenden fortsätter när AIK på söndagen kryssade mot Elfsborg. Trots en något bättre inställning sen matchen mot Mjällby ser det fortsatt tufft ut för spelarna på planen. Nedanför kommer individuella betyg på spelarna från matchen:

Kristoffer Nordfeldt: 2
Gör ingen större insats. Släpper in 2 mål som mer utespelarna ska belastas för. Gör annars det han ska i luftrummet och försöker konstant sätta bollen i spel i högt tempo. Känns trygg där bak.

Mikael Lustig: 2
Tydligt att Lustig skulle stanna kvar i sin position och inte följa med upp i anfallen, förmodligen för att undvika Elfsborgs farliga kontringsspel. Såg ut att ha bra koll på Olsson och Ondrejka. Är fortsatt före Mendes i kön som högerback.

Alexander Milosevic: 2
Är trygg i sin position och har bra koll när Elfsborg kommer med sina flygande anfall. Har dock varit någorlunda anonym efter uppehållet och inte visat den attityd och de ledaregenskaper vi vet att Milo besitter. Måste lyfta sig framöver för att vi ska få den trygga backlinje vi tidigare sett. 17 insläppta mål hittills är inte godkänt för denna backlinje.

Sotirios Papagiannopoulos: 2
Har varit underkänd i de 2 tidigare matcherna och direkt inblandad i de insläppta målen mot Degerfors och Mjällby. Idag var Sotte okej, inte mer. Visar sin tyngd när motståndaren kommer en-mot-en, men ser i vissa perioder trög och orörlig ut. Hade mått bra av att sitta bänk kommande matchen för att få motivationen tillbaka.

Eric Otieno: 2,5
Visar sina kvalitéer framåt med fart och låg tyngdpunkt. Tar sig alltid lätt förbi sin första gubbe och är delaktig både framåt och bakåt. Måste dock slipa på inläggen som ofta inte resulterar i någonting.

Zack Elbouzedi (89): 1
Kan låta hårt med bottenbetyg. Zack har mycket boll men det resulterar i ingenting. Det daltas alldeles för mycket och som ofta förr hamnar han ute mot hörnflaggen för att sedan passa bollen bakåt. Måste i fortsättning våga gå mer mot mål och våga chansa mer. Är helt förutsägbar för motståndarna och idag var ingen undantag. Det behövs värvas in en högerytter rätt akut, för ersättarna har inte visat framfötterna direkt. Zack får nöta bänk någon match framöver. Tappar även sin gubbe vid 1-1 målet.

Bilal Hussein: 2
Har vikt ned sig sen uppehållet och tappat den vårform han tidigare hade. Kan mycket väl bero på de rykten om försäljning och frågan är om Bilal har tankarna på just detta. Är trygg med bollen men idag gick den mest sidleds eller bakåt. Snurrfinten var dock läcker.

Sebastian Larsson (67): 2 
En av de bättre på planen med sitt slit. Gick ut skadad i andra halvlek, såg dock inte ut att vara någon större fara. Måste slipa på sin högerfot som inte alls kommit upp i den kvalité vi vet att den besitter.

Axel Björnström: 1,5
Följer med upp i anfallen men gör för mycket juniormisstag. Passningar som ibland går rakt på motståndarens fötter och ser inte alls bekväm ut om vänstermittfältare. Hamnar på denna position i brist på alternativ. Jag vill att Acke ska lyckas, men tror han får vänta tills Otieno säljs, då det är tydligt att det är positionen som vänsterback han trivs i.

Nicolas Stefanelli: 3
Olyckligt att han hamnar i protokollet med sitt självmål, dock är Nico den enda i laget som går rakt mot mål, vilket är ett underbetyg mot resterande spelarna. Han skjuter och har hela tiden blicken mot målet, och det är just detta hela laget måste göra. Spelarna passar runt målet hela tiden och inga lägen skapas, men Stefanelli attityd på planen är undantaget. Bäst på planen, med både mål och assist.

Benjamin Kimpioka (75): 2
Får göra sitt första mål i AIK-tröjan, dock i öppet mål. Säkerligen skönt för Benji att bryta den negativa trenden. Har fortsatt problem att komma till lägen med dålig bolltouch och rörelse. Har haft sina chanser nu men kommer ställas ut sidan framöver när Guidetti gör debut.


Inhoppare: 
Yasin Ayari (67)
Nabil Bahoui (75)
Joe Mendes (89)


Hur ser ni på matchen och spelarnas insats. Kommentera gärna nedanför!
 

Andreas Ristare2022-07-10 17:50:41
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen